Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Yorgos Krommydas Modern Jazz Quartet στο Half Note

Yorgos Krommydas Modern Jazz Quartet στο Half Note

Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τον Γιώργο Κρομμύδα και το κουαρτέτο του σε μία συναυλία την Παρασκευή …

25 Μαΐου 2012.

 

 

Ο ταλαντούχος κιθαρίστας Γιώργος Κρομμύδας έχοντας ήδη στο ενεργητικό του συνεργασίες με σπουδαίους έλληνες μουσικούς, (Γιώργος Κοντραφούρης , Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Καλατζής, Εύη Σιαμαντά κ.α), παρουσιάζει μέρος της επερχόμενης προσωπικής του δισκογραφικής δουλειάς, με το κουαρτέτο του, το οποίο αποτελείται από τρεις νέους εξαιρετικούς σολίστες της ελληνικής σκηνής.

 

 

Έχοντας ένα ευρύ φάσμα μουσικών επιρροών, αλλά με σεβασμό στην παράδοση και τον ήχο κλασσικών jazz κιθαριστών, (Wes Montgomery, Joe Pass, Grant Green), αναμειγνύει ηχοχρώματα και μουσικές ιδέες, που φλερτάρουν από τη σύγχρονη JAZZ, (Jonathan Kreisberg, Kurt Rosenwinkel, Tigran Hamasyan), έως το ROCK, το ALTERNATIVE και το HEAVY METAL.Το κουαρτέτο θα παρουσιάσει επίσης, με μια διαφορετική προσέγγιση, κομμάτια από τον πρώτο δίσκο του κιθαρίστα, με τίτλο JAZZIUM, (LYRA-2010).

 

 

Γιώργος Κρομμύδας: κιθάρα
Γιάννης Παπαδόπουλος: πιάνο
Ντίνος Μάνος: κοντραμπάσο
Βαγγέλης Κοτσαμπάσης: τύμπανα
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και το κουαρτέτο της live στο Half Note
24.11.2016 10:29
Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και μια εξ’ ολοκλήρου γυναικεία μπάντα έρχονται για πρώτη φορά στη σκηνή του Half Note Jazz Club για δύο μόνο συναυλίες, την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Power Quintet All Star live στο Half Note
26.02.2016 16:34
Ο μεγάλος τρομπετίστας της νέας jazz γενιάς Jeremy Pelt παρουσιάζει στο Half Note το Power Quintet, ένα σούπερ γκρουπ στο οποίο συμμετέχει η αφρόκρεμα της post-bop Νεοϋορκέζικης jazz.
Pasión del Tango στο Half Note
14.01.2016 12:59
Πάθος για έρωτα και ζωή με διαχρονικές μελωδίες Τango, χορό και άρωμα Αργεντινής στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
DIVINAS & Co! για μια Χριστουγεννιάτικη ρετρό αποπλάνηση στο Half Note
17.12.2015 17:14
Το εκπληκτικό τρίο των DIVINAS έρχονται με το δυναμικό κουαρτέτο τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Πέμπτη 24 έως και Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 στο Half Note Jazz Club!