Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Φεστιβάλ Αθηνών 2012: Ομάδα Timbre 4 - Κλάουντιο Τολκατσίρ: Tercer Cuerpo

Φεστιβάλ Αθηνών 2012: Ομάδα Timbre 4 - Κλάουντιο Τολκατσίρ: Tercer Cuerpo

Τον Claudio Tolcachir (Κλαούντιο Τολκατσίρ), το ανερχόμενο αστέρι του αργεντίνικου θεάτρου που έρχεται στη Αθήνα με τη βραβευμένη

παράστασή του Tercer Cuerpo / La historia de un intento absurdo (Τρίτο Σώμα / Η ιστορία μιας παράλογης απόπειρας), θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών στις 11, 12 και 13 Ιουνίου, στο Από Μηχανής Θέατρο.

 

 

Ο 37χρονος Κλαούντιο Τολκατσίρ ξεκίνησε να ασχολείται με το θέατρο, από τη μεγάλη του αγάπη γι’ αυτό. Ηθοποιός , συγγραφέας, σκηνοθέτης, καθηγητής και διευθυντής του TIMBRE 4 (θέατρο – σχολή που ίδρυσε το 1999 σε ένα σπίτι της εργατικής συνοικίας Μποέδο), έγραψε το Tercer Cuerpo το 2008, θέλοντας να καταθέσει τη δική του οπτική στο θέμα της μοναξιάς, της έλλειψης κατανόησης, της ανάγκης για αγάπη.

 

 


Στο Tercer Cuerpo παρακολουθούμε τις ζωές πέντε χαρακτήρων, όπως αυτές ξεδιπλώνονται σε ένα χώρο που άλλοτε είναι γραφείο, άλλοτε το σπίτι ενός ζευγαριού, άλλοτε μπαρ, άλλοτε ιατρείο. Κοινός παρονομαστής και στις πέντε ιστορίες, τα συναισθήματα, οι ανάγκες, οι προσπάθειες και η έντονη επιθυμία για ζωή.

 

 


Το κείμενο είναι ιδιαίτερα κινηματογραφικό και οι απαιτήσεις που ο Κλαούντιο Τολκατσίρ έχει από τους ηθοποιούς του υψηλές. Τους θέτει διαρκώς σε δοκιμασίες, άβολες καταστάσεις και στην πραγματικότητα τους αναθέτει να διαχωρίσουν εκείνοι τις ιστορίες αλλά και να τις ενώσουν στο τέλος.

 


Ο ρυθμός της παράστασης είναι γρήγορος και έντονος, το χιούμορ γίνεται το όχημα που απομακρύνει τον πόνο, οι δραματικές αποχρώσεις διαρκούν τόσο όσο χρειάζεται για να δώσουν ξανά τη θέση τους στο χιούμορ και το φινάλε είναι λυτρωτικό με τους ήρωες να αποδεικνύουν επί σκηνής την τεράστια επιθυμία τους να παραμείνουν όρθιοι παρά τις απογοητεύσεις.

 

 

ΚείμενοΣκηνοθεσία
Claudio Tolcachir
 
Σκηνικά
Gonzalo Cordoba Estevez
 
Φωτισμοί
Omar Possemato

Ερμηνεύουν
Melisa Hermida
Daniela Pal
José Maria Marcos
Hernán Grinstein
Magdalena Grondona

 

Στα ισπανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν,  του Κλαούντιο Τολκατσίρ στη Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
18.10.2016 13:53
Η πολυβραβευμένη, ευφυέστατη, γλυκόπικρη κωμωδία του Κλαούντιο Τολκατσίρ, Η παράλειψεη της οικογένειας Κόλεμαν, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη στη Β’ σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, ύστερα από την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή της σκηνικής του ανάγνωσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θεατρικά Αναλόγια 2015».
Ο Αδαής και ο Παράφρων του Τόμας Μπέρνχαρντ στο Θέατρο Αυλαία
23.09.2016 15:07
Ο Αδαής και ο Παράφρων του Τόμας Μπέρνχαρντ από την Ομάδα Θεάτρου Χ-αίρεται και σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, έρχεται στο θέατρο Αυλαία από 1 έως 3 Οκτωβρίου 2016 στα πλαίσια του φεστιβάλ 51α Δημήτρια.
Milo Rau - «The Dark Ages»: Η σκοτεινή ιστορία της Ευρώπης στο Φεστιβάλ Αθηνών
15.07.2016 17:10
Ο Ελβετός Μίλο Ράου, πρωτοπόρος συγγραφέας, σκηνοθέτης (θεάτρου και κινηματογράφου), δημοσιογράφος, δοκιμιογράφος, πανεπιστημιακός και ιδρυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου Πολιτικού Εγκλήματος (2007), επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά το «Hate Radio» (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Μάιος 2015), για να παρουσιάσει το «The Dark Ages», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
4, του Rodrigo Garcia στο Φεστιβάλ Αθηνών
13.06.2016 16:23
Ο ανατρεπτικός Αργεντίνος καλλιτέχνης Ροντρίγκο Γκαρσία, το «τρομερό παιδί του σύγχρονου θεάτρου», επισκέπτεται για τρίτη φορά το Φεστιβάλ Αθηνών, με την τελευταία του παραγωγή: 4.
Minefield, της Lola Arias στο Φεστιβάλ Αθηνών
07.06.2016 17:04
Η Αργεντίνα Λόλα Αρίας, συγγραφέας, σκηνοθέτις θεάτρου και περφόρμερ, παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το Minefield, μια παράσταση βασισμένη σε αφηγήσεις Βρετανών και Αργεντίνων βετεράνων που πολέμησαν στα νησιά Φώκλαντ ή, κατά τους Αργεντίνους στις Μαλβίνες νήσους, το 1982.