Με αφορμή την αναδρομική έκθεση του έργου του Γάλλου ρεαλιστή ζωγράφου του 19ου αιώνα, που παρουσιάζεται μέχρι τις 18 Μαΐου στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης, τo Mουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει από 1 έως 15 Απριλίου έναν κύκλο τριών διαλέξεων με τον παραπάνω τίτλο;

Με αφορμή την αναδρομική έκθεση του έργου του Γάλλου ρεαλιστή ζωγράφου του 19ου αιώνα, που παρουσιάζεται μέχρι τις 18 Μαΐου στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης, τo Mουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει από 1 έως 15 Απριλίου έναν κύκλο τριών διαλέξεων με τίτλο Gustave Courbet: Συντηρητικός ή Επαναστάτης;

Ο ανατρεπτικός Courbet «δοκιμάστηκε» σε ποικίλα εικαστικά είδη, από την προσωπογραφία και το γυναικείο γυμνό μέχρι τα κοινωνικοπολιτικά αφηγηματικά θέματα, το τοπίο και τη νεκρή φύση.

Αμφισβήτησε και αμφισβητήθηκε, συγκρούστηκε και υποτάχθηκε, αλλά πάνω από όλα έζησε, αφουγκράστηκε και ζωγράφισε με πάθος και μοναδική ζωντάνια τον κόσμο γύρω του, ανοίγοντας για τη ρεαλιστική ζωγραφική αλλά και για τον ίδιο το ρόλο του καλλιτέχνη, δρόμους που κανείς μέχρι τότε δεν είχε φανταστεί.

Οι διαλέξεις θα γίνονται με ταυτόχρονη προβολή διαφανειών, κάθε Τρίτη 6:00-7:30 το απόγευμα. Με την ολοκλήρωση του κύκλου διαλέξεων, θα δοθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης. Εισηγήτρια των διαλέξεων θα είναι η Ιωάννα Βετσοπούλου, ιστορικός τέχνης.

info
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4
Κολωνάκι
Ημερομηνίες διαλέξεων: 1 Απριλίου, 8 Απριλίου, 15 Απριλίου
Κόστος παρακολούθησης: 100 ευρώ, ειδικές τιμές για δημοσιογράφους, αρχαιολόγους, ξεναγούς, εκπαιδευτικούς, πολύτεκνους, νέους κ.α :
Πληροφορίες : 210 7228321-3
Fax. 210 7239382
Website: www.cycladic.gr