Οι Aspec(t) σχηματίστηκαν στη Νάπολη και αποτελούνται από τους SEC_ και Mario Gabola. Ο SEC_ χρησιμοποιεί μαγνητόφωνο

Revox, υπολογιστή και no-input feedback, ενώ ο Mario παίζει σαξόφωνο και feedback μέσα από μια ηλεκτρο-ακουστική αλυσίδα από τύμπανα, μικρόφωνα και μικρά ηχεία. Η μουσική τους μοιράζεται την ηχοχρωματική εξερεύνηση και τον εκτελεστικό έλεγχο, χαρακτηριστικό της ριζοσπαστικής αυτοσχεδιαστικής μουσικής (Pateras/Baxter/Brown, John Butcher, Jim Denley, Bruce Russell, κ.ά.), αλλά συναντά την ενστικτώδη ένταση και τη σκοτεινή εκφραστικότητα του νέου αξιονισμού και της noise (Rudolf Eb.er, Dave Phillips, Joke Lanz), καθώς και την έρευνα στις αναλογικές συσκευές και την ηχητική ύλη της musique concrète (Lionel Marchetti, Jérôme Noetinger).

Το αποτέλεσμα είναι ένα συναρπαστικό ηχητικό μείγμα: φρενιτικές δομές, θορυβικές εκρήξεις, και μια αδιάλειπτη διαστροφή του ηχοτοπίου και της χρονικής ροής.

Έχουν συνεργαστεί με τους Jérôme Noetinger, Dave Phillips, Valerio Tricoli, Ignaz Schick, Eugene Chadbourne, Arnaud Rivière, Clayton Thomas και άλλους. Ο SEC_ είναι επίσης μέλος των Weltraum και Endorgan, ενώ ο Mario συμπράττει συχνά με τον Agostino Di Scipio και είναι μέλος των A Spirale.

www.toxorecords.com/aspec(t)/index.htm

Από τα σκοτεινά και στέρεα drones, τους concrète ήχους, το feedback και τα ψήγματα κρουστών που αποτελούσαν τον κορμό του πρώιμου ήχου του, μέχρι τους θορυβικούς λαβυρίνθους που πλέον εξερευνά μέσω ιδιοκατασκευασμένων synth modules, ο No God Ritual έχει ένα μυστηριώδες ταλέντο στο να υφαίνει περιπετειώδεις και διερευνητικές συνθέσεις. Μετά από μια πρώτη κασέτα στην αξιόλογη βρετανική Sound Holes και ένα CD, μόλις κυκλοφόρησε μια split κασέτα με τους Aspec(t) (excrete music #3) . Έχει εμφανιστεί πλάι στους John Wiese, Lasse Marhaug, Wooden Shjips, Eric Thielemans, Balinese Beast, κ.ά., ενώ είναι και μέλος των Jesuits με τον Ιλάν Μανουάχ. Για την εμφάνιση στη Knot Gallery, θα συνεργαστεί με τον Red Channels.

nogodritual.tumblr.com
 

Η Lala Remi & ο Kostas Kon θα παρουσιάσουν τις “Επικλήσεις”, αυτοσχεδιασμούς σε πιάνο και κιθάρα.