Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Gustave Courbet: Συντηρητικός ή Επαναστάτης;

Gustave Courbet: Συντηρητικός ή Επαναστάτης;
Με αφορμή την αναδρομική έκθεση του έργου του Γάλλου ρεαλιστή ζωγράφου του 19ου αιώνα, που παρουσιάζεται μέχρι τις 18 Μαΐου στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης, τo Mουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει από 1 έως 15 Απριλίου έναν κύκλο τριών διαλέξεων με τον παραπάνω τίτλο;

Με αφορμή την αναδρομική έκθεση του έργου του Γάλλου ρεαλιστή ζωγράφου του 19ου αιώνα, που παρουσιάζεται μέχρι τις 18 Μαΐου στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης, τo Mουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει από 1 έως 15 Απριλίου έναν κύκλο τριών διαλέξεων με τίτλο Gustave Courbet: Συντηρητικός ή Επαναστάτης;

Ο ανατρεπτικός Courbet «δοκιμάστηκε» σε ποικίλα εικαστικά είδη, από την προσωπογραφία και το γυναικείο γυμνό μέχρι τα κοινωνικοπολιτικά αφηγηματικά θέματα, το τοπίο και τη νεκρή φύση.

Αμφισβήτησε και αμφισβητήθηκε, συγκρούστηκε και υποτάχθηκε, αλλά πάνω από όλα έζησε, αφουγκράστηκε και ζωγράφισε με πάθος και μοναδική ζωντάνια τον κόσμο γύρω του, ανοίγοντας για τη ρεαλιστική ζωγραφική αλλά και για τον ίδιο το ρόλο του καλλιτέχνη, δρόμους που κανείς μέχρι τότε δεν είχε φανταστεί.

Οι διαλέξεις θα γίνονται με ταυτόχρονη προβολή διαφανειών, κάθε Τρίτη 6:00-7:30 το απόγευμα. Με την ολοκλήρωση του κύκλου διαλέξεων, θα δοθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης. Εισηγήτρια των διαλέξεων θα είναι η Ιωάννα Βετσοπούλου, ιστορικός τέχνης.

info
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4
Κολωνάκι
Ημερομηνίες διαλέξεων: 1 Απριλίου, 8 Απριλίου, 15 Απριλίου
Κόστος παρακολούθησης: 100 ευρώ, ειδικές τιμές για δημοσιογράφους, αρχαιολόγους, ξεναγούς, εκπαιδευτικούς, πολύτεκνους, νέους κ.α :
Πληροφορίες : 210 7228321-3
Fax. 210 7239382
Website: www.cycladic.gr

 


Σχετικές ειδήσεις
Ai WeiWei / In & Out: Κύκλος τεσσάρων διαλέξεων με τον Παντελή Τσάβαλο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
23.09.2016 12:16
Ποια είναι άραγε η σχέση μεταξύ της τέχνης, της αισθητικής, του πολιτικού ακτιβισμού και της κοινωνικής κριτικής; Και ποιος είναι στ’ αλήθεια αυτός ο διάσημος και αμφιλεγόμενος Κινέζος καλλιτέχνης, οι δράσεις του οποίου γίνονται πρωτοσέλιδα σε όλον τον κόσμο και οι εκθέσεις του περιζήτητες από όλα τα μεγάλα μουσεία, δημιουργώντας πρωτοφανή προσέλευση και ρεκόρ επισκεψιμότητας;
O Ai Weiwei με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
19.05.2016 15:12
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανακοίνωσε την έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic». Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση έργων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, καθώς και για τη μοναδική έκθεσή του που φιλοξενείται σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως μέχρι σήμερα.
Αναδρομική έκθεση για τον Γιώργο Ζογγολόπουλο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου
15.04.2016 12:36
Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή οργανώνει στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου γι’ αυτό το καλοκαίρι μια αναδρομική έκθεση στο έργο του διακεκριμένου γλύπτη, Γιώργου Ζογγολόπουλου, με τίτλο "Η ασίγαστη πλησμονή στο αχανές της αφαίρεσης".
Η τέχνη της εικονογράφησης: Αναδρομική έκθεση του Νικόλα Ανδρικόπουλου στο Μουσείο Καζαντζάκη
11.04.2016 15:07
Το Μουσείο Καζαντζάκη (ΜΝΚ) διοργανώνει Αναδρομική Έκθεση έργων του γνωστού και βραβευμένου εικονογράφου παιδικών βιβλίων Νικόλα Ανδρικόπουλου από 1 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2016.
Ai Weiwei at Cycladic: έκθεση του Ai Weiwei στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
06.04.2016 17:02
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic». Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση έργων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, καθώς και για τη μοναδική έκθεσή του που φιλοξενείται σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως μέχρι σήμερα.