Η Knot Gallery παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα μουσική-ηχητική βραδιά με τον Gordon Ashworth, τον Sam McKinlay και το σχήμα Holefold Diver …

το Σάββατο 28 Απριλίου 2012.

Concern

Με έδρα το Portland, Oregon ο Gordon Ashworth κυκλοφορεί εδώ και μια δεκαετία ηχογραφήσεις μέσα από μια σειρά απο προσωπικά πρότζεκτς και συνεργασίες. Αν και γνωστότερος διεθνώς μέσα από το noise πρότζεκτ του Oscillating Innards,  με το όνομα Concern ο Αshworth παράγει λεπτοδουλεμένα κολλάζ από ηχογραφήσεις ακουστικών οργάνων και field recordings, εστιάζοντας στις λεπτομέρειες των αρμονικών και δημιουργώντας παράξενα, άχρονα τοπία αντηχήσεων. Οι κυκλοφορίες του στην Digitalis και Arbor τον τοποθετούν στο επίκεντρο του σύγχρονου drone ήχου.
http://forcedbloom.com/concern
http://soundcloud.com/concern

The Rita
Από το 1996 ο Sam McKinlay δραστηριοποιείται στο χώρο της sound art με το προσωπικό του πρότζεκτ The Rita, ένα κράμα από ζωντανές και προηχογραφημένες αναλογικές πηγές, εφέ, και visuals. Η διερευνητική, αποδομητική του προσέγγιση στο θόρυβο επεκτείνεται στα εικαστικά και στην ιστορική έρευνα ντοκουμέντων της noise, από τη δεκαετία του 70 μέχρι σήμερα. Εμπνευσμένος από το μινιμαλισμό, την αφαίρεση και τις περιβαλλοντικές προσεγγίσεις στην τέχνη, ο McKinlay παρουσιάζει έντονες και αιχμηρές ηχητικές εμπειρίες, σε άμεση συνάρτηση με τους διαφορετικούς χώρους όπου εμφανίζεται.
http://bakurita.blogspot.com/2007/02/interview-with-rita.html

Holefold Diver
Οι Holefold Diver είναι το νέο σχήμα των Πάνου Αλεξιάδη (Lunar Miasma) και Γιώργου Αξιώτη (Balinese Beast, Bruised Lee, Free Piece of Tape). Συνθεσαίζερς και συστοιχίες από εφφέ σε αλλόκοτες και αναπάντεχες συνδεσμολογίες συνθέτουν ζωντανά σπειροειδή ηχοτοπία τα οποία άλλοτε αποδομούνται και άλλοτε πάλι αναδομούνται γύρω από αυτοσχέδιες ηχητικές δίνες. Η πρώτη τους κυκλοφορία “Morphing Mass” σε 100 περιορισμένα μεταξοτυπημένα αντίτυπα είναι ήδη γεγονός.

Poster: http://www.bend.gr/