Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ενας μύθος στη γλυπτική

Ενας μύθος στη γλυπτική
Το θέατρο Αγγέλων Βήμα από την Τετάρτη 30 Απριλίου θα φιλοξενεί την έκθεση γλυπτικής \"Ο Μύθος του Ηρος\", του Θοδωρή Καβάση, ο οποίος είναι γνωστός για την ξεχωριστή επαφή που έχει με τα αντικείμενά του.

Το θέατρο Αγγέλων Βήμα από την Τετάρτη 30 Απριλίου θα φιλοξενεί την έκθεση γλυπτικής \"Ο Μύθος του Ηρος\", του Θοδωρή Καβάση, ο οποίος είναι γνωστός για την ξεχωριστή επαφή που έχει με τα αντικείμενά του.

Ο γλύπτης του «ίχνους», όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν, προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο στο υλικό του, προσέχοντας και παρατηρώντας την παραμικρή λεπτομέρεια. Κύρια υλικά με τα οποία ασχολείται είναι το βότσαλο, το μάρμαρο, αλλά κυρίως η πέτρα.

Σπούδασε γλυπτική στο Morgan State College στη Βαλτιμόρη με δάσκαλο τον James Lewis. Εχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, στη Βαλτιμόρη και στο Κλήβελαντ.

Το Θέατρο Σκιών ήταν η πρώτη του επαφή με την τέχνη. Αργότερα, τα καλοκαίρια δούλευε στο εργαστήρι του λαϊκού γλύπτη Κώστα Παπαδάκη που του έμαθε τα μυστικά του μαρμάρου.

INFO
Θέατρο Αγγέλων Βήμα: Σατωβριανδού 36, Ομόνοια, τηλ.: 210 5242211-3
Διάρκεια: Από 30 Απριλίου έως 1 Ιουνίου
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά από 18:00-22:00, εκτός Τετάρτης

Σχετικές ειδήσεις
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
Έκθεση Γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη
08.08.2016 15:00
Τις πόρτες της στο κοινό ανοίγει η νέα ατομική έκθεση γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη στην Πύλη Αγίου Γεωργίου την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016.
Ροές: έκθεση της Άννας - Μαρίας Σαμαρά και του Κωνσταντίνου Φαζού στη γκαλερί CAN
09.05.2016 11:45
Η έκθεση στη γκαλερί CAN με τίτλο Ροές φέρνει κοντά τη δουλειά δύο εικαστικών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, εργάζονται σε διαφορετικά μέσα (το σχέδιο και τη γλυπτική) παρ’ ολ’ αυτά μοιράζονται σκέψεις, ιδέες και κυρίως το ενδιαφέρον για τα μορφοπλαστικά χαρακτηριστικά της γραμμής που στο έργο τους μέσα από την επανάληψη μετουσιώνεται σε σχήμα, σώμα, ύλη και εν τέλει δημιουργεί ενωμένη μία ενιαία οντότητα στο χώρο.
Έκθεση γλυπτικής της Παγώνας Κανέλλου εμπνευσμένη από την Οδύσσεια στην Αθηναΐδα
31.03.2016 14:50
Μία μοναδική έκθεση γλυπτικής, με έργα της αρχιτέκτονος μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Παγώνας Κανέλλου, εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από την Οδύσσεια, παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, από τις 4 Απριλίου 2016.
Ourovoros: Έκθεση γλυπτικής του Περικλή Πραβήτα στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου
29.03.2016 12:21
Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου παρουσιάζει από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στις 20.00, την έκθεση γλυπτικής «Ourovoros» του εικαστικού Περικλή Πραβήτα.