Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Lacrymosa Project των Άκη Μπογιατζή και Θοδωρή Πιστιόλα στο Beton7

Lacrymosa Project των Άκη Μπογιατζή και Θοδωρή Πιστιόλα στο Beton7

Πέρασαν δεκαοκτώ χρόνια από την εποχή που ο Ηλίας Λάγιος και ο Άκης Μπογιατζής καθισμένοι σε αντικριστές

πολυθρόνες επικοινώνησαν, ο ένας την τέχνη του προς τον άλλον. Ο πρώτος, με την θρασύτατα ανανεωτική ποίησή του και ο δεύτερος με τις σκοτεινές, ατμοσφαιρικές του μελωδίες, συνέκλιναν σε μια σειρά τραγουδιών που όμως, μετά από μια συντομότατη έκθεσή τους στο κοινό, έμελλε να κλειδωθούν σε κάποιο συρτάρι.

 

 


Σήμερα, εξήμιση χρόνια μετά το χαμό του Ηλία, ο Άκης Μπογιατζής, αφού διέσχισε άλλη μια φορά τα λιβάδια της ποίησης με το συγκρότημα Sigmatropic (Δεκαέξι χαϊκού και άλλες ιστορίες, με μουσική βασισμένη σε ποιήματα του Γ. Σεφέρη), άνοιξε ξανά το συρτάρι με το ξεχασμένο υλικό. Με την ουσιαστική συνεισφορά του Θοδωρή Πιστιόλα (επίσης μέλους των Sigmatropic) στην ενορχήστρωση, επεξεργάστηκε εκ νέου τα τραγούδια της πρώτης εκείνης συνεργασίας και αποφάσισαν μαζί να τα παρουσιάσουν ζωντανά πριν από οποιαδήποτε δισκογραφική κίνηση. Μαζί τους θα είναι η Μαρία Θεοφανίδου και ο Στέλιος Κατσιάνης οι οποίοι ήσαν επίσης παρόντες στο υλικό από την πρώτη του μορφή.

 

 


Στίχοι που στοχεύουν κατευθείαν στο κέντρο της ύπαρξης, χέρι-χέρι με την ηλεκτρακουστική μουσική του Lacrymosa Project. Και o Ηλίας θα βρίσκεται κάπου ανάμεσά μας κρυμμένος. Θα τον γνωρίσετε από το αιώνιο χαμόγελό του.
Συντελεστές: Άκης Μπογιατζής (φωνή, ακουστική κιθάρα, μπάσο , ηλεκτρονικά), Θοδωρής Πιστιόλας (πιάνο-συνθεσάιζερ),  Μαρία Θεοφανίδου (φωνή), Στέλιος Κατσιάνης (λαούτο)

 

 

Μουσική βασισμένη σε ποιήματα και στίχους του Ηλία Λάγιου

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Λεωνίδας Σαραντόπουλος και ο Δημήτρης Βερδίνογλου live στο Beton 7
13.01.2017 13:50
To Beton7 παρουσιάζει το Jazz Live του Λεωνίδα Σαραντόπουλου (φλάουτο) και του Δημήτρη Βερδίνογλου (πιάνο). Οι δύο μουσικοί γνωρίζονται από το 2004 από την κοινή τους φοίτηση στο Ιόνιο Παν/μιο ενώ έχουν συμμετάσχει μαζί σε πολλές συναυλίες και μουσικά project σε όλη την Ελλάδα.
Οι Blue Note Organ Trio live στο Beton7
05.01.2017 17:22
Μετά από πολύμηνη απουσία από τα Αθηναϊκά συναυλιακά δρώμενα, αλλά και μια πολύ επιτυχημένη πρόσφατη εμφάνιση στο φεστιβάλ Jazz on Tinos, το Blue Note Organ Trio επιστρέφει στην Αθήνα για μια και μοναδική εμφάνιση στο Beton7.
 «Παραλίες του φεγγαριού»:  Νέος δίσκος σε ποίηση του Ι. Καμπανέλλη
20.12.2016 15:45
Δέκα ανέκδοτα ποιήματα του Ι. Καμπανέλλη, του θεμελιωτή της νεοελληνικής δραματουργίας, βγήκαν από τη λήθη στις «Παραλίες του φεγγαριού», μια συναρπαστική μουσική πρόταση που ζωντάνεψε και ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη.
Στοιχειωμένα Ποιήματα, το νέο άλμπουμ του Γιώργου Κοντραφούρη
19.12.2016 12:27
Το άλμπουμ Στοιχειωμένα Ποιήματα έρχεται σχεδόν 10 χρόνια μετά το The Storyteller (Απρίλιος 2007, Puzzlemusik) το οποίο για πολλούς ήταν το καλύτερο πιάνο-άλμπουμ του Γιώργου Κοντραφούρη μέχρι τότε. Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι εμφανίσεις του Κοντραφούρη με πιάνο γίνονταν όλο και πιο αραιές ώσπου αφοσιώθηκε στο organ και στο Baby Trio, το ευρηματικό project “σχολείο” που βρίσκεται πλέον στην 8η ενσάρκωση του, έχει εκπαιδεύσει σημαντικό αριθμό νέων μουσικών και συνεχίζει.
«The Beatles Tribute Project» αποκλειστικά για συνδρομητές COSMOTE στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 15:20
Το «The Beatles Tribute Project», μια βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αφιερωμένη στη μουσική των θρυλικών Σκαθαριών, μπορούν, μέσω του COSMOTE DEALS for YOU, να απολαύσουν αποκλειστικά οι συνδρομητές COSMOTE στις 7 Δεκεμβρίου, με 2 εισιτήρια στην τιμή του 1.