Η έκθεση πολική συνεύρεση αποτελεί μια υλική αποτύπωση βιωμάτων, διαπραγματεύσεων, ανατροπών, υπερβάσεων και, εντέλει, μετουσιώσεων που πραγματοποιούνται για το υποκείμενο της διαδικασίας εκατέρωθεν του άξονα εκδηλωμένη πραγματικότητα-εσωτερικό πεδίο . Η έννοια της πολικότητας αναφέρεται εδώ κατά κύριο λόγο στην αρχετυπική, εσωτεριστική σχέση αρσενικού-θηλυκού, η οποία προσδιορίζει τη θέση ενός ψυχικού συστήματος (ατόμου) στον ενεργοπληροφοριακό χάρτη και σκιαγραφεί την προσωπική και κοινωνική του ταυτότητα.

Οι διαπροσωπικές μας σχέσεις δεν κάνουν  άλλο από το να καθρεφτίζουν – συχνά με τρόπο επώδυνο – τις εσώτερες δυναμικές και να γίνονται εν δυνάμει μοχλός και κινητήριος δύναμη για μια νέα υπέρβαση. Ο έρωτας, στην εξαγνισμένη μορφή του, είναι βαθιά αφυπνιστικός και οδηγεί βήμα-βήμα  στην κατάκτηση ολοένα και υψηλότερης εσωτερικής οργάνωσης και τη συγκρότηση νέων νοημάτων. Το συνεχές αυτό πέρασμα από το εξωτερικό (αντικειμενική πραγματικότητα) στο εσωτερικό (ψυχική διαδικασία) και αντίστροφα αναδεικνύει και εξυψώνει τον κοινωνικό ρόλο των ανθρώπινων σχέσεων, καθιστώντας τες αξιόπιστο όχημα στην πορεία για την κατάκτηση μιας νέας κοινωνικής πραγματικότητας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Δήμητρα Βιβέλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο αγγλικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο χώρο της τέχνης και του σχεδίου στο Centre for Electronic Arts του Πανεπιστημίου Middlesex του Λονδίνου. Με την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών της σπουδών συνεργάστηκε με το Institute for International Visual Arts (Iniva) στο πλαίσιο της δημιουργίας ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού για το μάθημα της σύγχρονης τέχνης και κατόπιν μεταπήδησε στο χώρο των ΜΜΕ.

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου για 9 χρόνια εργάστηκε ως διευθύντρια διαχείρισης γνώσης. Παράλληλα ασχολείται με την ενεργειακή θεραπευτική, την ανάπτυξη του εαυτού και τις διαδικασίες αυτο-οργάνωσης. Από το 2007 ως το 2010 ακολούθησε σπουδές ζωγραφικής και σχεδίου μόδας στην Αθήνα και το Λονδίνο. Το 2010 ίδρυσε το Φιλοσοφικό και Εικαστικό Εργαστήρι Συνειδησιακής Αγωγής το δώδεκα . Ως practising artist, ασχολείται με την τέχνη και τον αυτοσχεδιαστικό χορό ως μέσο καθημερινής, έμπρακτης έκφρασης του αυθορμητισμού και της ατομικότητας και ως μέσο δημιουργίας προσωπικής και κοινωνικής πραγματικότητας.