Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Knot Gallery παρουσιάζει τον Στέλιο Γιαννουλάκη

Η Knot Gallery παρουσιάζει τον Στέλιο Γιαννουλάκη

Η Knot Gallery παρουσιάζει τον Στέλιο Γιαννουλάκη, συνθέτη ηλεκτροακουστικής μουσικής για μία συναυλία την Πέμπτη,…

31 Μαΐου 2012.

 

Ο Στέλιος Γιαννουλάκης είναι συνθέτης ηλεκτροακουστικής μουσικής που χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους σύνθεσης ήχου, εκτεταμένη επεξεργασία ηχογραφημένου φυσικού ήχου και τεχνικές μικρο-μοντάζ για να εντάσσει μια τεράστια γκάμα ηχοχρωμάτων στα έργα του, που διακρίνονται για την πολυμορφία και τον παιγνιώδη χαρακτήρα τους.

 

Η ευέλικτη προσωπική του μουσική γλώσσα παραβάλλει στοιχεία της ηχητικής τέχνης του Trevor Wishart και άλλων εκπροσώπων της ακουσματικής ακαδημίας (Bourges, CEC, BEAST) με σύγχρονα noise/glitch/drone/soundscape ρεύματα, δημιουργώντας ένα ιδιότυπο ηχητικό θέατρο που βασίζεται στο διάλογο υφών και κινήσεων, κλιμακούμενων εντάσεων και συνειρμών, συντονισμού και έκπληξης. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει με τεχνικές επεξεργασίας και σύνθεσης ήχου σε πραγματικό χρόνο, για την διαμόρφωση προετοιμασμένου ή και πηγαίου υλικού μέσα από ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

 

 

Στο KNOT θα εμφανιστεί με laptop, controllers και κάποια circuit bent παιδικά παιχνίδια για να παρουσιάσει μια καθηλωτική ροή από παλιά και νέα του ακουσματικά έργα ενταγμένα σε μεγάλα αυτοσχεδιαστικά επεισόδια.

 

Έργα του έχουν παιχτεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο και έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης (Bourges 1999 / 2002, SAN Jeu de Temps 2003, Society for Promotion of New Music 2002 / 2005). Αναθέσεις για τη δημιουργία έργων ηλεκτροακουστικής μουσικής (BBC, Cesare Studio de creation musicale, Bangor New Music Festival, SAN). Ιδρυτικό μέλος και παραγωγός του σχήματος Elektrobalkana (Turbo Folktronica). Έχει κατά καιρούς συνεργαστεί ως συνθέτης και μουσικός στα πλαίσια σχημάτων, όπως Medea Electronique, Headquake, IMP, MO, ΖΑΠ, Pallyria, Direct Connection, 2ος Όροφος, κ.α. Διάφορες συνεργασίες σα συνθέτης, σχεδιαστής ήχου ή και εκτελεστής, όπως Paramana (θέατρο σκιών), Θέατρο Τέχνης, Αγγελόσκονη (χορός - παιδικό χοροθέατρο), 14η Μέρα (χοροθέατρο), Πρωτοπορία/Άκης Δαβής (θέατρο), Plastira16 (εγκαταστάσεις/δρώμενα), Personal Cinema (The Making of Balkan Wars: The Game), Players (θέατρο), Can U Hear Me (εγκαταστάσεις), Μικρό Πολυτεχνείο / Αλέξης Δάρας (βίντεοποίηση), καθώς και με ανθρώπους των εικαστικών για διάφορα έργα και εκθέσεις (Μ. Δημητροπούλου - εγκαταστάσεις, K. Nathan - διαδραστική γλυπτική, Α. Αβρανάς - μικρού μήκους, Μ. Ζυγούρη - video, Ε. Τζαβάρα - χορός, Klavie Disson – γλυπτική, Νίσσος – φωτογραφία/video, κ.α.).


Διδάσκει και γράφει για μουσική και τεχνολογία στην Αθήνα. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Συνθετών Ηλεκτρονικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ).


http://steliosgiannoulakis.wordpress.com
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Γιάννης Κωνσταντινίδης / Κώστας Γιαννίδης: ένας συνθέτης, δύο μουσικοί κόσμοι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.11.2016 15:51
Με ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ αφιερωμένο στον Γιάννη Κωνσταντινίδη/Κώστα Γιαννίδη, τον μεγάλο συνθέτη του 20ού αιώνα που υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια δύο διαφορετικά είδη μουσικής, συνεχίζεται την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ο νέος Κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου «Η ανθρώπινη φωνή» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο συνθέτης Vangelis παρουσιάζει τη Rosetta
13.09.2016 11:52
H DECCA ανακοινώνει το νέο άλμπουμ, με τίτλο ‘Rosetta’, από τον θρυλικό συνθέτη και πρωτοπόρο της ηλεκτρονικής μουσικής, Vangelis, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την μακροχρόνια αγάπη του για το διάστημα.
Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
25.08.2016 15:25
Μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τσιγγάνικες μελωδίες και μουσική από διάφορες χώρες, με τίτλο "Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση", έρχεται στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016 την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.
Aπό τον F. Chopin στον A. Piazzolla, με τον Σπύρο Μοσχόπουλο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
24.03.2016 16:35
O διακεκριμένος σολίστ του πιάνου και συνθέτης Σπύρος Μοσχόπουλος, έρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, σε μία συναυλία όπου θα συνδυάσει το λυρισμό και την ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη, με το πάθος και το παλμό του tango nuevo.
Bon appétit, του Lee Hoiby με τον Στέλιο Παρλιάρο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.03.2016 14:39
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η ομάδα όπερας The Medium Project παρουσιάζουν στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, την Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 7 το βράδυ, τη μουσική γαστριμαργική περιπέτεια Bon appétit (1989) του Lee Hoiby [Λη Χόιμπυ], η οποία ανέβηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, σε πανελλήνια πρώτη, τον περασμένο Οκτώβριο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.