Η έκθεση φωτογραφίας «Wildlife Photographer of the Year» με θέμα την άγρια φύση θα παρουσιαστεί στο The Mall Athens …

στο Μαρούσι από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 31 Αυγούστου 2012.

Μετά την επιτυχημένη έκθεση «Δεινόσαυροι» το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, σε συνεργασία με το BBC Wildlife Magazine, επιστρέφει στην Αθήνα και στον εκθεσιακό χώρο του «THE MALL ATHENS», παρουσιάζοντας την άγρια πλευρά της φύσης μέσα από ένα φωτογραφικό ταξίδι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, με τη βοήθεια της τεχνολογίας!

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από την 1η Ιουνίου 2012 μέχρι τις 31 Αυγούστου 2012 στο νέο εκθεσιακό χώρο του «THE MALL ATHENS» στον 4ο όροφο και όπως είναι λογικό έχει εναρμονιστεί στις… ανάγκες της εποχής. Οι απίστευτα υψηλής ποιότητας φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στο κοινό σε ψηφιακή μορφή με τον κατάλληλο φωτισμό έτσι ώστε οι εικόνες να «ζωντανέψουν» μπροστά στα μάτια μας!

104 μοναδικές φωτογραφίες που αναδεικνύουν την ποικιλομορφία της φύσης, από βραβευμένους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους όλων των ηλικιών, από όλο τον κόσμο, θα εκτεθούν σε ειδικά φωτιζόμενα panels. Εξαιρετικές λήψεις δράσης από τα πιο άγρια ζώα της γης, αξέχαστες υποβρύχιες εικόνες, εναλλαγές φυσικών τοπίων και σπαρακτικές εικόνες απειλούμενων ειδών που θα… μαγέψουν τους μικρούς και θα ενθουσιάσουν τους μεγάλους!

Στο τέλος της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια προβολή βασισμένη στις καλύτερες φωτογραφίες των προηγούμενων διαγωνισμών σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Λίγα λόγια για την ιστορία της έκθεσης

Για το 2011, 46η συνεχόμενη χρονιά του διαγωνισμού, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου αλλά και το BBC Wildlife Magazine επέλεξαν τις καλύτερες φωτογραφίες με θέμα την άγρια φύση και τα άγρια ζώα, μεταξύ των 4.307 συμμετοχών που στάλθηκαν από επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφους. Μεταξύ αυτών, υπήρχαν και 11 συμμετοχές από την Ελλάδα, που όμως δεν κατάφεραν να επιλεχθούν για την προβολή τους στην έκθεση!

Πρώτη στάση της έκθεσης Wildlife Photographer of the Year ήταν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, όπου την αντίκρισαν περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες! Αμέσως μετά, τον Μάρτιο του 2012, «ταξίδεψε» στον Καναδά και τρίτος «σταθμός» της έκθεσης είναι στο… «THE MALL ATHENS»!


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας προβάλει περισσότερα από 70 εκατομμύρια δείγματα που έχουν ερευνηθεί από 300 επιστήμονες. Δημιουργεί εμπνευσμένες εκθέσεις που «μιλούν» για τον πλανήτη μας, την ιστορία του και τη ζωή που εξαρτάται από αυτόν.

Τα τελευταία 46 χρόνια προσπαθεί να προβάλει την εξαιρετική δημιουργικότητα και τις φωτογραφικές δεξιότητες μέσα από την έκθεση φωτογραφίας Wildlife Photographer of the Year, που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού όλων των ηλικιών.
«Αυτή η έκθεση είναι μια από τις πιο δημοφιλείς. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα και έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις απειλές που αντιμετωπίζουν τόσο το περιβάλλον, όσο και τα ζώα της Γης. Η διατήρηση της βιοποικιλότητας βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του Μουσείου», τόνισε από την πλευρά του ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, Michael Dixon.


Το BBC Wildlife Magazine

Εδώ και 40 χρόνια, το BBC Wildlife Magazine αναδεικνύει το θαύμα και την ομορφιά του πλανήτη Γη, των ζώων και της άγριας φύσης. Κάθε μήνα το περιοδικό βοηθά τους αναγνώστες να έρθουν πιο κοντά στη φύση ακόμη και από το σπίτι τους.
«Το BBC Wildlife Magazine ξεκίνησε τη παρουσίαση των φωτογραφιών της άγριας φύσης από το 1964 και είμαι υπερήφανη για το αποτέλεσμα που απολαμβάνουμε», είπε η διευθύντρια του BBC Wildlife Magazine αλλά και μια εκ των κριτών για την έκθεση φωτογραφίας, Sophie Stafford.

Στόχοι της έκθεσης πέρα από την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την κατανόηση του φυσικού κόσμου, είναι να εμπνεύσει μια νέα γενιά καλλιτεχνών, όπου θα εκφράζεται μέσα από τη φωτογραφία με θέμα την άγρια φύση.

London Press Reviews

The Times (Λονδίνου)
«Θέαμα; Λοιπόν είναι απλά η φύση!»
«Μπορεί να μοιάζει θεαματικό, όμως, μέσα από την έκθεση βλέπουμε τα δημιουργήματα της φύσης. Ο γορίλας μπορεί να φαίνεται ότι χορεύει, όμως, διεκδικεί την φιλενάδα του από τον φωτογράφο Andy Rouse, που τον απαθανάτισε στη ζούγκλα της Ρουάντα». 

Metro (Λονδίνου)
«Η ομορφιά της φύσης, η σκληρότητα της ανθρωπότητας»
«Η εικόνα του πελεκάνου που είναι γεμάτος από λεκέδες πετρελαίου δείχνει ότι υπάρχει ζωή και μετά από μια καταστροφή».

Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην άγρια φύση