Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Revolution I love you

Revolution I love you
Aυτό ήταν από τα συνθήματα του γαλλικού Μάη του 68. Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης δανειζόμενο το σύνθημα αυτό το κάνει τίτλο έκθεσης που διοργανώνει από τις 5 Μαΐου ως τις 14 Ιουνίου 2008, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα σαράντα χρόνια από τις ημέρες εκείνες που, αν μη τι άλλο, άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα.

Aυτό ήταν από τα συνθήματα του γαλλικού Μάη του 68. Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης δανειζόμενο το σύνθημα αυτό το κάνει τίτλο έκθεσης που διοργανώνει από τις 5 Μαΐου ως τις 14 Ιουνίου 2008, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα σαράντα χρόνια από τις ημέρες εκείνες που, αν μη τι άλλο, άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα.

«H φαντασία στην εξουσία», «Kάντε τα όνειρά σας πραγματικότητα, κάντε την πραγματικότητα ονειρική», πολλά άλλα τέτοια συνθήματα ενέπνευσαν όλους εκείνους που ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο. Η τέχνη, που πρωτοστάτησε τότε και στην έμπνευση έρχεται 40 χρόνια μετά να διερευνήσει τα ίχνη του στο σήμερα.

Η έκθεση Revolution I love you είναι ενταγμένη στο αφιέρωμα με τίτλο Μέρες του 68, που συνδιοργανώνεται από κοινού με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το περιοδικό Historein και περιλαμβάνει κινηματογραφικό αφιέρωμα (5-15 Μάη, στο Ολύμπιον), ημερίδα (4 Μάη, στη Θεσσαλονίκη) και συνέδριο (5-6-7 Μάη στην Αθήνα).

Οι επισκέπτες της έκθεσης-την επιμέλεια της οποίας υπογράφουν οι Maja και Reuben Fowkes-θα έχουν την ευκαιρία να δουν έργα 12 σύγχρονων καλλιτεχνών από διάφορες χώρες, τα οποία είτε δημιουργήθηκαν μέσα στο επαναστατικό κλίμα του Μάη του 68, είτε αποτελούν σημερινές προσεγγίσεις σε ζητήματα πολιτικά και κοινωνικά.

Στο «Revolution I love you» συμμετέχουν οι: Mladen Stilinović από την Κροατία, Tamás St.Auby από την Ουγγαρία, Zofia Kulik από την Πολωνία, Στέφανος Τσιβόπουλος από την Ελλάδα, Oliver Ressler από την Αυστρία, Fia-Stina Sandlund από τη Σουηδία, Miklós Erhardt από την Ουγγαρία, Heath Bunting από την Αγγλία, Marko Lulić από την Αυστρία, Tamás Kaszás από την Ουγγαρία, Jean-Baptiste Ganne από τη Γαλλία και Nancy Davenport από τις ΗΠΑ.

Info
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Αποθήκη Β1, Λιμάνι
5 Μαΐου (εγκαίνια στις 21:00) - 14 Ιουνίου 2008

Σχετικές ειδήσεις
Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος: έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
13.01.2017 10:13
Το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων που στις μέρες μας περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο τείνει να είναι ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα παγκοσμίως, είναι η αφορμή για την έκθεση με τίτλο «Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος», μια σύμπραξη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017
28.11.2016 12:24
Μετά από δέκα χρόνια, πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, εκθέσεις διεθνούς κύρους και κάλυψης, συνεργασίες με επιμελητές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράξεις με φορείς, παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και χιλιάδες επισκεπτών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
Διαιρεμένες μνήμες 1940-1950: Έκθεση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
17.11.2016 11:31
Στις 7 Δεκεμβρίου 2016 θα εγκαινιαστεί η νέα έκθεση με τίτλο ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ 1940-1950. Η απόσταση ανάμεσα στην ιστορία και το βίωμα, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Είναι μία έκθεση του Goethe-Institut Thessaloniki σε συνδιοργάνωση με το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης και το Deutsches Historisches Museum του Βερολίνου.
6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο του 2017
28.07.2016 10:03
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
Παρουσίαση του noise:muse project 2016 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
08.06.2016 16:38
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μας προσκαλεί στην παρουσίαση του noise:muse project 2016 και στη συμμετοχική ηχητική δράση για το κοινό "Ιmagine", στο πλαίσιο της έκθεσης ENIGAMI, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.