Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Trio Lirico: Ιταλική και Γαλλική όπερα του 19ου αιώνα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Trio Lirico: Ιταλική και Γαλλική όπερα του 19ου αιώνα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη παρουσιάζει τη σοπράνο Έλλη Αναστασοπούλου, τον βαρύτονο Νικόλα…

Καραγκιαούρη και τον πιανίστα Neville Jason Fahy σε σκηνές (αποσπάσματα) με άριες και ντουέτα από διάσημες όπερες της Ιταλικής και Γαλλικής μουσικής κουλτούρας του 19ου αιώνα.

 

 

Ο ιταλικός βερισμός των Μασκάνι και Πουτσίνι συναντά το μπελκάντο του Μπελίνι και το ρομαντισμό του Βέρντι και του Μασνέ. Ένα θαυμαστό λυρικό ταξίδι γεμάτο εκφραστικότητα και μελωδίες.  

 

 

Ενδυματολογική επιμέλεια: Καίτη Μαλέσκου
Μουσικολογική ανάλυση: Νάνσυ Μαράντου

Σχετικές ειδήσεις
Ηρωίδες της λογοτεχνίας στην όπερα, με την Τζένη Δριβάλα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
21.12.2016 12:57
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί στη συναυλία με τίτλο Ηρωίδες της λογοτεχνίας στην όπερα, με τη σοπράνο Τζένη Δριβάλα και τον Δημήτριο Καραμανώλη στο πιάνο.
Η Βασιλική Καρακώστα σε μία συναυλία Ελληνικής Δημοτικής μουσικής στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
18.10.2016 14:44
Η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη το concerto δώδεκα κλασικών τραγουδιών της Ελληνικής δημοτικής και λαϊκής μουσικής παράδοσης, ενορχηστρωμένα με τον παγκόσμιο κλασικό ήχο.
Red Velvet: μία παθιασμένη συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.10.2016 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε «ένα μουσικό ταξίδι που ξυπνά αισθήσεις και προκαλεί συγκινήσεις…».
The Katia Paschou Project: Easter Edition - Μεταμορφώσεις στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
18.04.2016 17:11
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη φιλοξενεί τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 την Κάτια Πάσχου και το έργο Easter Edition - Μεταμορφώσεις, στο πλαίσιο του κύκλου Συμμετοχική όπερα.
Aπό τον F. Chopin στον A. Piazzolla, με τον Σπύρο Μοσχόπουλο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
24.03.2016 16:35
O διακεκριμένος σολίστ του πιάνου και συνθέτης Σπύρος Μοσχόπουλος, έρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, σε μία συναυλία όπου θα συνδυάσει το λυρισμό και την ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη, με το πάθος και το παλμό του tango nuevo.