Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το βιβλίο της Maggie o’ Farrell με τίτλο «Όταν μου κράτησες πρώτη φορά το …

χέρι».

Δεκαετία του 1950: Η Λέξι, μορφωμένη, ανεξάρτητη, αντισυμβατική, το σκάει από το ασφυκτικό επαρχιώτικο περιβάλλον του Ντέβον και εγκαθίσταται στο Λονδίνο, στο μποέμικο Σόχο. Εκεί θα χτίσει τη ζωή της στο πλευρό του γοητευτικού διανοούμενου Ίνες Κεντ.

Σήμερα: η Ελίνα, η οποία πριν από λίγο καιρό έχει φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, προσπαθεί να βρει ξανά την ισορροπία της μετά τη συγκλονιστική αυτή εμπειρία με τη βοήθεια του συζύγου της Τεντ. Μνήμες από τη συγκεχυμένη παιδική ηλικία του Τεντ ξυπνούν, οι οποίες θα τον οδηγήσουν στην αναζήτηση απαντήσεων σχετικά με το παρελθόν του.
Δύο πορείες ζωής που τις χωρίζουν πενήντα χρόνια ξετυλίγονται παράλληλα και παρασύρουν τον αναγνώστη σε ένα συγκινητικό ταξίδι. Καθώς οι σκιές του παρελθόντος υποχωρούν, οι δεσμοί ανάμεσα στη Λέξι, τον Ίνες, τον Τεντ και την Ελίνα θα φωτιστούν από μια σειρά απροσδόκητων αποκαλύψεων σφραγισμένων από ένα σκληρό πεπρωμένο.

Το βιβλίο εντάσσεται σε μια νέα σειρά με τίτλο TΟ ΜΗΛΟ με ανθρώπινες ιστορίες για αξέχαστες αναγνώσεις. Η σειρά περιλαμβάνει απολαυστικά μυθιστορήματα που θα συγκινήσουν και θα αγαπηθούν. Συναρπαστικές, έντονες ιστορίες από ποιοτικούς συγγραφείς που ψυχαγωγούν και ελαφραίνουν την καρδιά.

Η Maggie O’ Farrell γεννήθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία το 1972. Μεγάλωσε στην Ουαλία και στη Σκοτία. Έκανε διάφορες δουλειές μέχρι να καταλήξει στη συγγραφή, από σερβιτόρα, καμαριέρα και κούριερ έως δασκάλα και δημοσιογράφος στην εφημερίδα Independent on Sunday. Είναι συγγραφέας τριών ακόμα μυθιστορημάτων. Δύο από αυτά, Όταν έφυγες… και Το άλλο μισό της καρδιάς μου, κυκλοφορούν και στα ελληνικά. Ζει στο Εδιμβούργο.

Περισσότερα για τη συγγραφέα και το βιβλίο της θα βρείτε στους δικτυακούς τόπους
http://www.maggieofarrell.com/ και www.metaixmio.gr

2010 COSTA NOVEL AWARD