Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Τοπία για όλα τα γούστα

Τοπία για όλα τα γούστα
Ο εικαστικός Απόστολος Γιαγιάννος σας προκαλεί να ζήσετε την περιπέτεια ενός τοπίου. Η έκθεση ζωγραφικής αποτελεί συνέχεια της μεγάλης έκθεσής του στη Μαδρίτη το 2006 και θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Τέχνης ATRIOΝ.

Ο εικαστικός Απόστολος Γιαγιάννος σας προκαλεί να ζήσετε την περιπέτεια ενός τοπίου. Η έκθεση ζωγραφικής αποτελεί συνέχεια της μεγάλης έκθεσής του στη Μαδρίτη το 2006 και θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Τέχνης ATRIOΝ.

Στην έκθεση του καταξιωμένου καλλιτέχνη παρουσιάζεται ένα σύνολο 30 έργων-τοπίων, δημιουργίες του κατά την περίοδο 2006-2008. Πρόκειται για αρχέγονα και σημερινά τοπία, καθώς και για ιδανικά μελλοντικά τοπία, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στο θεατή να τα φανταστεί και να τα ερμηνεύσει όπως θέλει.

Το μεγάλο μυστικό του ζωγράφου κρύβεται στο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα τοπία του και στο συνδυασμό χρωμάτων και σχημάτων. Χρησιμοποιώντας ένα είδος γενετικής διαδικασίας, δημιουργεί από το μηδέν και συνδυάζει την φαντασία του με τα απαλά χρώματα, δίνοντας σαν αποτέλεσμα μια ρομαντικά παλλόμενη ζωγραφική.

Ο Απόστολος Γιαγιάννος γεννήθηκε στην Tρίπολη της Aρκαδίας το 1945. Σπούδασε Γραφικές Tέχνες στο A.T.I. , ενώ ίδρυσε και διηύθυνε το Eργαστήριο Eφαρμοσμένων Tεχνών Mορφή. Ο καλλιτέχνης έχει στο ενεργητικό του 65 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και έχει συμμετάσχει σε πολλές θεματικές εκθέσεις σε διεθνή εικαστικά κέντρα.

Εργα του βρίσκονται μεταξύ άλλων στην Eθνική Πινακοθήκη , στο Mουσείο Aιγαίου, στο Mουσείο Bορρέ, στο Mουσείο Φρυσίρα, στο Yπουργείο Πολιτισμού, σε δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά μουσεία, σε ιδιωτικές συλλογές στην Eλλάδα και στο εξωτερικό.

INFO
Αίθουσα Τέχνης ATRION, Τσιμισκή 94, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 285890
Διάρκεια έως 18 Απριλίου
Πληροφορίες www.atriongallery.gr

Σχετικές ειδήσεις
Η περιπέτεια της εικόνας, ατομική έκθεση του Δημήτρη Ράτσικα στη γκαλερί Alma
22.12.2016 14:24
Η αίθουσα τέχνης Alma παρουσίαζει την ατομική έκθεση του Δημήτρη Ράτσικα, με τίτλο Η περιπέτεια της εικόνας, σε επιμέλεια του Γιάννη Μπόλη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Tρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, στις 20:00.
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Ατομική έκθεση του Μιχάλη Κατζουράκη στη γκαλερί Artis Causa
12.04.2016 13:53
Μια πολύ σημαντική έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 στις 20:00 στη γκαλερί Artis Causa στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επιλογή έργων διαφόρων εποχών, τεχνικών και μέσων του πολύ γνωστού καλλιτέχνη Μιχάλη Κατζουράκη. Η έκθεση περιλαμβάνει ένα μέρος της μεγάλης του αναδρομικής έκθεσης πέρυσι στο Μουσείο Μπενάκη.
Δίδυμα Τοπία: Έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στο βιβλιοπωλείου του ΜΙΕΤ
08.03.2016 13:30
Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, στις 8 μμ, εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Χρύσας Βουδούρογλου, με τίτλο ΔΙΔΥΜΑ ΤΟΠΙΑ στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ.
«μόνον εσέ, Ρωτόκριτε»: ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου στη Λάρισα
07.03.2016 15:41
Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα θα φιλοξενηθεί από τις 9 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου 2016, η εικαστική έκθεση με τίτλο «“μόνον εσέ, Ρωτόκριτε”: ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου», με πρωτότυπα έργα ζωγραφικής και χαρακτικής (αλλά και κόσμημα, κέντημα και γλυπτά) σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού και φιλολογική επιμέλεια της επίκουρης καθηγήτριας του ΑΠΘ Τασούλας Μαρκομιχελάκη.