Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη: Παυλίνα Χαμάντνε και Σοφία Χαμάντνε (πιάνο)

Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη: Παυλίνα Χαμάντνε και Σοφία Χαμάντνε (πιάνο)

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη παρουσιάζει στο πλαίσιο του θεσμού της «Παρασκευή στις 3»

τις Παυλίνα και Σοφία Χαμάντνε (Εράτειο Ωδείο , τάξη Alexei Miroshnikov) στο πιάνο , την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


-Ludwig van Beethoven: Sonata op.57, No.23 “Appassionata”, α΄ μέρος
-Claude Debussy: L\' isle joyeuse
-Franz Liszt: Grand galop chromatique
Παυλίνα Χαμάντνε, πιάνο 

-Domenico Scarlatti: Sonata K. 450 σε σολ ελάσσονα
-Maurice Ravel: “Toccata” από το έργο «Le Tombeau de Couperin»
-Charles Gounod /Franz Liszt: Faust Waltz
Σοφία Χαμάντνε, πιάνο

-Johannes Brahms: Ουγγρικοί Χοροί αρ. I & IV
Σοφία & Παυλίνα Χαμάντνε, πιάνο (4 χέρια)

 

Βιογραφικά

 

ΠΑΥΛΙΝΑ ΧΑΜΑΝΤΝΕ

 

Γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 4 ετών στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Από το 2001 συνεχίζει τις σπουδές της στο πιάνο με τον διεθνούς φήμης πιανίστα Dr. Alexei Miroshnikov. Το 2003 απέσπασε 3ο βραβείο και χάλκινο μετάλλιο στον Ελληνοκυπριακό διαγωνισμό πιάνου "Χρυσή Μούσα", καθώς και το βραβείο καλύτερης εκτέλεσης έργων του Μ. Καλομοίρη. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ιλίου και γνωρίζει επίσης σάζι και ακορντεόν. Το 2010 συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό “The Muse Junior”, για νέους μουσικούς, όπου απέσπασε 3ο βραβείο και χάλκινο μετάλλιο στο πιάνο. Σήμερα φοιτά στο Εράτειο Ωδείο και βρίσκεται στην τάξη Διπλώματος. Από το 2006 παρακολουθεί μαθήματα κλασσικού τραγουδιού (σοπράνο) με καθηγήτρια την διεθνούς φήμης mezzo-soprano Rositsa Troeva. Είναι φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες συναυλίες και Φεστιβάλ είτε με την ιδιότητα της σολίστα είτε ως πιανιστικό ντουέτο με την αδερφή της Σοφία.


 

ΣΟΦΙΑ ΧΑΜΑΝΤΝΕ

Γεννημένη το 1991, πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 4 ετών στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Από το 2001 συνεχίζει τις σπουδές της στο πιάνο με τον διεθνούς φήμης πιανίστα Dr. Alexei Miroshnikov. To 2003 απέσπασε το 2ο βραβείο και αργυρό μετάλλιο στον Ελληνοκυπριακό διαγωνισμό πιάνου "Χρυσή Μούσα". Σήμερα φοιτά στο Εράτειο Ωδείο και βρίσκεται στην τάξη του Διπλώματος. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ιλίου και γνωρίζει επίσης σάζι και φαγκότο . To 2007 ίδρυσε μαζί με την αδελφή της και άλλους μουσικούς το σύνολο έντεχνης μουσικής "Ανατολή Ιλίου", όπου συμμετείχε ως πιανίστα. Το 2009 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μαζί με την αδελφή της Παυλίνα, έχουν διεξάγει πλήθος συναυλιών ως πιανιστικό ντουέτο σε έργα για 4 χέρια και για 2 πιάνα.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 3.00

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τα Ωδεία, η Βιβλιοθήκη φιλοξενεί μικρές συναυλίες τελειόφοιτων μαθητών Ωδείων στην Αίθουσα Διδασκαλίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στα πρότυπα των lunchtime concerts, ενός θεσμού που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Η νέα αυτή πρωτότυπη δράση της Βιβλιοθήκης έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παροχών προς τα Ωδεία με απώτερο στόχο την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των φορέων αλλά και την καλλιέργεια κινήτρων σε σπουδαστές που βρίσκονται στο τέλος των σπουδών τους. Αποτελεί επίσης μία από τις πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης.

 

Πληροφορίες για τα Ωδεία: Τα Ωδεία που ενδιαφέρονται μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με την Βιβλιοθήκη (Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, τηλ. 210-7282133, charkiolakis@megaron.gr) ώστε να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Το πρόγραμμα και τα έργα των συναυλιών, τα οποία θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικά των προγραμμάτων σπουδών του Ωδείου, θα προτείνεται από τα Ωδεία που συνδιοργανώνουν τη συναυλία μαζί με τη Βιβλιοθήκη, ενώ το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα λειτουργεί επικουρικά. Επειδή η ζήτηση αναμένεται να είναι μεγάλη και σε πρώτη φάση οι εμφανίσεις σπουδαστών από το ίδιο Ωδείο περιορίζονται σε δύο (2) ανά ακαδημαϊκό έτος. Όσοι σπουδαστές επιθυμούν να πάρουν μέρος στις συναυλίες πρέπει να έρχονται σε επαφή με την Βιβλιοθήκη μέσω του Ωδείου τους και μόνο. Δεδομένου του στόχου της Βιβλιοθήκης που είναι να δώσει βήμα σε νέους καλλιτέχνες , οι μουσικοί που παίρνουν μέρος στις συναυλίες αυτές θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον στο επίπεδο της 1ης Ανωτέρας Σχολής του οργάνου τους και να μην εμφανίζονται περισσότεροι από τρεις σολίστες ή περισσότερα από τρία μικρά σύνολα μουσικής δωματίου ανά συναυλία.

 

 

Οι συναυλίες διοργανώνονται Παρασκευή απόγευμα 15.00-16.00 (εντός του ωραρίου της Βιβλιοθήκης) χωρίς διάλειμμα. H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα των επόμενων προγραμματισμένων συναυλιών που θα φιλοξενήσει η Βιβλιοθήκη κατά το τρέχον σχολικό έτος:

27.4.2012 - Παυλίνα Χαμάντνε και Σοφία Χαμάντνε (πιάνο)
Εράτειο Ωδείο
4.5.2012 - Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Χαλανδρίου
11.5.2012 - Ατενέουμ
18.5.2012 - Ατενέουμ
25.5.2012 - Μαριέτα Μαργαρίτη (πιάνο), Έλσα Ασπιώτη (όμποε)
Ωδείο Σύγχρονη Ωδή
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Παυλίνα Βουλγαράκη και η Μιρέλα Πάχου live στο Σταυρό του Νότου Club
29.09.2016 15:15
Οι δυο νέες τραγουδοποιοί συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση γεμάτη δυναμισμό κι ευαισθησία, φαντασία και ανατροπές, φρεσκάδα και τρυφερότητα.
Νύχτες Κλασικής Μουσικής για 2η χρονιά στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
09.09.2016 12:44
Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.