Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

De natura

De natura
Η φύση δεν «εμπνέει» μόνο όσους επιθυμούν την καταστροφή της, αλλά και τους εικαστικούς καλλιτέχνες . Μια πλειάδα δημιουργών, την εκθειάζουν μέσα από την περιβαλλοντική έκθεση De Natura 2008.

Η φύση δεν «εμπνέει» μόνο όσους επιθυμούν την καταστροφή της, αλλά και τους εικαστικούς καλλιτέχνες. Μια πλειάδα δημιουργών, την εκθειάζουν μέσα από την περιβαλλοντική έκθεση De Natura 2008.

Η φύση έχει «συναισθήματα», κάτι σαν άνθρωπος. Χαμογελά, γιορτάζει, άλλοτε πάλι πενθεί. Εμείς, από την άλλη μεριά, είμαστε φτιαγμένοι από τα στοιχεία αυτής. Από αέρα, νερό, χώμα... Το πολιτιστικό συγκρότημα Artower Agora, φιλοξενεί τη φύση ολόκληρη αλλά και την καλλιτεχνική φύση για τις ανάγκες της έκθεσης De Natura 2008.

Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση δημιουργών που εμπνέονται από τα στοιχεία της φύσης, τις ομορφιές των τοπίων, τις ιδιαιτερότητες των ζώων, το μαγευτικό αίνιγμα της λειτουργίας, της αρμονίας αλλά και της αισθητικής της φύσης με τις διαφορετικές εκφάνσεις της.

Είναι μια θεματική ενότητα που συνεχίζει να απασχολεί την καλλιτεχνική σκηνή . Στην αντίπερα όχθη, πολλοί καλλιτέχνες έχουν επίσης καταπιαστεί με τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, με την καταστροφή της φύσης και με την ανεξέλεγκτη εκμετάλλευσή της.

Στο σύγχρονο εικαστικό στερέωμα συχνά βλέπουμε δημιουργούς να χρησιμοποιούν ως μέσο έκφρασης την τέχνη τους για να φέρουν στην επιφάνεια αυτούς τους προβληματισμούς και να αφυπνίσουν την ευαισθησία όλων.

Στο εκθεσιακό πρόγραμμα συμμετέχουν με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και εγκαταστάσεων οι εξής, μεταξύ άλλων, καλλιτέχνες: Ελένη Γραφάκου, Κάτια Δέρβου, Ειρήνη Ζόρπα, Μανώλης Καστανός κ.α.

INFO
Artower Agora: Αρμοδίου 10, πλ. Βαρβακείου, τηλ.: 210 3246100
Διάρκεια έκθεσης: από 5 έως 17 Μαΐου. www.artower.gr

Σχετικές ειδήσεις
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Έκθεση Νέων Εικαστικών 65+ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
25.05.2016 16:43
Τρία χρόνια με πολλές κατασκευές, συζητήσεις και αναζητήσεις στα 2D και 3D εικαστικά εργαστήρια για άτομα άνω των 65 ετών, καταλήγουν σε μία έκθεση με έργα από τους συμμετέχοντες Νέους εικαστικούς.
Έκθεση ζωγραφικής της Μαργαρίτας Ταλιαδώρου στη Galerie Δημιουργών
24.05.2016 11:59
Η Art way παρουσιάζει το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 την έκθεση ζωγραφικής της Μαργαρίτας Ταλιαδώρου στη Galerie Δημιουργών.
3η ομαδική έκθεση της Λέσχης Φωτογραφίας 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Κηφισιάς στην Galerie Δημιουργών
28.04.2016 12:56
Η τελετή εγκαινίων της 3ης Ομαδικής Έκθεσης της Λέσχης Φωτογραφίας 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, στην «Galerie Δημιουργών».
Έκθεση του OpenArtCodeGroup στη Βενετία
26.01.2016 10:28
Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, εγκαινιάζεται στην καρδιά του πολιτιστικού κέντρου της Βενετίας, στο ιστορικό κτίριο Palazzo Cavalli Franchetti, η έκθεση του OpenArtCodeGroup στην οποία 10 σύγχρονοι, σημαντικοί εικαστικοί σε συνεργασία με την Ιστορικό Τέχνης και Τεχνοκριτικό κα Έμμυ Βαρουξάκη εκθέτουν έργα τους μαζί με 38 ακόμη εικαστικούς από όλο το κόσμο.