Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Aspec(t), No God Ritual and Red Channels, Lala Remi και Kostas Kon live στο Knot Gallery

Aspec(t), No God Ritual and Red Channels, Lala Remi και Kostas Kon live στο Knot Gallery

Οι Aspec(t) σχηματίστηκαν στη Νάπολη και αποτελούνται από τους SEC_ και Mario Gabola. Ο SEC_ χρησιμοποιεί μαγνητόφωνο

Revox, υπολογιστή και no-input feedback, ενώ ο Mario παίζει σαξόφωνο και feedback μέσα από μια ηλεκτρο-ακουστική αλυσίδα από τύμπανα, μικρόφωνα και μικρά ηχεία. Η μουσική τους μοιράζεται την ηχοχρωματική εξερεύνηση και τον εκτελεστικό έλεγχο, χαρακτηριστικό της ριζοσπαστικής αυτοσχεδιαστικής μουσικής (Pateras/Baxter/Brown, John Butcher, Jim Denley, Bruce Russell, κ.ά.), αλλά συναντά την ενστικτώδη ένταση και τη σκοτεινή εκφραστικότητα του νέου αξιονισμού και της noise (Rudolf Eb.er, Dave Phillips, Joke Lanz), καθώς και την έρευνα στις αναλογικές συσκευές και την ηχητική ύλη της musique concrète (Lionel Marchetti, Jérôme Noetinger).

 

 

 

Το αποτέλεσμα είναι ένα συναρπαστικό ηχητικό μείγμα: φρενιτικές δομές, θορυβικές εκρήξεις, και μια αδιάλειπτη διαστροφή του ηχοτοπίου και της χρονικής ροής.

 

 


Έχουν συνεργαστεί με τους Jérôme Noetinger, Dave Phillips, Valerio Tricoli, Ignaz Schick, Eugene Chadbourne, Arnaud Rivière, Clayton Thomas και άλλους. Ο SEC_ είναι επίσης μέλος των Weltraum και Endorgan, ενώ ο Mario συμπράττει συχνά με τον Agostino Di Scipio και είναι μέλος των A Spirale.

 


www.toxorecords.com/aspec(t)/index.htm


Από τα σκοτεινά και στέρεα drones, τους concrète ήχους, το feedback και τα ψήγματα κρουστών που αποτελούσαν τον κορμό του πρώιμου ήχου του, μέχρι τους θορυβικούς λαβυρίνθους που πλέον εξερευνά μέσω ιδιοκατασκευασμένων synth modules, ο No God Ritual έχει ένα μυστηριώδες ταλέντο στο να υφαίνει περιπετειώδεις και διερευνητικές συνθέσεις. Μετά από μια πρώτη κασέτα στην αξιόλογη βρετανική Sound Holes και ένα CD, μόλις κυκλοφόρησε μια split κασέτα με τους Aspec(t) (excrete music #3) . Έχει εμφανιστεί πλάι στους John Wiese, Lasse Marhaug, Wooden Shjips, Eric Thielemans, Balinese Beast, κ.ά., ενώ είναι και μέλος των Jesuits με τον Ιλάν Μανουάχ. Για την εμφάνιση στη Knot Gallery, θα συνεργαστεί με τον Red Channels.

 


nogodritual.tumblr.com
 

 

Η Lala Remi & ο Kostas Kon θα παρουσιάσουν τις "Επικλήσεις", αυτοσχεδιασμούς σε πιάνο και κιθάρα.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του δίσκου 100 Lives από τον Remi & the road στο Six Dogs
27.12.2016 14:34
Ο τραγουδοποιός “Remi & the road” μαζί με τη μπάντα του και εκλεκτούς καλεσμένους (Sofia Filonos, Ioanna Kahl), κυκλοφορούν και παρουσιάζουν το νέο album “100 lives” ζωντανά στον χώρο του Six Dogs στο Μοναστηράκι.
Ten Years’ Romance, a Music Show by Kostas Dalakouras στο metamatic:taf
08.11.2016 14:57
Κλείνοντας 10 χρόνια στο θεατρικό τραγούδι, ο Κώστας Δαλακούρας παρουσιάζει στο metamatic:taf το μουσικό show «Ten Years’ Romance», με τραγούδια που συνέθεσε για θεατρικές παραστάσεις.
Rémi chante Brel: Ο Rémi Cavat live στον Ειλισσό
23.05.2016 14:24
Ο Γάλλος τραγουδιστής Rémi Cavat τραγουδά μοναδικά Jacques Brel... το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στον Ειλισσό.
Nettwork feat. Charnett Moffett, Stanley Jordan & Remi Vignolo live στο Half Note
07.04.2016 10:25
Το περίφημο NettWork Trio είναι πραγματικά μία all-star μπάντα και αποτελείται από τρεις βιρτουόζους πρώτης γραμμής, τον μπασίστα Charnett Moffett, τον κιθαρίστα Stanley Jordan και τον ντράμερ Remi Vignolo.
Miles Away: Remi & the road live στον Ειλισσό
16.03.2016 12:26
Οι Remi & the road κάνουν στάση στον ΕΙΛΙΣΣΟ την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στις 8μμ, για να ακούσουμε, να χορέψουμε κλασσικά αλλά και πανέμορφα δικά τους κομμάτια.