Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Lefteris Christofis Trio στη σκηνή του Half Note

Lefteris Christofis Trio στη σκηνή του Half Note

Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τον Λευτέρη Χριστοφή και το τρίο του για μία μοναδική εμφάνιση, αυτή την Παρασκευή …

18 Μαΐου 2012.

 

 

Ο Λευτέρης Χριστοφής είναι “ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες της Ευρώπης κι ακόμα ανερχόμενος”. Έτσι τον χαρακτηρίζει η Benedetto Guitars Company στην ιστοσελίδα της. Συστήνεται από τον Pat Martino και παραχωρείται  -endorsement- η κιθάρα Bravo Deluxe 40th Anniversary που φέρει το όνομα του. 

 

 

Πλέον συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα των Benedetto Players οι οποίοι συμμετέχουν με σεμινάρια σε μερικές από τις πιο γνωστές μουσικές σχολές και δίνουν συναυλίες σε διεθνείς εκθέσεις και festivals. Το τελευταίο του άλμπουμ “Nous Icons” με τη συμμετοχή του Paul Wertico -ως ντράμερ και παραγωγός- εκδόθηκε από την Blue Note Records.

 

 

Aπέσπασε σημαντικές κριτικές μεταξύ αυτών και του Joe Ferrari στο Jazz Improv που αναφέρει: “... γράφει υπέροχες συνθέσεις που προσδίδουν εικόνες από συναισθηματικά τοπία ... στην αρχή μου θύμισε Pat Metheny αλλά στη συνέχεια άρχισα ν\' ακούω το “μοναδικό ήχο” του Λευτέρη Χριστοφή  ...”

 

 

Για μια βραδιά στο Half Note Jazz Club την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, o Λευτέρης Χριστοφής κάνει το δικό του αφιέρωμα στην Κιθάρα.

 

 

Παρουσιάζει τις κιθάρες που  χρησιμοποιεί στη δισκογραφία και στις συναυλίες του, με συνθέσεις και ήχους μέσα από τη jazz και το fusion, τo blues και το rock, τη κλασσική και το flamenco. Ένα πραγματικά "ηχοχρωματικό πανδαιμόνιο" με τους Λευτέρη Χριστοφή στις κιθάρες και τα φωνητικά, Δημήτρη Οικονομάκη (Ομαδική Απόδραση) στο ηλεκτρικό και ακουστικό μπάσο και Τάσο Πέππα (Υπόγεια Ρεύματα) στα ντραμς.

 

 

Λευτέρης Χριστοφής: κιθάρες -ηλεκτρική, ακουστική, κλασική, συνθεσάιζερ, φωνητικά
Δημήτρης Οικονομάκης: ηλεκτρικό και ακουστικό μπάσο
Tάσος Πέππας: ντραμς:

 

Σχετικές ειδήσεις
Οι Blue Note Organ Trio live στο Beton 7
20.10.2016 17:08
Μετά από πολύμηνη απουσία από τα Αθηναϊκά συναυλιακά δρώμενα, αλλά και μια πολύ επιτυχημένη πρόσφατη εμφάνιση στο φεστιβάλ Jazz on Tinos, το Blue Note Organ Trio επιστρέφει στην Αθήνα για μια και μοναδική εμφάνιση στο Beton7.
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Η Μαίρη Λίντα συναντά τους Apurimac στη σκηνή του Half Note
23.02.2016 10:38
Το Half Note υποδέχεται στη σκηνή του τη Μαίρη Λίντα, τη σπουδαία αυτή τραγουδίστρια και μούσα του Μανώλη Χιώτη που ποτέ δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες του παρελθόντος.
Pasión del Tango στο Half Note
14.01.2016 12:59
Πάθος για έρωτα και ζωή με διαχρονικές μελωδίες Τango, χορό και άρωμα Αργεντινής στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μουσικά φεγγάρια με τον Γιώργο Κατσαρό στο Half Note
18.11.2015 17:09
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η εμφάνισή του στη λίμνη Βουλιαγμένης, ο εξαιρετικός σαξοφωνίστας Γιώργος Κατσαρός, έρχεται στο Half Note.