Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

19ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης

19ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου, διοργανώνει το 19ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης.

Για 19η συνεχή χρονιά η Ερμούπολη φιλοξενεί το Φεστιβάλ Κιθάρας, μια δημιουργική συνεύρεση μουσικών, καθηγητών και σπουδαστών με το φιλόμουσο κοινό, στις 2-6 Ιουλίου. Μια 5ήμερη μουσική γιορτή που συνδυάζει μοναδικά την επιμόρφωση, τη ψυχαγωγία και τις διακοπές. Εξερευνώντας διαφορετικά είδη μουσικής με κεντρικό άξονα την κιθάρα, προσφέρει στο κοινό αξέχαστες εκδηλώσεις, δίνει βήμα έκφρασης σε νέους πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες και εμπλουτίζει τις εμπειρίες των σπουδαστών μέσα από την ενεργό συμμετοχή σε σεμινάρια , διαγωνισμούς και συμπράξεις σε μουσικά σύνολα. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον «Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Σύρου» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Άγγελου Νικολόπουλου.

 

Μεταξύ των κιθαριστών που θα παίξουν και θα διδάξουν είναι ο SebastianVachez από τη Γαλλία, και οι Νίκος Ζάρκος, Γιώργος Τοσικιάν και Λέττα Βασιλείου από την Ελλάδα. Οι συναυλίες στους δροσερούς χώρους της πόλης περιλαμβάνουν ροκ μπαλάντες με τον Βασίλη Καζούλη, αλλά και ιδιαίτερα μουσικά σχήματα όπως το τρίο μαντολίνο - κιθάρα – κρουστά με τους Βιβή Γκέκα, Σταύρο Αγιαννιώτη και Σόλη Μπαρκή και το ντουέτο βιολί - κιθάρα με τους Νικόλαο Πυλαρινό (βιολί) και Ευάγγελο Νικολαΐδη (κιθάρα).

 

Το φεστιβάλ θα κορυφωθεί με την πανηγυρική συναυλία της 6ης Ιουλίου στο θέατρο Απόλλων με την κιθαριστική ορχήστρα του φεστιβάλ. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης έναν διεθνή διαγωνισμό κιθάρας για τρεις διαφορετικές κατηγορίες ηλικιών. Οι «9οι Κιθαριστικοί αγώνες» έχουν σκοπό να αναδείξουν νέες μουσικές προσωπικότητες αλλά και να επιβραβεύσουν τη σωστή προσπάθεια και προετοιμασία.


Πρόγραμμα συναυλιών 19ου Φεστιβάλ κιθάρας

 

Δευτέρα 2 Ιουλίου – Θέατρο Απόλλων

«Από τη Σονάτα στη Ραψωδία»
Α) Γιώργος Τοσικιάν – ρεσιτάλ κιθάρας
Β) Νικόλαος Πυλαρινός (βιολί) - Ευάγγελος Νικολαΐδης (κιθάρα)

 

Τρίτη 3 Ιουλίου – Κηπάριο Μεταμόρφωσης

«Την κιθάρα μου κάνω κατάρτι, στο γαλάζιο ταξιδεύω…»
Ο τραγουδοποιός Βασίλης Καζούλης “unplugged”, σε ροκ μπαλάντες

 

Τετάρτη 4 Ιουλίου – Πινακοθήκη των Κυκλάδων

«Σύγχρονη μουσική δημιουργία»
Α) Νίκος Ζάρκος – ρεσιτάλ κιθάρας με έργα Ελλήνων συνθετών
Β) SebastienVachez(Γαλλία) - ρεσιτάλ κιθάρας

 

Πέμπτη 5 Ιουλίου – Κηπάριο Μεταμόρφωσης

«Ταξίδι στο βυθό της μουσικής»
Βιβή Γκέκα (μαντολίνο),
Σταύρος Αγιαννιώτης (κιθάρα),
Σόλις Μπαρκή (κρουστά)

 

Παρασκευή 6 Ιουλίου – Θέατρο Απόλλων

«Πανηγυρική συναυλία 19ου Φεστιβάλ κιθάρας»
Τελετή λήξης, απονομές και βραβεία των κιθαριστικών αγώνων.
O Άγγελος Νικολόπουλος διευθύνει την κιθαριστική ορχήστρα του φεστιβάλ.

Σχετικές ειδήσεις
 19ο ΦΝΘ: Μουσική και σινεμά στα ντοκιμαντέρ του φετινού φεστιβάλ
24.01.2017 15:50
Rolling Stones, Placebo, Laibach. Τρεις κορυφαίες ροκ μπάντες σε εκρηκτικές εμφανίσεις θα μας δώσουν μια πρώτη γεύση από τα μουσικά ντοκιμαντέρ που θα δούμε στο πολυαγαπημένο καθιερωμένο τμήμα της Μουσικής, στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη: 1ο φεστιβάλ ρεμπέτικου στη Σύρο
08.08.2016 15:15
Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και το Επιμελητήριο Κυκλάδων συνδιοργανώνουν στη Σύρο, κατά το διάστημα από 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2016, το 1ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» προς τιμήν του μεγάλου Συριανού δημιουργού και θεμέλιου λίθου της λαϊκής μουσικής στην Ελλάδα, Μάρκου Βαμβακάρη.
23ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης
25.07.2016 12:51
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016» πραγματοποιείται το 23ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης, από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου 2016.
15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου
04.07.2016 16:25
Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, εορτάζοντας τα 15 χρόνια παρουσίας του, έρχεται ανανεωμένο να αναδείξει μουσικές θεσπέσιες, όπως ακριβώς αρμόζει στην παράδοση του νησιού που φιλοξενεί το Σπήλαιο όπου ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψή του.
All That Guitar: 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου
03.06.2016 14:40
Το Λουτράκι φιλοξενεί για δεύτερη φορά, στις 8, 9 & 10 Ιουλίου 2016 το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου All That Guitar.