Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο θάνατος του Πήγασου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα: Βιβλιοπαρουσίαση στο Θερβάντες

Ο θάνατος του Πήγασου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα: Βιβλιοπαρουσίαση στο Θερβάντες

Το Ινστιτούτο Θερβάντες θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον πολυαγαπημένο στην Ελλάδα Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

παρουσιάζοντας μια νέα πτυχή στην πολύπλευρη και ταλαντούχα λογοτεχνική του δημιουργία. Το βιβλίο Ο θάνατος του Πήγασου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, που παρουσιάζεται σ’ αυτή την εκδήλωση , στις 16 Μαΐου 2012, σε μετάφραση του Γιάννη Σουλιώτη, εκδόθηκε από  τις εκδόσεις «Αρμός» (2012) με επιχορήγηση του προγράμματος υποστήριξης στη μετάφραση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας.

 

 


Στο βιβλίο περιλαμβάνονται η μετάφραση στην ελληνική γλώσσα των έργων Τα σονέτα του μυστικού έρωτα, Η ωδή στη Θεία Ευχαριστία και Η ωδή στο Σέστροτι του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα (1898-1936),  ένα δοκίμιο για την παρουσία της ελληνικής μυθολογίας στην ποίησή του καθώς  και ένα μέρος με φωτογραφίες και σχέδια του ποιητή.

 

 

 


Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν ο μεταφραστής και συγγραφέας Γιάννης Σουλιώτης, ο Καθηγητής Ισπανικής Φιλολογίας του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαλιώτης, η τεχνοκριτικός της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστήμιου Αθηνών Αθηνά Σχινά, ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος που θα απαγγείλει ποιήματα του Λόρκα και ο μουσικός Δημήτρης Τίγκας που θα  ερμηνεύσει μουσικά κομμάτια στο κοντραμπάσο.  
 

 

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Σαν περάσουν πέντε χρόνια - Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα
27.09.2016 09:39
Η Κάπα Εκδροτική παρουσιάζει σε νέα μετάφραση το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα Σαν περάσουν πέντε χρόνια.
Τιμητική εκδήλωση για τον Λόρκα στο 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου
01.09.2016 15:49
Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) τιμά τον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 80 χρόνων από τη δολοφονία του μεγάλου Ισπανού ρομαντικού και τραγικού ποιητή και δραματουργού. Η εκτέλεσή του από τις φασιστικές δυνάμεις του Φράνκο παραμένει για 8 δεκαετίες το μεγάλο αίνιγμα-τραύμα στην ιστορία του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού.
 Εγώ κι ο θάνατός μου - Αλέξανδρος Βέλιος
16.06.2016 10:16
Από τις εκδόσεις Ροές μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του Αλέξανδρου Βέλιου, Εγώ κι ο θάνατός μου (Το δικαίωμα στην ευθανασία).
Στον καθρέφτη του Θερβάντες
20.04.2016 12:33
Στον καθρέφτη του Θερβάντες είναι ένας ανοιχτός κύκλος διαλέξεων, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας τις οποίες θα τιμήσει τα 400 χρόνια από τον θάνατο του συγγραφέα στη διάρκεια του 2016.
Εκδήλωση αφιερωμένη σε Σαίξπηρ και Θερβάντες από την Εταιρεία Συγγραφέων
18.04.2016 12:29
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τον Μήνα Βιβλίου, η Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στους δυο «πατέρες» της παγκόσμιας λογοτεχνίας, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες.