Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο δρόμος της ελπίδας - Στεφάν Εσέλ, Εντγκάρ Μορέν

Ο δρόμος της ελπίδας - Στεφάν Εσέλ, Εντγκάρ Μορέν

Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το νέο βιβλίο των Στεφάν Εσέλ και Εντγκάρ Μορέν, "Ο δρόμος...

... της ελπίδας".

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
«Ο δρόµος της ελπίδας», που συνυπογράφουν οι δύο µεγάλοι Γάλλοι στοχαστές, ο κορυφαίος φιλόσοφος Εντγκάρ Μορέν και ο συγγραφέας του «Αγανακτήστε!» Στεφάν Εσσέλ, είναι το απόσταγµα µακράς πείρας στην πολιτική και στους κοινωνικούς αγώνες. Ο Μορέν και o Εσσέλ υποβάλλουν µια πρόταση στις κυβερνήσεις και στους πολίτες της Ευρώπης – µια πρόταση συνολικής μεταρρύθμισης. Όχι µόνο για να ξεπεράσουμε την οικονομική και πολιτική κρίση, αλλά και να την αξιοποιήσουμε µε στόχο την ανάπτυξη, την οικονομική ευμάρεια και την ηθική ικανοποίηση. Σ’ αυτή την περίοδο της απογοήτευσης, της αγωνίας και της αβεβαιότητας, ο Στεφάν Εσσέλ και ο Εντγκάρ Μορέν ανανεώνουν την ελπίδα επαναπροσδιορίζοντας την ουσιαστική αντίσταση στην κάθε μορφής βαρβαρότητα. Και µ’ αυτήν τους την πράξη μάς δείχνουν έναν δρόμο για να χτίσουμε ένα μέλλον για την ανθρωπότητα.


«Μια ουσιαστική παρέμβαση στις εκλογικές καµπάνιες της Ευρώπης, που θα έπρεπε να είναι πολιτικό πρόγραµµα!»
LivresHebdo


«Μανιφέστο σκέψης και γόνιµης αντίδρασης για τους νέους όλου του κόσµου!»
L’Express


Οι συγγραφείς:


Ο Στεφάν Εσσέλ γεννήθηκε τις µέρες της Οκτωβριανής Επανάστασης, αλλά από την επανάσταση προτίµησε τον δρόµο της διπλωµατίας και των διεθνών οργανισµών. Η εµπειρία του Β΄ Παγκοσµίου πολέµου –κατά τη διάρκεια του οποίου δραπέτευσε δύο φορές από στρατόπεδο συγκέντρωσης– τον έκανε διεθνιστή και ευρωπαϊστή. Ο Εσσέλ πίστευε στην επιτακτική ανάγκη της συσπείρωσης ώστε να προληφθούν καινούριες συμφορές, στην επιτακτική ανάγκη μιας διεθνούς οργάνωσης του κόσμου: έτσι, συνετέλεσε στη σύνταξη της Διακήρυξης των δικαιωμάτων του ανθρώπου το 1948, μια εποχή που θυμάται ως «την πιο φιλόδοξη της ζωής του», μιας και είχε την αίσθηση ότι «εργαζόταν όχι για την αιωνιότητα, αλλά για το μέλλον». Τα πρόσφατα βιβλία του «Αγανακτήστε!» και «Αγωνιστείτε!» κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη.

 

Ο Εντγκάρ Μορέν γεννήθηκε στο Παρίσι το 1921. Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους Γάλλους κοινωνιολόγους. Στα ελληνικά έχουν κυκλοφορήσει, μεταξύ άλλων, τα βιβλία του «Ευρώπη: πολιτισμός και βαρβαρότητα» (Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου), «Η ανθρώπινη φύση, το χαµένο παράδειγµα» (Εναλλακτικές Εκδόσεις), «Γη-Πατρίδα» (Οδυσσέας), «Αφήνοντας τον εικοστό αιώνα» (Ροές).


Μετάφραση: Σώτη Τριανταφύλλου

Σχετικές ειδήσεις
68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου - Κώστας Χρ. Χατζιώτης
16.12.2016 12:58
Στον επετειακό τόμο «68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου», ο συγγραφέας Κώστας Χρ. Χατζιώτης αφηγείται την ιστορία μιας εκδοτικής επιχείρησης που μέσα από την πολυετή πορεία της αναδείχθηκε στον κορυφαίο εκδοτικό οίκο ιατρικών συγγραμμάτων της Ελλάδας.
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.