Η έκθεση του Σωματείου Ελλήνων Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης ξεκινά για 14η φορά στο Ζάππειο Μέγαρο στις 21 Μαρτίου.

Η έκθεση του Σωματείου Ελλήνων Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης ξεκινά για 14η φορά στο Ζάππειο Μέγαρο στις 21 Μαρτίου.

H 14η, ανανεωμένη έκθεση «Ο Χρόνος στην Τέχνη» του Σωματείου Ελλήνων Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης, συμπληρώνει φέτος 78 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας!

Η φετινή έκθεση θα διαρκέσει ένα τριήμερο, από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο, με είκοσι τέσσερις εκθέτες να προτείνουν σπάνια έργα τέχνης και αυθεντικά συλλεκτικά αντικείμενα από τις συλλογές τους (πίνακες ζωγραφικής, χαλιά, έπιπλα, πορσελάνες, ασημικά υψηλής ποιότητας και αισθητικής).

Η διοργάνωση, φέτος, αναμένεται να είναι λαμπρότερη από κάθε άλλη φορά, συμβάλλοντας σε αυτό το αυξανόμενο ενδιαφέρον για δημοπρασίες έργων τέχνης, για τα οποία αποφασίστηκε να επιλεχθούν κάποια από αυτά και ενώ έχουν αρχική αξία από 300 έως 10.000 ευρώ να δημοπρατηθούν από το μέλος του σωματείου Πέτρο Βέργο την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 14.00, σε εναρκτήριες τιμές 50% της αξίας τους!

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Κώστας Βαϊκούσης, με έργα τέχνης, πίνακες, συλλεκτικά σχέδια και μικροαντικείμενα, Ευάγγελος Βιτάλης, με αρχαιότητες, εικόνες, νομίσματα, πορσελάνες, ασημικά, κοσμήματα και είδη λαϊκής τέχνης, Γιώργος Γκούτης, με έπιπλα εποχής, φιλελληνικά και άλλα αντικείμενα τέχνης, Παναγιώτης Θεοφιλόπουλος, με κλασικά έπιπλα και έργα τέχνης.

Επίσης, οι Ξενοφών Καζαντζιόγλου (του καταστήματος Louvre), με σπάνια συλλεκτικά έπιπλα και αντικείμενα, Τάκης και Ντέπη Καμαρινού, με μια συλλογή που περιλαμβάνει παλαιά χαρακτικά με ελληνικά και ξένα τοπία, χάρτες, χαρακτικά με κουστούμια, καράβια, θαλασσογραφίες, ζώα, λουλούδια και διάφορα ρομαντικά θέματα, καθώς και μια πλούσια συλλογή από σπάνια παλαιά βιβλία ταξιδιωτικού και ιστορικού περιεχομένου, Δημήτρης Καραγιάννης, (του καταστήματος Agora), με ελληνικά και ευρωπαϊκά συλλεκτικά αντικείμενα και έπιπλα, Αριστοτέλης Κόρδας (των Corda Antiques), με πολυέλαιους, έπιπλα, διακοσμητικά και ξεχωριστό art de la table, όπως συλλογές παλαιών Christofle, Baccarat και Ercuis.

Οι Γεράσιμος Κουγιανός, με έπιπλα design και φωτιστικά του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, Γιάννης Κουρτίδης, με παλαιά χαλιά, πίνακες, έπιπλα και έργα τέχνης, Πέγκυ Λούτου, με συλλεκτικά αντικείμενα και έργα τέχνης, Κατερίνα Κωνσταντουλάκη, με σπάνια έργα και αντικείμενα τέχνης, Σταύρος Μιχαλαριάς, (της Mihalarias Art), με πίνακες και γλυπτά σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, αρχαιότητες, εικόνες και αντικείμενα τέχνης, Ανδρέας Νικολάου (του καταστήματος Nicolas), με πίνακες ζωγραφικής και σχέδια, παλαιά εικονογραφημένα και περιηγητικά βιβλία, χαρακτικά και γκραβούρες.

Και οι Δήμητρα Παναγοπούλου (του καταστήματος Mevagissey), με εγγλέζικα έπιπλα του 17ου και του 18ου αιώνα, Δημήτρης Παρθένης (της Arms Gallery), με ελληνικά όπλα και εξαρτήσεις, πίνακες, ελληνικά αντικείμενα και φιλελληνικά, Νίκος Ρούσσος, με αρχαία, εικόνες, νομίσματα, κοσμήματα, ασημικά, ρολόγια, όπλα, πορσελάνες και έπιπλα, Μαριλένα Ρούσσου, με πίνακες, αντίκες και υπηρεσίες συντήρησης έργων τέχνης, Ελένη Σταυροπούλου (του καταστήματος Στοά), με ξεχωριστά έργα ευρωπαϊκής και ελληνικής λαϊκής τέχνης, εικόνες και αρχαιότητες, Απόστολος Τζάκης, με σπάνια ευρωπαϊκά έπιπλα, γλυπτά και αντικείμενα, Ελ. Φιλιππούλη, με έπιπλα 17ου-19ου αιώνα, πίνακες Ελλήνων ζωγράφων, φιλελληνικά αντικείμενα και πορσελάνες, ασημικά και χαλιά και Στράτος Φωτόπουλος, με Έλληνες ζωγράφους του 19ου και του 20ου αιώνα.

Στόχος των διοργανωτών είναι ο θεσμός της έκθεσης Ο Χρόνος στην Τέχνη να δίνει δυναμικό «παρών» κάθε χρόνο, να ικανοποιεί τους γνώστες και να εκπαιδεύει το καινούριο κοινό, να ανανεώνεται και να εμπλουτίζεται με παράλληλες δράσεις, επικοινωνώντας διαχρονικές αισθητικές και ποιοτικές αξίες.

Info
Ο Χρόνος στην Τέχνη
21 έως 23 Μαρτίου
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 18.00 – 23.00
Σάββατο 10.00 – 22.00
Κυριακή 10.00 – 21.00
Για περισσότερες πληροφορίες: 210 32 25 427
Σωματείο Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης,
Καπνικαρέας 9-11, Αθήνα