Κυκλοφόρησε απο τις εκδόσεις Μεταίχμιο το βιβλίο Τι είπε στ\’ αλήθεια ο Νίτσε, γραμμένο απο τον  Ρόμπερτ Κ. Σόλομον και την Καθλίν Μ. Χίγκινς

Το Τι είπε στ\’ αλήθεια ο Νίτσε μας παρουσιάζει με τρόπο ευσύνοπτο και ευκολονόητο, κατατοπιστικό όσο και διασκεδαστικό, τον φιλόσοφο που ίσως έχει διαβαστεί περισσότερο, αλλά τον έχουν καταλάβει λιγότερο από κάθε άλλον στην ιστορία.

Το επιθετικό και επιδεικτικό ύφος του Φρίντριχ Νίτσε, ο σαρκασμός του και η αποθέωση της δύναμης άγγιξαν ευαίσθητες χορδές του σύγχρονου πολιτισμού. Περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ διαβάζουν σήμερα και συζητούν τα κείμενά του.

Αλλά οι ιδέες του Νίτσε συχνά επισκιάζονται από τους μύθους που περιβάλλουν τη σεξουαλική ζωή του, τις πολιτικές απόψεις και τη διανοητική του κατάσταση.

Σε αυτή τη συναρπαστική και περιεκτική ανάλυση ο Ρόμπερτ Κ. Σόλομον και η Καθλίν Μ. Χίγκινς φτάνουν στην καρδιά της φιλοσοφίας του, από τη «θέληση για δύναμη» μέχρι τις επιθέσεις του ενάντια στη θρησκεία και την ηθική, και τον διαβόητο Übermensch (Υπεράνθρωπό) του.

Ο Ρόμπερτ Κ. Σόλομον (1942-2007) διετέλεσε centennial professor Φιλοσοφίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. Δίδαξε επίσης στα Πανεπιστήμια του Πρίνστον, της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες και του Πίτσμπεργκ.

Η Καθλίν Μ. Χίγκινς είναι καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν και συγγραφέας του Nietzsche’s Zarathustra. Έχουν γράψει επίσης από κοινού τα A Short History of Philosophy και Reading Nietzsche.