Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

11ο Φεστιβάλ Χορού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων: 1 σε 4 - Αλλαχού στις Ροές

11ο Φεστιβάλ Χορού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων: 1 σε 4 - Αλλαχού στις Ροές

Το Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων παρουσιάζει στο θέατρο Ροές την παράσταση της ομάδας …

«Αλλαχού», με τίτλο «1 σε 4». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί: 2, 3 και  4  Ιουνίου 2012.

 

Μια ομάδα σε τέσσερα πρόσωπα, μια παράσταση σε τέσσερα διαφορετικά κομμάτια, ένα ταξίδι σε τέσσερα χρόνια.
Η ομάδα Αλλαχού, παρουσιάζει τα «κομμάτια» της και σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τα δικά σας μέσα από το έργο της,  «1 σε 4».

 

Συντελεστές:


Χορογραφία- ερμηνεία: Νεφέλη Ζαμπέλη, Έρη Παπαχαραλάμπους , Ντανιέλα Πισιμίση, Μέτη Παναγιωτοπούλου.
Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Μούτσος
Βίντεο- φωτογραφία: Νίκος Παπαευαγγελίου, Ναυσικά Ταραζή
Πολιτιστική διαχείριση: Ζαφειρένια Μπροκαλάκη
Επικοινωνία: Αγγελική Πούλου
Web design: Βασίλης Λαμπρόπουλος

 

 

Η ομάδα

Η Αλλαχού ιδρύθηκε το 2007 και για ένα χρόνο λειτούργησε σαν καλλιτεχνικό πείραμα: νέοι άνθρωποι, από διαφορετικούς χώρους συνέβαλλαν στην οριστική μορφή της.

 


Οι βασικοί κώδικες του χοροθέατρου, διέπουν τη δουλειά μας, οι οποίοι αναπτύσσονται και ερευνώνται, τόσο από τους χορογράφους, σκηνοθέτες και ερμηνευτές, μέλη της Αλλαχού, όσο και από τους υπόλοιπους δημιουργικούς συντελεστές της ομάδας, όπως μουσικοί, video-artists, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, εικαστικοί κα.

 


Αλλαχού σημαίνει αλλού…


αυτό επιδιώκει η ομάδα, να (σε) ταξιδέψει "αλλού"! Κάθε μας παραγωγή, διέπεται από αυτή την αίσθηση του "αντεστραμμένου κόσμου", όπου όλες οι πιθανές δυναμικές αναπτύσσονται. Διατηρούμε το στοιχείο του ονείρου, του άτοπου, του παιχνιδιού, λειτουργώντας ως ομάδα-δίκτυο καλλιτεχνών. Η δράση μας άλλωστε, δε σταματά στις παραστάσεις, αλλά απλώνεται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, μέσα από κοινωνικές παρεμβάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες για ευπαθείς κοινότητες. Πλούσια η εργογραφία και η παρουσία της ομάδας  σε φεστιβάλ για τις παραστατικές τέχνες και το video-dance film.
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Νέες Δυνάμεις: μια βραδιά για τους τελειόφοιτους των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού
29.06.2016 14:30
Για τέταρτη φορά το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, διοργανώνουν στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, που ολοκληρώθηκε, μια συμβολική βραδιά με τίτλο “Νέες Δυνάμεις” που τιμά την εκπαίδευση και υπογραμμίζει τη σημασία της.
Into her geo#metries, της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο 15ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων
07.06.2016 10:44
Η Αθανασία Κανελλοπούλου παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση Into her geo#metries.
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.
Απόγειος από τις ομάδες Creo και Ρέον στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
24.05.2016 11:32
Η ομάδα χορού Creo και η καλλιτεχνική ομάδα Ρέον παρουσιάζουν την νέα τους παραγωγή «απόγειος» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στην Κεντρική σκηνή.