Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Athens Video Art Festival

Athens Video Art Festival
Στις 11, 12 και 13 Απριλίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων φιλοξενείται το τέταρτο επίσημο festival Video Art της Ελλάδας. Ενα διεθνές festival ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων, που έχει στόχο την προαγωγή του ψηφιακού πολιτισμού.

Στις 11, 12 και 13 Απριλίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων φιλοξενείται το τέταρτο επίσημο festival Video Art της Ελλάδας. Ενα διεθνές festival ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων, που έχει στόχο την προαγωγή του ψηφιακού πολιτισμού. Φέτος οι δηλώσεις συμμετοχής του έφτασαν τις 1350, που είναι αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

Το φεστιβάλ αυτό με το μαζικό του χαρακτήρα επιχειρεί να ανοίξει διόδους στο σύστημα των ολίγων. Επικεντρώνεται στην video art αλλά εντάσσει στο πρόγραμμα του και άλλες μορφές έκφρασης όπως installation art, performance art και μουσική , με τη συνέργια ψηφιακών τεχνολογιών.

Το πρόγραμμα κάθε μέρας αρχίζει από νωρίς το απόγευμα και διαρκεί έως αργά το βράδυ, προσφέροντας στους λάτρεις των ψηφιακών τεχνών κορυφαία έργα video art, εντυπωσιακές κατασκευές και video installations, web-art και performances.

Στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο,το φεστιβάλ επιφυλάσσει δυναμικές παρουσιάσεις με κορυφαία την παρουσίαση του έργου του Bill Viola από τον John Handhart (Consulting Senior Curator for Film and Media Arts Smithsonian American Art Museum), ενώ συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία με το καταξιωμένο Βερολινέζικο φεστιβάλ Transmediale.

Στο Athens Video Art Festival 08, θα υπάρχουν επίσης συναυλίες από αγαπημένα ελληνικά συγκροτήματα όπως οι Micro, οι Raining Pleasure και οι Ρόδες καθώς και οι Elica, Ινφο, Squirk, Pop Eye και Zebra Tracks.

Στο περσινό φεστιβάλ υπήρχαν 1200 δηλώσεις συμμετοχής ενώ περισσότερα από 11.000 άτομα επισκέφθηκαν αυτή τη μεγάλη αυτή γιορτή. To Athens Video Art Festival τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Info
11, 12, 13 Απριλίου
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων,
Πειραιώς 100, Γκάζι, Σταθμός Μετρό Κεραμεικός.


Σχετικές ειδήσεις
Photobook Exhibition: Τελευταίες ημέρες στο Μουσείο Μπενάκη
19.07.2016 12:48
Στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2016 παρουσιάζεται έως την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη, μία ξεχωριστή έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο.
Athens Photo Festival: Unstable Fields στο Μουσείο Μπενάκη
14.07.2016 10:24
Στο κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2016, υπό τον γενικό τίτλο [Mis/Dis]Placed, παρουσιάζεται η φωτογραφική ενότητα Unstable Fields / «ασταθή πεδία», η οποία αναφέρεται στην ιδέα της ρευστότητας και των συνεχών ανακατατάξεων σε μια περιοχή ή σε μια κατάσταση.
ΕΒΓΕ 2016: Η τελετή απονομής στη Στέγη
06.04.2016 15:09
Την Πέμπτη 14 Απριλίου, στις 7:30 μ.μ., η κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών υποδέχεται τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής γραφιστικής, του branding, του σχεδιασμού ψηφιακών μέσων και της εικονογράφησης, για τη μεγάλη βραδιά της εγχώριας οπτικής επικοινωνίας.
Προβολές του Video Art Festival Μηδέν στο TWIXTlab
02.03.2016 11:57
Το Video Art Festival Μηδέν της Καλαμάτας ταξιδεύει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στο TWIXTlab, στην Αθήνα, παρουσιάζοντας δύο αναδρομικές ενότητες με έργα βίντεο από το αρχείο του φεστιβάλ με τίτλο "Sense of..." και "Sense off".
ΤΥΠΟ: έκθεση του Μανώλη Χάρου στο χώρο τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ
29.02.2016 13:32
Η Εθνική Ασφαλιστική στα πλαίσια του 3ου Athens Print Festival, μας προσκαλεί στην ατομική έκθεση του Μανώλη Χάρου με τίτλο ΤΥΠΟ.