Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες και οπαδοί θα κρατούν την ανάσα τους ευχόμενοι για το καλύτερο στο Sprite One Shot

Festival, το μουσικό φεστιβάλ στο οποίο δεν υπάρχουν standards και ασφαλείς προβλέψεις.

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Οι νικητές των τεσσάρων προηγούμενων γύρων συναντιούνται στο μεγάλο τελικό στο 7sins, για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή. Μετά την επιτυχία των τεσσάρων battles, ήρθε η στιγμή στη σκηνή να ανέβουν ο Ιδιότροπος (Κορυδαλλός), οι Salto Mortal (Μεταμόρφωση), οι Attackes Raps (Θεσσαλονίκη), οι Out of Order (Κηφισιά & Πειραιάς) και ο TB Law (Νέα Σμύρνη). Οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους σε 20 λεπτά sets και το κοινό θα κληθεί να αξιολογήσει την μουσική τους μέσω ψηφοφορίας, η οποία θα διεξαχθεί στο χώρο στο τέλος της συναυλίας.

Εκλεκτοί καλεσμένοι της βραδιάς θα είναι οι Fly By Wire, οι οποίοι μόλις κυκλοφόρησαν το νέο τους δίσκο «Χ-isosi»και αποτελούν την πιο hot μπάντα στο χώρο του raprock στην Ελλάδα. Μαζί τους οι Νέα Τάξη Πραγμάτων (ή ΝΤΠ), το μακροβιότερο hiphop συγκρότημα από την περιφέρεια που υπόσχεται να κουνήσει το κοινό με καυτές ρίμες και old school beats. Τέλος, στους ατσάλινους τροχούς θα βρίσκεται ο επτά φορές πρωταθλητής Ελλάδος στο άθλημα του turntablism, ο γνωστός σε όλη τη hip hop σκηνή DJ Sparky T.

Το Sprite One Shot Festival έδωσε τη δυνατότητα για διάκριση σε καλλιτέχνες οι οποίοι δεν έχουν λάβει την αναγνωρισιμότητα που τους αναλογεί στο χώρο του hiphop. Είκοσι συγκροτήματα διαγωνίστηκαν με μοναδικό κριτή το κοινό, το οποίο τους ψήφιζε στο χώρο του 7sins μετά το πέρας της συναυλίας. Ο νικητής του μεγάλου τελικού στις 29 Απριλίου θα αποκτήσει κυκλοφορία e-single από το Ήχοτρον, studio time, videoclip από την Silver Era Films,υποτροφία από το Ωδείο Ακρόπολης, γραφιστική και φωτογραφική κάλυψη, συνεργασία management και booking agent. Πέρα από το μουσικό σκέλος, το Sprite One Shot Festival βρέθηκε στο πλευρό του Κέντρου Στήριξης Αστέγων της ΜΚΟ “ΚΛΙΜΑΚΑ”, διαθέτοντας εξ ολοκλήρου τα έσοδα από την πώληση των σχετικών CDs & T-shirts στον αγώνα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή παρέα και μια παγωμένη Sprite. Η είσοδος στο 7sins (Θεμιστοκλέους & Γαμβέττα) κοστίζει 8 ευρώ και οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30. Δώρο στην είσοδο με κάθε εισιτήριο, ένα CD της μουσικής συλλογής «Sprite One Shot Festival – The Album», το οποίο περιέχει 20 τραγούδια από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες της διοργάνωσης!

Διοργάνωση: Action Εστί