Η Ελληνοαμερικανική Ένωση οργανώνει Ξενάγηση στην έκθεση/ εγκατάσταση «Απουσία», της Κωνσταντίνας Κατρακάζου, το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, στη 13:00, στη γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Το Σάββατο η ίδια η καλλιτέχνις Κωνσταντίνα Κατρακάζου και η επιμελήτρια της έκθεσης, Λουίζα Καραπιδάκη, θα παρευρεθούν στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης προκειμένου να πραγματοποιήσουν μία ολοκληρωμένη ξενάγηση. Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ακόμα την έκθεση, αλλά και για όσους ήδη την επισκέφθηκαν, η ξενάγηση θα είναι η ευκαιρία του κοινού να κάνει αισθητή την παρουσία του. Κι ενώ η εποχή μας καθημερινά ευνουχίζει την αμεσότητα, εμείς πόσο παρόντες μπορούμε να είμαστε στην «Απουσία»;

Η εικαστική έκθεση «Απουσία», η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 Μάιου 2012, είναι ένα σχέδιο εργασίας, αποτέλεσμα αναζήτησης και έρευνας διεπιστημονικής ομάδας, το οποίο γεννήθηκε ως αντίδραση απέναντι στα σημεία των καιρών. Την έκθεση, πλαισιώνει επίσης ποιητική βραδιά στις 24 Μαΐου 2012, όπου σύγχρονοι έλληνες ποιητές και Έλληνες ηθοποιοί θα διαβάσουν ποιήματα των απόντων ποιητών “περί απουσίας”.