Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Lacrymosa Project των Άκη Μπογιατζή και Θοδωρή Πιστιόλα στο Beton7

Lacrymosa Project των Άκη Μπογιατζή και Θοδωρή Πιστιόλα στο Beton7

Πέρασαν δεκαοκτώ χρόνια από την εποχή που ο Ηλίας Λάγιος και ο Άκης Μπογιατζής καθισμένοι σε αντικριστές

πολυθρόνες επικοινώνησαν, ο ένας την τέχνη του προς τον άλλον. Ο πρώτος, με την θρασύτατα ανανεωτική ποίησή του και ο δεύτερος με τις σκοτεινές, ατμοσφαιρικές του μελωδίες, συνέκλιναν σε μια σειρά τραγουδιών που όμως, μετά από μια συντομότατη έκθεσή τους στο κοινό, έμελλε να κλειδωθούν σε κάποιο συρτάρι.

 

 


Σήμερα, εξήμιση χρόνια μετά το χαμό του Ηλία, ο Άκης Μπογιατζής, αφού διέσχισε άλλη μια φορά τα λιβάδια της ποίησης με το συγκρότημα Sigmatropic (Δεκαέξι χαϊκού και άλλες ιστορίες, με μουσική βασισμένη σε ποιήματα του Γ. Σεφέρη), άνοιξε ξανά το συρτάρι με το ξεχασμένο υλικό. Με την ουσιαστική συνεισφορά του Θοδωρή Πιστιόλα (επίσης μέλους των Sigmatropic) στην ενορχήστρωση, επεξεργάστηκε εκ νέου τα τραγούδια της πρώτης εκείνης συνεργασίας και αποφάσισαν μαζί να τα παρουσιάσουν ζωντανά πριν από οποιαδήποτε δισκογραφική κίνηση. Μαζί τους θα είναι η Μαρία Θεοφανίδου και ο Στέλιος Κατσιάνης οι οποίοι ήσαν επίσης παρόντες στο υλικό από την πρώτη του μορφή.

 

 


Στίχοι που στοχεύουν κατευθείαν στο κέντρο της ύπαρξης, χέρι-χέρι με την ηλεκτρακουστική μουσική του Lacrymosa Project. Και o Ηλίας θα βρίσκεται κάπου ανάμεσά μας κρυμμένος. Θα τον γνωρίσετε από το αιώνιο χαμόγελό του.
Συντελεστές: Άκης Μπογιατζής (φωνή, ακουστική κιθάρα, μπάσο , ηλεκτρονικά), Θοδωρής Πιστιόλας (πιάνο-συνθεσάιζερ),  Μαρία Θεοφανίδου (φωνή), Στέλιος Κατσιάνης (λαούτο)

 

 

Μουσική βασισμένη σε ποιήματα και στίχους του Ηλία Λάγιου

 

 

Σχετικές ειδήσεις
«The Beatles Tribute Project» αποκλειστικά για συνδρομητές COSMOTE στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 15:20
Το «The Beatles Tribute Project», μια βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αφιερωμένη στη μουσική των θρυλικών Σκαθαριών, μπορούν, μέσω του COSMOTE DEALS for YOU, να απολαύσουν αποκλειστικά οι συνδρομητές COSMOTE στις 7 Δεκεμβρίου, με 2 εισιτήρια στην τιμή του 1.
Within Project: ένα World Jazz project της Ιωάννας Τσάγκαρη στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
08.09.2016 15:25
H διεθνούς εμβέλειας τζαζ ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Ιωάννα Tσάγκαρη, γνωστή και ως Black Cotton Doll, θα παρουσιάσει το νέο της World Jazz project με τίτλο "Within", στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.
Στέλιος Χατζηκαλεάς και Κώστας Γιαξόγλου Ντουέτο στο Beton7
01.02.2016 17:03
Το ντουέτο του Στέλιου Χατζηκαλεά και του Κώστα Γιαξόγλου θα εμφανιστεί στο BETON7 για μία βραδιά την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016.
To Michael Papadopoulos Bebop Quartet live στο Beton7
21.12.2015 14:50
To Michael Papadopoulos Bebop Quartet έρχεται την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 στο BETON7 για μια μοναδική βραδιά.
Ο Κώστας Λειβαδάς γιορτάζει 18 χρόνια δημιουργίας στον Ιανό
10.12.2015 11:52
Ο λόγος του είναι ευθύς, ειλικρινής, συγκινητικός. Και οι ιστορίες του από εκείνες που αφήνουν βαθιά τα ίχνη τους στο θυμικό μας. Δεκαοκτώ χρόνια από την πρώτη εμφάνισή του στη δισκογραφία, πολλά τραγούδια του μας έχουν "συναντήσει" κι έχουν συνδεθεί με ευτυχισμένες αλλά και δύσκολες στιγμές μας.