Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Revolution I love you

Revolution I love you
Aυτό ήταν από τα συνθήματα του γαλλικού Μάη του 68. Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης δανειζόμενο το σύνθημα αυτό το κάνει τίτλο έκθεσης που διοργανώνει από τις 5 Μαΐου ως τις 14 Ιουνίου 2008, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα σαράντα χρόνια από τις ημέρες εκείνες που, αν μη τι άλλο, άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα.

Aυτό ήταν από τα συνθήματα του γαλλικού Μάη του 68. Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης δανειζόμενο το σύνθημα αυτό το κάνει τίτλο έκθεσης που διοργανώνει από τις 5 Μαΐου ως τις 14 Ιουνίου 2008, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα σαράντα χρόνια από τις ημέρες εκείνες που, αν μη τι άλλο, άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα.

«H φαντασία στην εξουσία», «Kάντε τα όνειρά σας πραγματικότητα, κάντε την πραγματικότητα ονειρική», πολλά άλλα τέτοια συνθήματα ενέπνευσαν όλους εκείνους που ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο. Η τέχνη, που πρωτοστάτησε τότε και στην έμπνευση έρχεται 40 χρόνια μετά να διερευνήσει τα ίχνη του στο σήμερα.

Η έκθεση Revolution I love you είναι ενταγμένη στο αφιέρωμα με τίτλο Μέρες του 68, που συνδιοργανώνεται από κοινού με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το περιοδικό Historein και περιλαμβάνει κινηματογραφικό αφιέρωμα (5-15 Μάη, στο Ολύμπιον), ημερίδα (4 Μάη, στη Θεσσαλονίκη) και συνέδριο (5-6-7 Μάη στην Αθήνα).

Οι επισκέπτες της έκθεσης-την επιμέλεια της οποίας υπογράφουν οι Maja και Reuben Fowkes-θα έχουν την ευκαιρία να δουν έργα 12 σύγχρονων καλλιτεχνών από διάφορες χώρες, τα οποία είτε δημιουργήθηκαν μέσα στο επαναστατικό κλίμα του Μάη του 68, είτε αποτελούν σημερινές προσεγγίσεις σε ζητήματα πολιτικά και κοινωνικά.

Στο «Revolution I love you» συμμετέχουν οι: Mladen Stilinović από την Κροατία, Tamás St.Auby από την Ουγγαρία, Zofia Kulik από την Πολωνία, Στέφανος Τσιβόπουλος από την Ελλάδα, Oliver Ressler από την Αυστρία, Fia-Stina Sandlund από τη Σουηδία, Miklós Erhardt από την Ουγγαρία, Heath Bunting από την Αγγλία, Marko Lulić από την Αυστρία, Tamás Kaszás από την Ουγγαρία, Jean-Baptiste Ganne από τη Γαλλία και Nancy Davenport από τις ΗΠΑ.

Info
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Αποθήκη Β1, Λιμάνι
5 Μαΐου (εγκαίνια στις 21:00) - 14 Ιουνίου 2008

Σχετικές ειδήσεις
6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο του 2017
28.07.2016 10:03
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
Έκθεση για τον Στέργιο Δελιαλή στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
06.07.2016 09:58
Τι μπορεί να συνδέει το εξώφυλλο του δίσκου του Διονύση Σαββόπουλου, Το Περιβόλι του Τρελλού, την αφίσα της discotheque HELP και του Music Hall Medusa, τις φρυγανιές Βοσινάκη, τις σακούλες των βιβλιοπωλείων Μαλλιάρη και Μόλχο και τις επιγραφές γνωστών café-bar της Θεσσαλονίκης, όπως το On The Road και το Café Νίκης 35;
Παρουσίαση του noise:muse project 2016 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
08.06.2016 16:38
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μας προσκαλεί στην παρουσίαση του noise:muse project 2016 και στη συμμετοχική ηχητική δράση για το κοινό "Ιmagine", στο πλαίσιο της έκθεσης ENIGAMI, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Enigami: έκθεση των Ανδρέα Βούσουρα, Αντώνη Παπαδόπουλου, Νίκου Σεπετζόγλου στο ΚΜΣΤ
22.03.2016 16:50
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης την έκθεση των εικαστικών Ανδρέα Βούσουρα, Αντώνη Παπαδόπουλου και Νίκου Σεπετζόγλου, με τίτλο Enigami.
Flying over the Αbyss – Η Υπέρβαση της Άβυσσος: έκθεση από τον ΝΕΟΝ στο  Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
26.10.2015 14:47
H έκθεση του ΝΕΟΝ «Flying over the abyss – Η Υπέρβαση της Άβυσσος» ταξιδεύει από το Ρέθυμνο και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, τμήμα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, από τις 7 Νοεμβρίου 2015.