Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μια τριλογία για το παρελθόν από το Θέατρο του Πανικού στο Επί Κολωνώ

Μια τριλογία για το παρελθόν από το Θέατρο του Πανικού στο Επί Κολωνώ

Το θέατρο Επί Κολωνώ φιλοξενεί στη Σκηνή Φουαγιέ την περίοδο της φετινής άνοιξης, καλλιτέχνες από τον μουσικό και θεατρικό χώρο σε

ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα: το U-TURN.

 


«Μια τριλογία για το παρελθόν»

 

Στις 5, 6 και 7 Ιουνίου 2012, το Θέατρο του Πανικού ανεβάζει  την performance «Μια τριλογία για το παρελθόν» σε σκηνοθεσία Λύσσανδρου Σπετσιέρη, για 3 παραστάσεις στη Σκηνή Φουαγιέ του Επί Κολωνώ.

 

Μερικά λόγια για το έργο:

 

Τρεις οπτικοακουστικές δράσεις με τίτλο"'0-100", "Ν.Κ.", και "συγγνώμη", φωτογραφίζουν το σύγχρονο ανθρώπινο σώμα να καταπονείται μέσα στην προσπάθειά του να εναντιωθεί αλλά και μέσα στην προσπάθειά του να συμπορευθεί με το παρελθόν.
Τα Μέσα μας, κάποια σώματα, η μουσική των ηχογραφημένων μας στιγμών, ο Νίκος Καζαντζάκης, το νερό, η βία, και παιδικές συγγνώμες.

 

Αναλυτικά οι δράσεις:
 0-100
Μέσα σε απόλυτο σκοτάδι μία διαρκώς κινούμενη φιγούρα άγεται και φέρεται από τις καταστάσεις σαν ένα ζωγραφικό σκίτσο.
Τα Μέσα μας, ένα σώμα που παλεύει να επιβιώσει και η μουσική των ηχογραφημένων μας στιγμών.

Ν.Κ.


«Η ράτσα σου είναι το μεγάλο σώμα το περασμένο, το τωρινό, το μελλούμενο. Εσύ είσαι μία λιγόστιγμη έκφραση, αυτή είναι το πρόσωπο. Εσύ είσαι ο ίσκιος, αυτή είναι το κρέας.»
Τα Μέσα μας, σώματα που αγαπάνε, παλεύουν το νερό και η φωνή του Νίκου Καζαντζάκη.

 


συγγνώμη
(ήχος παιδικών βημάτων) «συγγνώμη». (γέλια παιδιών) «συγγνώμη». (αυτός κουλουριάζεται μετά από δυνατό χτύπημα) «συγγνώμη», «συγγνώμη», (ήχος παιδιών που τρέχουν) συγγνώμη».
Τα Μέσα μας, ένα σώμα, η βία, και παιδικές συγγνώμες.

 

ΔΙΑΝΟΜΗ


Μιχάλης Βαλάσογλου, Ιωάννα Κυρίτση, Βασίλης Κωνσταντινάκος, Τέτη Λουράκη, Στεφανία Μαρμαγγέλου, Γιώργος Μερτζιάνης, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου , Ειρήνη Ρουμελιωτάκη, Λύσανδρος Σπετσιέρης, Λήδα Τουλουμάκου, Στέλλα Φωτιάδη

 

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Λύσσανδρος Σπετσιέρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Γεωργιάδου
Επεξεργασία ήχου: Κωνσταντίνος-Ανδρέας Φιορέτος
Κατασκευή video: Λήδα Τουλουμάκου

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17, για 2η χρονιά στο Επί Κολωνώ
16.12.2016 17:30
Μετά την επιτυχημένη της πορεία την θεατρική περίοδο 2015-2016, η παράσταση του έργου της Θαλασσιάς Αντωνοπούλου, «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17» επιστρέφει στο Black Box του Επί Κολωνώ, για ένα νέο κύκλο παρουσίασής της από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017.
Πάθος και απόγνωση στο Θέατρο Σημείο
10.11.2016 14:35
Το Θέατρο Σημείο φιλοξενεί το μουσικο-θεατρικό δρώμενο με τίτλο Πάθος και απόγνωση, με αφορμή την Ανθρώπινη φωνή του Ζαν Κοκτώ για ακόμα μία παράσταση, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.
Μπλε: Μέρος πρώτο, της Άννας Λεμονάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
07.10.2016 14:58
Ένα έργο για το άγχος, τις κρίσεις πανικού και τη θάλασσα! Έντονα εμπνευσμένη από τη δουλειά της Ανχέλικα Λίντελ, η Άννα Λεμονάκη υπογράφει μια τριλογία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, εξερευνώντας το τρίπτυχο Φόβος, Αγάπη, Θάνατος. Το Μπλε, μέρος πρώτο, που έκανε την πρεμιέρα του στις 20 Ιανουαρίου στο Théâtre des Grottes στη Γενεύη, παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Επί Κολωνώ - Σύγχρονο Θέατρο: Μία νέα καλλιτεχνική σύμπραξη ξεκινά!
27.09.2016 17:29
Στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου κατηφόρισε η Ομάδα Νάμα και το θέατρο Επί Κολωνώ το βράδυ της Δευτέρας (26/9) στο Γκάζι για να παρουσιάσουν από κοινού τα προγράμματα της σεζόν 2016-2017.
Off Off Athens 8: 4η εβδομάδα παραστάσεων στο θέατρο Επί Κολωνώ
21.06.2016 10:31
Το θεατρικό φεστιβάλ Off Off Athens 8 συνεχίζεται στο Θέατρο Επί Κολωνώ για 4η εβδομάδα.