To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση της ομάδας ΑΡΤΗΡΙΕΣ με τίτλο “Ενδίδον σώμα”. Συμμετέχουν οι

καλλιτέχνες: Μάκης Στάης, Ελπίδα Γαδ, Τάσος Ανδρουλάκης, Ιωάννης Χιωτόπουλος.

H εικαστική ομάδα «artηρίες» ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να παράγουν εικαστικό έργο μέσω της ζωγραφικής, της γλυπτικής και όλων των υπαρχόντων εικαστικών μέσων.

Γράφει ο ιστορικός τέχνης Δημήτριος Σκαλίγκος σχετικά:

“Σώμα με σώμα”

Το λιπόθυμο σώμα σωριάστηκε με έναν ανάλαφρο κυματισμό πάνω στη γκρι μοκέτα της αίθουσας αναμονής διαλύοντας στη στιγμή την πληκτική ατμόσφαιρα. Λίγο πριν το κουρασμένο σώμα στεκότανε όρθιο και ιδρωμένο. Τσαλακωμένο από το συναίσθημα το σώμα πάλευε με τους δείκτες του μεγάλου ρολογιού που δέσποζε πάνω από την κύρια πόρτα του σταθμού.

Τώρα το αναίσθητο σώμα αδιαφορεί για την ροή του χρόνου, ενώ τινάζεται σε κάθε ηλεκτρική εκκένωση του κόκκινου φορητού απινιδωτή. Το γυμνόστηθο σώμα έχει παραδοθεί άνευ πόνου στα αυτοκόλλητα ηλεκτρόδια που σημαδεύουν τη σάρκα του, στα βολτ που το διαπερνούν κάνοντας τους μύες του να συσπώνται και την ραχοκοκαλιά του να μοιάζει με ελατήριο. Το ηλεκτρικό ρεύμα αναζητά μέσα στο ανήμπορο σώμα αυτό που η προσδοκία έκρυβε,την ψυχή του. Όμως πώς να συναντηθούν δυο πράγματα που δεν καθρεπτίζονται; Το σώμα έμεινε μόνο του, σκεπάστηκε για τελευταία φορά κι άρχισε να παγώνει άκαμπτο και άχρωμο. Οι δείκτες του μεγάλου ρολογιού σταματήσαν, η αίθουσα αναμονής πλημμύρησε από δυνατό λευκό φως και εξαφανίστηκε, ένα ταξίδι μνήμης μόλις ξεκίνησε.

Προστατευμένο σώμα που τρέφεται με μυρωδιές και ήχους, κλαίει γιατί ανυπομονεί να στηριχθεί στα πόδια του. Σώμα ξένοιαστο που τρέχει, πέφτει κάτω και χτυπά, λίγο αίμα στο γόνατο. Ερωτευμένο σώμα που βυθίζεται ανάμεσα σε σκέλια, δαγκώνει ενώ δαγκώνεται. Εξεγερμένο σώμα που διεκδικεί την υπόσταση του ανάμεσα από τα πυρά των sniper, σε κάποιο δρομάκι της πόλης Χομς της Συρίας. Άγνωστο σώμα αλλόθρησκο που περπάτησε από πολύ μακριά ως τον ποταμό Έβρο, για να βαπτιστεί λαθραίο. Σώμα ιερό, που σταυρώθηκε για να γίνει ψωμί και κρασί να το κανιβαλίζεις για να σωθείς από τις αμαρτίες σου.”