Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Στέλιος Σαλβαδόρ - Μωρά στη φωτιά: Συναυλία στο Μύλος Club

Στέλιος Σαλβαδόρ - Μωρά στη φωτιά: Συναυλία στο Μύλος Club

Ένα απ’ τα ιστορικότερα και πιο επιδραστικά συγκροτήματα που έρχονται από τα ΄80ς τα \'\'Μωρά στη Φωτιά\'\' εδώ και 20 χρόνια παραμένουν

πιστοί στον αυθεντικό ροκ ήχο,με τη δική τους ταυτότητα που συνδέει το funk με το punk, τη jazz με το rock n΄roll και όλα αυτά με τον ιδιαίτερο, κοινωνικό, ελληνικό στίχο.

 


Μέσα από τις τρείς δισκογραφικές τους παρουσίες: (\'\'Μωρά στη Φωτιά\'\' 1987, \'\'Θεατρίνοι\'\' 1999, \'\'Στο δρόμο\'\' 2005) έχουν προσφέρει στο κοινό μέσα από μια δύσκολη και συνεπή διαδρομή, τραγούδια όπως \'\'Παυσίπονο\'\', \'\'Μανιφέστο\'\', \'\'Κάτω στην Πόλη\'\',\'\'Βαβυλωνία\'\', \'\'Το Παιχνίδι\'\', \'\'Φωλιά του Κούκου\'\', \'\'Ο Χαμαιλέων\'\', \'\'Αδρεναλίνη\'\' ,\'\'Εμβατήριο Πένθιμο και Κατακόρυφο\'\', \'\'Σαλονίκη\'\', \'\'Τhird Uncle\'\', \'\'Στο Δρόμο\'\', \'\'Τα Είδωλα\'\', \'\'Γυναίκα\'\' και τόσα άλλα.

 

 


Τραγούδια που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς, τόσο για το κοινό όσο και για τα νέα συγκροτήματα και δημιουργούς. Ιδιαίτερη αίσθηση επίσης προκάλεσε η ήδη από το 1988 μελοποίηση από το Στέλιο Σαλβαδόρ μεγάλων Ελλήνων ποιητών όπως του Ο. Ελύτη, Γ. Σεφέρη και του Κ. Καρυωτάκη, αποδεικνύοντας ότι ο ποιητικός λόγος και ο ροκ ήχος μπορούν να συνυπάρξουν δημιουργικά. Ο συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής του συγκροτήματος Στέλιος Παπαϊωάννου-Σαλβαδόρ, εισήγαγε ένα νέο τρόπο γραφής τόσο στιχουργικά, συνθετικά, όσο και ερμηνευτικά με το ριζοσπαστικό και καινοτόμο θεατρικό στυλ του, ανοίγοντας κάθε φορά νέους ορίζοντες στο εγχώριο μουσικό τοπίο.

 

 


Οι ζωντανές τους εμφανίσεις αποτελούν πάντα ένα εκρηκτικό και δυναμικό μείγμα από μουσική γεμάτη φαντασία, στίχους εμπνευσμένους από τις πιο ενδόμυχες σκέψεις μας, και σκηνική παρουσία γεμάτη ένταση και αμεσότητα.
 

 

Ζωντανά στην σκηνή του club του Μύλου, την Παρασκευή 11 Μαΐου
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά live στο Κύτταρο
29.12.2016 13:28
Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά ανεβαίνουν για άλλη μια φορά στη σκηνή του Κυττάρου.
Τα Μωρά στη Φωτιά live στο Κύτταρο
29.09.2016 15:33
Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 τα Μωρά στη Φωτιά θα εμφανιστούν live στο Κύτταρο.
Ο Ψαραντώνης στο Μύλος Club
18.05.2016 11:07
Η kazandb παρουσιάζει τον ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στο ΜΥΛΟΣ CLUB.
Απροσάρμοστοι, Magic De Spell και Μωρά στη Φωτιά live στο Κύτταρο!
13.04.2016 17:02
Οι Απροσάρμοστοι, οι Magic De Spell και τα Μωρά στη Φωτιά συναντιούνται στη σκηνή του Κυττάρου για ένα ιστορικό live!
Ο Μίλτος Πασχαλίδης live στο Μύλος Club
26.02.2016 11:49
Η kazandb παρουσιάζει τον Μίλτο Πασχαλίδη για τρεις εμφανίσεις στο Μύλος Club στη Θεσσαλονίκη.