Τρία χρόνια προετοιμασίας για τον τρίτο ξενόγλωσσο δίσκο του μεγάλου Έλληνα τενόρου και έφτασε στα χέρια μας το νέο του πόνημα. Από τον

Του Αντώνη Καλαμαρά

τίτλο και μόνο ετοιμάζεσαι να ακούσεις όμορφα πράματα, τα χουμε άλλωστε τόσο ανάγκη, οπότε και αυτός ο δίσκος πλημμυρίζει από συναισθήματα αγάπης, αισοδοξίας και ελπίδας. Και μάλιστα ο Φραγκούλης τα ερμηνεύει σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες : αγγλικά, γαλλικά,ιταλικά και ισπανικά τονίζοντας έτσι πως η ανάγκη για όμορφα πράγματα μπορεί να είναι οικουμενική.

Με ηχογραφήσεις σε πολλές χώρες το φιλόδοξο αυτό άλμπουμ έχει, εκτός από παραγωγό τον γνωστό STEVE WOOD, και μερικούς εκλεκτούς καλεσμένους σε τρία μοναδικά ντουέτα.

Ας αρχίσουμε από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και το «ROJO VIOLENTO» ένα ισπανόφωνο τραγούδι, ένα κράμα λάτιν και τσιγγάνικης μουσικής, όπου οι φωνές τους παντρεύονται μοναδικά. Ίσως ένα δώρο που έκανε ο ένας στον άλλον ύστερα από τις περσινές πετυχημένες συναυλίες τους.

Ο Vittorio Grigolo είναι από τους πιο πετυχημένους λυρικούς ερμηνευτές αυτή την εποχή και γι’ αυτό συμπράττουν μαζί σε ένα κομμάτι, φόρο τιμής στην αξέχαστη Μαρία Κάλλας, με τίτλο το όνομα της και με έντονο το συγκινησιακό στοιχείο στο ηχόχρωμα και των δύο καλλιτεχνών.

Το τρίτο ντουέτο είναι με την γνωστή Vanessa Williams, μια τρανή απόδειξη πως ο Φραγκούλης άνετα μπορεί να σταθεί ερμηνευτικά πλάι σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής. Μαζί τραγούδησαν για τον ήρωα που έχουμε όλοι μέσα μας και πως είναι πάντα εκεί στα δύσκολα.

Είναι φανερή η θετική διάθεση που έχει μέσα του για τα πράγματα και την ζωή, τη φιλία, τις σχέσεις. Μια διάθεση που αναζητά τα μικρά αλλά απλά, όλες αυτές τις χαρές που ένα παιδί, που ζει μέσα μας, έψαχνε και θα ψάχνει μια ολόκληρη  ζωή.