Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Regarding the Black Box

Regarding the Black Box
Η gallery Qbox εγκαινιάζει την 1η Απριλίου την έκθεση της Ελένης Πανουκλιά, στην οποία θα παρουσιαστούν εγκαταστάσεις και κατασκευές της καλλιτέχνιδος.

Η gallery Qbox εγκαινιάζει την 1η Απριλίου την έκθεση της Ελένης Πανουκλιά, στην οποία θα παρουσιαστούν εγκαταστάσεις και κατασκευές της καλλιτέχνιδος.

Η έκθεση που θα φιλοξενήσει η gallery Qbox αποτελεί τη δεύτερη ατομική της Ελένης Πανουκλιά, με τίτλο Regarding the black box, στην οποία θα παρουσιαστεί μια video εγκατάσταση.

Στις εγκαταστάσεις και κατασκευές της η Ελένη Πανουκλιά πραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπου με τον κόσμο, το φυσικό περιβάλλον . Κοινό χαρακτηριστικό των έργων της είναι οι δυσδιάκριτες δομές (διάμεσοι) οι οποίες αναπτύσσονται στον κενό χώρο μεταξύ ορατών, άμεσα αντιληπτών στοιχείων.

Με αυτό τον τρόπο, δημιουργεί καινούρια περιβάλλοντα όπου αφομοιώνονται νέα δεδομένα. Μέσα από τον εμπλουτισμό αυτό, η καλλιτέχνις θέτει επιπλέον ερωτήματα για την αντίληψη του αισθητού κόσμου.

Αρχικά δημιουργεί μια μορφή χαρτογράφησης του χώρου της gallery με την οποία δομεί ένα χώρο-συνθήκη. Σ\' αυτό τον χώρο, η καλλιτέχνις τοποθετεί ένα μαύρο κύβο και μια οθόνη-αντικείμενο όπου προβάλλεται ένα τοπίο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. O θεατής, υπό τον ήχο ενός μετρονόμου, καλείται να συντονιστεί με τον συγχρονισμό του ήχου με την εικόνα καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής του στο χώρο.

Η Ελένη Πανουκλιά γεννήθηκε το 1972 στο Αγρίνιο. Σπούδασε Χημεία στο πανεπιστήμιο της Πάτρας (1995), Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2004) και Γλυπτική στην Accademia di Belle Arti di Roma στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus-Socrates. Το 2007 ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευσή της στην Γλυπτική με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Αυτή είναι η δεύτερη ατομική της έκθεση ενώ έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Info
Regarding the Black Box
Από 1 Απριλίου έως 10 Μαΐου 2008
Εγκαίνια: Τρίτη 1 Απριλίου, 19:00 - 22:30
Qbox gallery, Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος αγορά, 1ος όροφος
Τηλ.: 211 1199991
www.qbox.gr
info@qbox.gr

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση της Ελένης Πανουκλιά στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
29.07.2016 14:52
Η site specific παρέμβαση Ό,τι φωτεινό έχει να πει, θα πρέπει να μείνει εικασία, που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παλιό Ελαιουργείο Ελευσίνας είναι το νέο έργο μεγάλης κλίμακας της Ελένης Πανουκλιά.
Του θανάτου και της ζωής σκίτσα: Έκθεση της Πόπης Μητσοπούλου στο Black Duck
11.04.2016 15:34
Η Πόπη Μητσοπούλου παρουσιάζει δεκαεπτά σκίτσα της στην γκαλερί του Black Duck, από 16 έως 22 Απριλίου 2016.
Στίγμα Ζωής: έκθεση του Λάζαρου Μαράβα στην ΔΛ gallery
09.03.2016 13:46
Η ΔΛ gallery, εγκαινιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 8.00μ.μ., την έκθεση του Λάζαρου Μαράβα με τίτλο «Στίγμα Ζωής», η οποία αποτελείται από μεταλλικές διάτρητες κατασκευές μαύρου χρώματος, που γίνονται ο καμβάς της δικής του ιδιαίτερης ζωγραφικής.
Κόκκινο «Θρύλε Θεέ μου…»: Ένα εικαστικό πολυθέαμα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
08.12.2015 12:59
Ένα εικαστικό πολυθέαμα, από πίνακες, γλυπτά, κατασκευές, φωτογραφίες, βίντεο εγκαταστάσεις και θεατρικά περιβάλλοντα με κεντρικό το Κόκκινο χρώμα και την ταύτισή του τόσο με τον ΟΣΦΠ, όσο και με την γενικότερη ιδεολογία και την αισθητική του Πειραιά, εγκαινιάζεται την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, στα Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και στις προθήκες των καταστημάτων γύρω από το θέατρο.
Πρόσωπα: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Black Duck
04.11.2015 10:13
Ο πολυχώρος Black Duck, μπήκε αισίως στον όγδοο χρόνο λειτουργίας του. Το ίδιο και η γκαλερί του που διήνυσε επτά χρόνια με ζωγραφιές, φωτογραφίες, ευφάνταστες κατασκευές, γλυπτικές δημιουργίες!