Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Περιήγηση στο λαβύρινθο της Κίνας!

Περιήγηση στο λαβύρινθο της Κίνας!
Δύο εκθέσεις με διαφορετικό περιεχόμενο αλλά με δυνατά συναισθήματα, φιλοξενούνται στην αίθουσα τέχνης Αστολάβος δεξαμενή: Περπατώντας σε κρυμμένες διαδρομές και China paintings.

Δυο εκθέσεις με διαφορετικό περιεχόμενο αλλά με δυνατά συναισθήματα, φιλοξενούνται στην αίθουσα τέχνης Αστολάβος δεξαμενή: Περπατώντας σε κρυμμένες διαδρομές και China paintings.

Ένας λαβύρινθος που οδηγεί στη Κίνα; Θα μπορούσε. Αλλά εν προκειμένω ο συγκεκριμένος δαιδαλώδης φιδωτός διάδρομος, δεν βγάζει σε αδιέξοδο, αλλά στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος Δεξαμενή όπου τα βήματα όλων όσων επιλέξουν να διαβούν το κατώφλι της θα βρεθούν μπροστά σε δυο εκπληκτικές εκθέσεις.

Η μια φιλοξενείται στο κάτω επίπεδο της αίθουσας και «ακούει» στο όνομα Walk through hidden realms (περπατώντας σε κρυμμένες διαδρομές) της Δήμητρας Πανουριά. Και η άλλη, στο μεσαίο επίπεδο, είναι αφιερωμένη στη νέα δουλειά του Γιώργου Παπαγεωργίου, China Paintings.

Η έκθεση της Δήμητρας Πανουριά παρασύρει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας στο ενδότερο ΕΓΩ. Η ψυχή και το πνεύμα περιπλανώνται σε τρεις εγκαταστάσεις τις οποίες καλείται ο θεατής να εισέλθει και να περπατήσει εντός τους: Trees (δάσος-δέντρα), Labyrinth (λαβύρινθος-τριαντάφυλλο), Fireflies (πυγολαμπίδες).

Ανεβαίνοντας επίπεδο, στο μεσαίο της αίθουσας τέχνης, η μακρινή και πολύ-πολιτισμική Κίνα του Γιώργου Παπαγεωργίου ζωντανεύει μέσα από καμβάδες και έντονα χρώματα. Τα έργα του χωρίζονται σε τρία διαφορετικές ενότητες: Τα Hutongs στην Κίνα, Πριν χρόνια στην Κίνα και τα Χαρτιά. Ο καλλιτέχνης ζώντας μόνιμα στην πολιτιστική αυτή υπερδύναμη, προβάλλει διαφορετικές εμπειρίες, καταστάσεις, συναισθήματα που προκύπτουν από την καθημερινή του επαφή με τους ανθρώπους και τις παραδόσεις.

INFO
Αίθουσα τέχνης Αστρολάβος Δεξαμενή: Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7294342-3, www.astrolavos.gr
Εγκαίνια εκθέσεων: 20 Μαρτίου

Σχετικές ειδήσεις
Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο, ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης
07.02.2017 16:38
Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 20:00, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης "Αστρολάβος - δεξαμενή" η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, με τίτλο "Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο". Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Μαρτίου 2017.
Rooms2017: η 17η έκθεση από την Αίθουσα Τέχνης Καππάτος στο St George Lycabettus
09.01.2017 11:21
Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, διοργανώνει, επιμελείται και παρουσιάζει από την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου μέχρι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, για δέκατη έβδομη φορά από το 1999, την ετήσια Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης “ROOMS2017” στο Ξενοδοχείο “St George Lycabettus”, στην Δεξαμενή, Κολωνάκι, Αθήνα.
Exclusives 2016: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος
02.09.2016 14:57
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ η Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - δεξαμενή " εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν με την ομαδική έκθεση με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών "Exclusives 2016 ".
Ομαδική έκθεση
10.08.2016 15:11
Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα 2016 θα ανακαλύψετε τα έργα της ομαδικής έκθεσης "Διαδρομές Ατσούμπαλες" μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας.
Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Εικονογραφία του Έρωτα: έκθεση στον Αστρολάβο - δεξαμενή
24.02.2016 15:05
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 20:30, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ – δεξαμενή η ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Εικονογραφία του Έρωτα.