Μέχρι και τις 19 Απριλίου η Λήδα Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει την νέα της δουλειά, με τίτλο «Barbie is dead », στην γκαλερί a.antonopoulou.art.

Μέχρι και τις 19 Απριλίου η Λήδα Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει την νέα της δουλειά, με τίτλο «Barbie is dead », στην γκαλερί a.antonopoulou.art.

Μετά την πρόσφατη Μπιενάλε της Θεσσαλονικής, όπου η Λήδα Παπακωνσταντίνου ήταν τιμώμενη καλλιτέχνης και το έργο που παρουσίασε εκείνο το διάστημα με τίτλο «εις το όνομα», η μοναδική καλλιτέχνης της performance και της τέχνης του σώματος (body art) που έδρασε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα τελευταία 40 περίπου χρόνια και ανέτρεψε παραμέτρους που αφορούσαν την τέχνη, επιστρέφει με νέο υλικό.

Στην τελευταία της δουλειά η Λήδα Παπακωνσταντίνου ενσωματώνει στα έργα τις εμπειρίες της μέσα στο χρόνο, τις μνήμες και τις αναφορές της.

Οι ευαισθησίες της πάνω στις υπαρξιακές ανησυχίες του ανθρώπου, μέσα από την ματιά μιας ώριμης πολιτικής συνείδησης, καθώς και οι πολλαπλές και νέες αναγνώσεις της ανθρώπινης πορείας μέσα στην ιστορία, αποτελούν τον κύριο άξονα των έργων της αυτή τη φορά.

Η έκθεση που παρουσιάζεται αποτελείται από σχέδια, κατασκευές, κολάζ, φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία δίνουν την εντύπωση σημειώσεων, δουλεμένων με αρχετυπικά αντικείμενα – σύμβολα, δημιουργώντας την γραφή της πάνω στα θέματα που την απασχολούν.

Θέματα όπως η μνήμη, η απώλεια, ο θάνατος, ο παρών και παρελθών χρόνος είναι πρωταγωνιστές στα έργα της, τα οποία συνομιλούν μεταξύ τους και αλληλοσυμπληρώνονται.

Τα πέντε βίντεο που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση είναι το έργο «εις το όνομα» που παρουσιάσθηκε στην Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης 2007.

Info
Barbie is dead
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 19 Απριλίου 2008
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 14:00-21:00, Σάββατο 12:00-16:00
Κυριακή 6 Απριλίου ανοιχτά 12:00-16:00
a.antonopoulou .art, Αριστοφάνους 20, Αθήνα
Τηλ.: 210 3214994, 3214263
www.aaart.gr
aaart@otenet.gr