Η αίθουσα τέχνης Batagianni gallery παρουσιάζει την έκθεση «Λέσχη Αλλόκοτων Επαγγελμάτων» από τις

26 Απριλίου 2012.

Η έκθεση δανείζεται τον τίτλο της από το ομώνυμο βιβλίο του Βρετανού συγγραφέα και επονομαζόμενου “πρίγκηπα του παράδοξου” Gilbert Keith Chesterton (1874 –1936) που εκδόθηκε πρώτη φορά το 1905.

Αλλά τι είναι η Λέσχη Αλλόκοτων Επαγγελμάτων;

Σύμφωνα με τον G.K. Chesterton: «Πρόκειται για μια εκκεντρική μποέμικη λέσχη που θέτει μόνον έναν αλλά αποκλειστικό όρο για την εγγραφή των μελών της˙ότι ο υποψήφιος πρέπει να έχει επινοήσει αυτός ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίο κερδίζει τα προς το ζην. Πρέπει δηλαδή να είναι ένα ολότελα καινούργιο επάγγελμα…

…Κατά συνέπεια, η Λέσχη δεν θα δεχόταν ποτέ κάποιον που απλώς και μόνον αποφάσισε να περνά τις μέρες του μαζεύοντας άδεια σαρδελοκούτια, εκτός κι αν το είχε αναγάγει σε ρωμαλέα εμπορική επιχείρηση.» (ΑΓΡΑ, Αθήνα, 1988)
 

Η Λέσχη Αλλόκοτων Επαγγελμάτων διαπραγματεύεται το παράδοξο της επαγγελματικής καλλιτεχνικής ταυτότητας και την αλλόκοτη γοητεία του έργου τέχνης. Αλλά κυρίως η έκθεση πραγματοποιείται στον ελεύθερο χώρο που προσφέρουν οι δημιουργικές και ποιητικές πρακτικές, οδηγώντας στα όρια τους συνηθισμένους αντιληπτικούς μηχανισμούς και ακυρώνοντας τα προφανή και γρήγορα συμπεράσματα.

Επιμέλεια: Αλέξιος Παπαζαχαρίας
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Βασίλης Βασιλακάκης, Βασίλης Ζωγράφος, Χριστίνα Κάλμπαρη, ΛεωνίδαςΠαπαδόπουλος, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς, Γιώργος Χατζημιχάλης