ASTRIAL NOUVELLE, μία μπάντα που το όνομά της ακούγεται καιρό τώρα, μας παρουσιάζουν ένα νέο τραγούδι, με τίτλο Girl Next Door. Με αφορμή το νέο του τραγούδι …

οι ASTRIAL NOUVELLE συστήνονται στο Culturenow, απαντώντας μερικές ερωτήσεις…

Culturenow: Ποιοί είναι οι ASTRIAL NOUVELLE;

ASTRIAL NOUVELLE: Γεια σας. Οι ASTRIAL NOUVELLE είναι μια Alternative/Hard Rock μπάντα από την Αθήνα. Στο συγκρότημα παίζουν ο Κώστας (Kith) Ράθωσης Κιθάρα, ο Γιάννης (Zak) Ζαφείρης στα φωνητικά, μετά είναι ο Alfonso (AL) Nuzzolo στο μπάσο και ο Γιώργος (Zούμπο) Ζουμπορλής στα ντραμς.

C. N.: Πόσα χρόνια βρίσκεστε στο χώρο; Από ό,τι διάβασα έχετε κάνει αρκετές εμφανίσεις.

A. N.: Το σχήμα υπάρχει από τα τέλη του 2007, από το 2009 ξεκινάει τις ζωντανές εμφανίσεις σαν ASTRIAL NOUVELLE. Έχουμε παίξει όπου μας έχει δοθεί η ευκαιρία, έχουμε συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, φεστιβάλ, έχουμε  συνεργαστεί με άλλα μουσικά σχήματα σε clubs ή events, γενικώς ακολουθούμε τη πορεία που όλες οι ανερχόμενες μπάντες ακολουθούν.

C. N.: Θα μας παρουσιάσετε και άλλα τραγούδια σύντομα; Προβλέπεται μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά;

A. N.: Ναι και ναι. Σύντομα θα κυκλοφορήσει νέο υλικό καθώς είμαστε σε διαδικασία ηχογράφησης νέων αλλά και παλαιότερων μας συνθέσεων, σε μία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλεία. Σίγουρα κάποια τραγούδια θα κυκλοφορήσουν σε μορφή promo πριν την ολoκλήρωση του project.

C. N.: Εχετε κάποιες μουσικές επιρροές;

A. N.: Η αλήθεια είναι ότι μας επηρεάζουν τα πάντα – όχι τα αρκουδάκια που ζουν στη Κίνα και παίζουν Kung fu :). Μας επηρεάζουν κι αυτά, όχι μουσικά τουλάχιστον. Το κάθε μέλος του συγκροτήματος έχει τις δικιές του επιρροές και εμπειρίες και ο συνδυασμός αυτών είναι ο συντελεστής για τη κάθε δημιουργία μας. Στηρίζουμε και τη mainstream αλλά και την underground σκηνή γιατί μας ενδιαφέρει η μουσική και όχι το περιτύλιγμα.

C. N.: Ασχολείστε μόνο με την μουσική ή και με κάτι άλλο;

A. N.: Ως γνωστό, οποιαδήποτε απασχόληση δεν αποφέρει χρήματα είναι ΧΟΜΠΙ. Αν δε προσφέρει ούτε ικανοποίηση είναι Δουλεία. Οπότε μπορώ να πω ότι κάνουμε ό,τι όλοι οι υπόλοιποι. Υπομονή. Και όσα είναι απαραίτητα να γίνουν.

C. N.: Εχετε προγραμματισμένες εμφανίσεις αυτό το διάστημα;

A. N.: Λόγω ηχογραφήσεων έχουμε περιορίσει τις εμφανίσεις μας. Υπάρχει κάποιο πλάνο τίποτα συγκεκριμένο όμως. Όταν θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα θα το γνωστοποιήσουμε. Μπορείτε να ενημερωθείτε για ό,τι αφόρα την μπάντα μας από την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/pages/Astrial-,Nouvelle/102687739817239 όπως και από το profile http://www.facebook.com/astrial.nouvelle, αλλά και από το My Space στο link http://www.myspace.com/astrialnouvelle.

C. N.: Το ελληνικό κοινό στηρίζει πλέον τα αγγλόφωνα σχήματα, τουλάχιστον το τελευταίο καιρό;  Εσείς αντιμετωπίζετε προβλήματα στην προώθηση σας ή και σε κάποιους χώρους εμφανίσεων σας;

A. N.: Όντως το ελληνικό κοινό στηρίζει τα τελευταία χρόνια τα αγγλόφωνα σχήματα. Θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει επειδή διαθέτει άλλο επίπεδο μόρφωσης απ ό,τι άλλοτε. Σήμερα δεν είναι απαραίτητο να μιλάς μία επιπλέον γλώσσα. Είναι δεδομένο ότι οι νέες γενιές πλέον γνωρίζουν την επικρατέστερη Διεθνή. Ή τουλάχιστον την καταλαβαίνουν…Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε εισπράξει θετικότατα σχόλια και αντιδράσεις στις εμφανίσεις μας.

C. N.: Πιστεύετε ότι τα ΜΜΕ έπρεπε να βοηθάνε περισσότερο τα νέα ανερχόμενα σχήματα;

A. N.: Ναι θα έπρεπε. Τα ανερχόμενα σχήματα είναι το μουσικό στερέωμα του αύριο και υπάρχουν συνθέτες και συνθέσεις που χάνονται στη καθημερινότητα λόγω έλλειψης απήχησης από τα ΜΜΕ. Στα φώτα της δημοσιότητας δε βγαίνει πάντα η αληθινή μουσική, στους δρόμους, τις πλατείες και στις παρέες μεταξύ τους κρύβεται το αύριο και το αληθινό.

C. N.: Οι ASTRIAL NOUVELLE σίγουρα έχουν και κάποιους στόχους  για το άμεσο μέλλον. Θα θέλατε να τα μοιραστείτε μαζί μας;

A. N.: Εννοείται ότι έχουμε στόχους, και μάλιστα πολλούς. Ο πιο σύντομος είναι η ολοκλήρωση του αλμπουμ, το όποιο το περιμένουμε μέσα στο καλοκαίρι. Υπάρχουν ήδη προτάσεις για κάποιες εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Φυσικά είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα μπορούσε να προωθήσει τη πορεία των Astrial Nouvelle.