Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Μάριος Στρόφαλης και Duo de dos: Παραδοσιακό τάνγκο στο θέατρο Επί Κολωνώ

Μάριος Στρόφαλης και Duo de dos: Παραδοσιακό τάνγκο στο θέατρο Επί Κολωνώ

Το θέατρο Επί Κολωνώ φιλοξενεί στη Σκηνή Φουαγιέ την περίοδο της φετινής άνοιξης, καλλιτέχνες από τον μουσικό και

θεατρικό χώρο σε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα: το U-TURN.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00
Μάριος Στρόφαλης & Duo de dos

 

Την Παρασκευή 11 Μαΐου στις 22.00, ο Μάριος Στρόφαλης (ακορντεόν) και οι Duo de dos (Κώστας Βλαχόπουλος-χρωματική φυσαρμόνικα & Λάμπρος Καρκανόπουλος-κιθάρα) συναντούνται στην Σκηνή Φουαγιέ του Επί Κολωνώ με επιλογές παραδοσιακού αργεντίνικου tango  από την περίοδο του μεσοπολέμου και μετά.

 

Μάριος Στρόφαλης 

O Μάριος Στρόφαλης, βραβευμένος συνθέτης, με μεγάλη δισκογραφία , του οποίου τις μουσικές έχουμε ακούσει σε πάρα πολλές ταινίες (Πίσω πόρτα, Λίστα γάμου, Biloba, Γενναίοι της Σαμοθράκης, Μυστικά και ψέματα, Να μ' αγαπάς κ.α.), τηλεοπτικές σειρές (3ος νόμος, Ερόικα, 10η Εντολή, Μαύρα μεσάνυχτα, Γλυκόξινο κρασί κ.α.) και θεατρικές παραστάσεις (Αmlet, Bug, Ραχήλ, Δανειστές, Rottweiler, κ.α).

 

 

El Duo De Dos
tango argentino con armonica y guitarra


Η αγάπη για την μουσική της Αργεντινής αλλά και την Αργεντινή εν γένει, έκανε τον Κώστα Βλαχόπουλο (χρωματική φυσαρμόνικα) να δημιουργήσει λίγο πριν το τέλος του 2010 με τον χρόνια φίλο και μουσικό συνεργάτη Λάμπρο Καρκανόπουλο (κιθάρα) ένα ακουστικό σχήμα αργεντίνικου tango παρουσιάζοντας συνθέσεις των αρχών του περασμένου αιώνα μέχρι και του καιρού του μεσοπολέμου, προσθέτοντας κάποιες πινελιές νεότερων αργεντίνων συνθετών και μουσικών κομματιών της ευρύτερης λατινικής Αμερικής.

 


Στη σχετικά μικρή τους πορεία, έχουν εμφανιστεί σε διάφορους μουσικoύς χώρους και εστιατόρια ("Pasional", "Ενθύμιον", "Αθηναίισσα live", κλπ), σε χορευτικές εκδηλώσεις τάνγκο (milongas), εκδηλώσεις πρεσβειών (της Ουρουγουάης στο ινστιτούτο Θερβάντες και της Αργεντινής στο ξενοδοχείο Intercontinetal), όπως και σε μουσικά festival (Athens tango day & gran orquestazo de tango). 


 

Σχετικές ειδήσεις
09.11.2016 17:05
Ο συνθέτης Μάριος Στρόφαλης, φέρνει στο Αγγέλων Βήμα έξι μαγικά Σαββατόβραδα - έξι μοναδικές μπιστρό-συναυλίες με τον γενικό τίτλο Bistrot du Monde.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
O Μάριος Στρόφαλης με τον Andre Maia ξανά μαζί στον Ειλισσό
17.02.2016 11:55
Ο ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ συναντά τον Πορτογάλο ερμηνευτή ANDRE MAIA στη συναυλία Petit Journal a Paris … στα bistrots du monde στον ΕΙΛΙΣΣΟ το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:30μμ σε μια επαναληπτική συναυλία!
Ο Μάριος Στρόφαλης με την Martha Moreleon ξανά μαζί στον Ειλισσό
10.02.2016 13:44
Ο ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ συναντά την MARTHA MORELEON την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 στον ΕΙΛΙΣΣΟ, στην συναυλία από την τριλογία BISTROT DU MONDE που επαναλαμβάνεται μετά τα sold out τον περασμένο Δεκέμβρη & Γενάρη.
Τάνγκο για τρεις στη Galerie Δημιουργών
28.01.2016 13:30
Στη νέα μουσική παράσταση «Τάνγκο για τρεις» που θα παρουσιαστεί στις 30 Ιανουαρίου 2016 στη Galerie Δημιουργών, η συνθέτρια Τατιάνα Μανωλίδου (φωνή-πιάνο) και ο συνθέτης Μηνάς Μπόγρης (κιθάρα-φωνή), συνδυάζουν τις διαφορετικές μουσικές τους διαδρομές και παρουσιάζουν νέα τραγούδια τους, σε στίχους Θανάση Σάλτα και Μιχάλη Μπρούζου.