Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η Knot παρουσιάζει τους: Alexander Rishaug, ILIOS, Νίκο Βελιώτη και Testarossa

Η Knot παρουσιάζει τους: Alexander Rishaug, ILIOS, Νίκο Βελιώτη και Testarossa

Η Knot Gallery παρουσιάζει μια βραδιά με τους Alexander Rishaug, ILIOS, Νίκο Βελιώτη και Testarossa την Παρασκευή…
 

18 Μαΐου 2012 στις 20.30.

 

Alexander Rishaug


Ο Alexander Rishaug κινείται στο χώρο της sound art και χρησιμοποιεί field recordings, παιχνίδια και μουσικά όργανα για να χτίσει μελαγχολικές συνθέσεις με πλούσιο ατμοσφαιρικό ήχο και έμφαση στις αργές μελωδικές γραμμές και τα ρυθμικά σχήματα. Αισθητικά τα ηχοτοπία του Rishaug κινούνται πάνω στους άξονες που ορίζει ο πρώιμος μινιμαλισμός των Riley και Reich, η ηλεκτρονική σύνθεση των Henry και Parmegiani, η glitch και ο ευρύτερος σύγχρονος ηλεκτρονικός ήχος εμποτίζοντας τα με βαθειά προσωπική και συναισθηματική ανάγνωση και αποφεύγοντας τον ακαδημαϊσμό που συχνά συνδέεται με αυτα τα κινήματα.


http://www.arishaug.com/
http://soundcloud.com/alexander-rishaug

 

 


ILIOS


Ο ILIOS ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο της διερεύνησης ακραίων ηχητικών φαινομένων από τις αρχές των 90s χρησιμοποιώντας, ως επί το πλείστον, ηλεκτρονικά μέσα. Με πολυάριθμες κυκλοφορίες και πάνω από 200 ζωντανές εμφανίσεις παγκοσμίως αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές παρουσίες στο χώρο του ηλεκτρονικού πειραματισμού.
http://www.siteilios.gr/
http://www.antifrost.gr/ 

 


 
Νίκος Βελιώτης


Ο Νίκος Βελιώτης είναι ένας τσελίστας και βίντεο καλλιτέχνης που, μετά από πολλά χρόνια ενεργής παρουσίας, επιτέλους πλέον δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις στο κοινό της χώρας μας. Στο μουσικό του έργο εξερευνά τον ήχο πέρα από τα συνηθισμένα όρια, ξεκινώντας από ανορθόδοξες τεχνικές και εκτεταμένες διάρκειες.

 


Είναι μέλος των μουσικών σχημάτων Cranc (με τους Rhodri & Αngharad Davies), Looper (Martin Küchen & Ingar Zach), Texturizer (Coti), Mohammad (Coti, Ilios), Vertical (Αναστάσης Γρίβας), ενώ έχει συνεργαστεί και με τους “τραγουδοποιούς” David Grubbs και Γιάννη Αγγελάκα.
http://www.nikosveliotis.com/
http://www.cellopowder.com/

 


Testarossa
Οι Testarossa παίζουν χορευτική μουσική
 

Σχετικές ειδήσεις
Το Ziad Rajab Trio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.01.2017 11:54
Ιδιαίτερα ανανεωμένες και εμπλουτισμένες, oι Γέφυρες διευρύνουν ακόμη περισσότερο την επαφή τους με τους μουσικούς πολιτισμούς του κόσμου. Η νέα χρονιά αρχίζει με ένα οδοιπορικό στα μουσικά σταυροδρόμια της Μεσογείου.
Μουσικά συναπαντήματα στον Εθνικό Κήπο
23.08.2016 14:22
Συνδυάστε τη βόλτα σας με μουσικά συναπαντήματα σε έναν από τους πιο όμορφους κήπους της πόλης, τον Εθνικό Κήπο!
Ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο στην Ερμού!
07.06.2016 11:31
Το τελευταίο Ικαριώτικο Γλέντι του αθηναϊκού καλοκαιριού με τον Νίκο Φάκαρο, θα γίνει την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, στο πρώην αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Omega Monolith live παρουσίαση δίσκου στο Θέατρο Δίπυλον
09.05.2016 14:05
Οι Omega Monolith και οι 3 Shades of Black με ιδιαίτερο καλεσμένο το Νίκο Βελιώτη παρουσιάζουν το κεντρικό τρίπτυχο The Future is Gone – The Time has Come – The Past is Now στη Λευκή Αίθουσα του Θεάτρου Δίπυλον την Κυριακή 29 Μαΐου 2016.