Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

MechΑnimal, Στυλιανός Τζιρίτας UNIT, The Rattler Proxy live στη Knot Gallery

MechΑnimal, Στυλιανός Τζιρίτας UNIT, The Rattler Proxy live στη Knot Gallery

Αφού όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη και των τριών συγκροτημάτων έχουν εμπλακεί ποικιλοτρόπως (μέχρι και μουσικώς…) μεταξύ τους

απεφάσισαν να πραγματοποιήσουν και μια κοινή εμφάνιση για να συνειδητοποιήσουν αν υπάρχει στέγη που να τους αντέχει (και αυτό δεν είναι ευφυολόγημα αλλά μομφή στην παροιμιώδη και λυσσασμένη ματαιοδοξία τους). Οι μανιώδεις και φημισμένοι καταπέλτες ενέργειας Rattler Proxy, οι συριστικοί σε επίπεδο συχνοτήτων και αδιάλλακτοι MechAnimal και οι ενίοτε στομφώδεις και εναντίον όλων UNIT ενώνουν το Σάββατο 12 Μαΐου τον πηκτό ήχο τους.

 


Ακολουθούν μικρές αλλά ουσιαστικές λεπτομέρειες για την προαναφερθείσα βραδιά:


 

The Rattler Proxy


Rattler: any member of the genus Crotalus, a.k.a. rattlesnakes, a group of venomous snakes found throughout the Americas.


Proxy: a person authorized to act for another; an agent or substitute. The authority to act for another. The written authorization to act in place of another.

 


Οι Rattler Proxy γεννήθηκαν από μια ανάγκη να ειπωθούν πράγματα με έναν συγκεκριμένο, επιθετικό τρόπο, που βρίσκεται στα όρια μιας δεδομένης ψυχικής διαταραχής. Επικοινωνούν με θόρυβο, κραυγές, παραμορφώσεις λέξεων και ήχου. Αντηχούν τις παλαιές στιγμές του Μπάρι Ντε Βόρζον και τις ωμές κορώνες του Μπάντι Τζιοβινάτσο. Είναι δύο.
http://soundcloud.com/therattlerproxy

 

 

Στυλιανός Τζιρίτας UNIT


Οι Στυλιανός Τζιρίτας UNIT λίγο πριν την κυκλοφορία του A.O.R. από την Lower Parts (και με την Κτιριολογία σε οσονούπω επανακυκλοφορία) κατέρχονται σε συναυλία με τη νέα τους σύνθεση . Τουτέστιν στον πυρήνα Στυλιανός Τζιρίτας-Θωμάς Χαβαλές-Αντώνης Λιβιεράτος (λαρύγγι/κλαρινέτο -μαγνητοταινίες και αναλογικά κλαβιέ αντίστοιχα) προστίθεται η Βασιλική Παπαδημητρίου στο ηλεκτρικό μπάσο και κλασσική κιθάρα. Το κουαρτέτο παραδίδει παλαιότερες και νέες συνθέσεις όπου κεντρικό σημείο έχει ο λόγος και οι ανατροπές του ήχου σε επίπεδο ενορχήστρωσης.

 

 


Mechanimal


Ανάμεσα στον οργανωμένο θόρυβο του industrial και τη μετρονομική λιτότητα του krautrock, κάτω από ένα shoegaze κιθαριστικό τείχος που διαπερνάται από οκτάμπιτους συνθετητές, παίρνει μορφή το μηχανικό τέρας των Mechanimal.
Γέννημα των ταραχών που συγκλόνισαν το κέντρο της Αθήνας την άνοιξη του 2011, οι MechAnimal είναι ένα μουσικό σχήμα που εμπνεύστηκε ο Γιάννης Παπαϊωάννου , πρωτοπόρος της αθηναϊκής ηλεκτρονικής σκηνής, με συμμετοχές σε σχήματα-σταθμούς της underground μυθολογίας (Rehearsed Dreams, Raw, Elfish Records), και στη συνέχεια με πλήθος κυκλοφοριών ως ION, σε μερικά από τα εκλεκτικότερα labels σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Το εκρηκτικό μείγμα που η μπάντα βαφτίζει drone ‘n’ roll ενισχύεται στις ζωντανές εμφανίσεις από τα visuals της Αγγελικής Βρεττού, που εικονοποιούν την ευρωπαϊκή βιομηχανική δυστοπία.


Μέλη: ΙΟΝ: Electronics /// Freddie F.: Φωνή /// Τάσος Νικογιάννης: Κιθάρες
http://soundcloud.com/mech-nimal

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο John Scofield live στο Gazarte
16.02.2017 16:13
Αναμφισβήτητα, ο John Scofield αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κιθαρίστες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Panda Dub Live Band στο Fuzz Live Music Club
16.02.2017 10:52
H Enter Events την Παρασκευή 5 Μαΐου παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Panda Dub με την συνοδεία της Live Band του!
The Sound of Gallery στο metamatic:taf
08.11.2016 12:57
Το metamatic:taf ανακοινώνει το αναπάντεχο μουσικό project The Sound of Gallery, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 23 Νοεμβρίου.
Μαρία Λατσίνου - Μια Ανάσα Μετά… live στο Underflow
10.10.2016 13:44
Η Μαρία Λατσίνου συγκεντρώνει στις συναυλίες της ένα αφοσιωμένο και σταθερό κοινό που την παρακολουθεί συστηματικά. Πρώτη εμφάνιση της για αυτή τη σεζόν, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Underflow Record Store & Art Gallery.
Κρίστη Στασινοπούλου, Στάθης Καλυβιώτης & Σχήμα ΝΥΝ live στο Underflow Record Store & Art Gallery
20.04.2016 13:29
Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου η Κρίστη Στασινοπούλου, ο Στάθης Καλυβιώτης & το Σχήμα ΝΥΝ παίζουν για δυο βραδιές στην Αθήνα, στο Underflow.