Η fizz gallery εγκαινιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του καλλιτέχνη Αλέξη Αντύπα με τίτλο “Το πάσχον σώμα” την

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012.

Στον ασπρόμαυρο κόσμο του Αλέξη Αντύπα αντικείμενα και καταστάσεις βρίσκονται σε έναν χώρο απροσδιόριστο. Απρόσωπα και παραμορφωμένα ανδρείκελα δίχως χρώμα παραμένουν παθητικά και απαθή στη βία και την οδύνη. Στον ψεύτικο, σκληρό, βάναυσο και διαστρεβλωμένο κόσμο του τα  έργα τέχνης απεικονίζονται μέσα σε άλλα έργα τέχνης. Σαν η τέχνη να φυλακίζει έννοιες και τις διπλοκλειδώνει για να μην ξεφύγουν.

Με την ευανάγνωστη τεχνική του, με έμφαση στο σχέδιο και με την απουσία χρώματος, ο καλλιτέχνης ανάγει τα αντικείμενα σε μια ουδέτερη κατάσταση, όπου ή όλα έχουν αξία, ή τίποτα.

Ο Αλέξης Αντύπας γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Το 2003 εισήχθη με υποτροφία και βραβείο στην  ΑΣΚΤ.  Σπούδασε Ζωγραφική με καθηγητές τη Ρένα Παπασπύρου και το Μάριο Σπηλιόπουλο και αποφοίτησε με άριστα. Το 2007, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus, φοίτησε στην Willem De Kooning Academy, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Το 2005 ανέλαβε τη συγγραφή, το σχεδιασμό και την επιμέλεια του  λογοτεχνικού βιβλίου «Ο Άνθρωπος και το Σκουλήκι» για τις εκδόσεις Εκκρεμές. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Αυτή είναι η πρώτη του ατομική έκθεση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.