Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Η τέχνη των Manga

Η τέχνη των Manga
Ο Αθηναϊκός Καλλιτεχνικός Τεχνολογικός Όμιλος (ΑΚΤΟ) σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας διοργανώνουν στις 19 και 20 Φεβρουαρίου εργαστήριο - επίδειξη της Ιαπωνικής τέχνης του Manga από τις Γιαπωνέζες καλλιτέχνιδες Prin και Umi Konbu.

Ο Αθηναϊκός Καλλιτεχνικός Τεχνολογικός Όμιλος (ΑΚΤΟ) σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας διοργανώνουν στις 19 και 20 Φεβρουαρίου εργαστήριο - επίδειξη της Ιαπωνικής τέχνης του Manga από τις Γιαπωνέζες καλλιτέχνιδες Prin και Umi Konbu.

Η τέχνη των παραδοσιακών κόμικς της Ιαπωνίας, που επί πολλά χρόνια έχουν επηρεάσει την παγκόσμια σκηνή των κόμικς και των κινουμένων σχεδίων, έχει την τιμητική της.

Το εργαστήριο-επίδειξη της ιδιαίτερης αυτής τέχνης θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 19 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στο αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων του ΑΚΤΟ, στο κτιριακό του συγκρότημα στην οδό Κραναού 3 (Πλ.Κουμουνδούρου-Αθήνα).

Οι αδελφές Prin και Umi Konbu, γεννημένες στην Οσάκα της Ιαπωνίας, είναι εικονογράφοι, σχεδιάστριες, συγγραφείς, καλλιτέχνιδες και καθηγήτριες της τέχνης του Manga.

Δραστηριοποιούνται στην Γερμανία κάνοντας επιδείξεις και σεμινάρια σε όλο τον κόσμο. Στον κατάλογο των επίσημων συνεργατών τους περιλαμβάνονται εταιρίες από την Ιαπωνία, Γερμανία, Κάτω Χώρες και Αυστρία.

Το εργαστήριο, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, θα επαναληφθεί στις 20 Φεβρουαρίου στις 18.00, στον ίδιο χώρο.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτιστικής δραστηριότητας του ΑΚΤΟ η οποία προκύπτει παράλληλα με το εκπαιδευτικό του έργο και την απόλυτη εξειδίκευσή του με τις τέχνες και το Design.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Εύα Μαυρίδου (Υπεύθυνη Επικοιωνίας ΑΚΤΟ) στο τηλέφωνο 2105227450 και 210 5230130 ή μέσω e-mail στο eikona@akto.gr.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και για τη δεύτερη επαναληπτική ημέρα, μπορείτε να κάνετε κράτηση στο Μορφωτικό Τμήμα της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα (τηλ: 210 670 990, κ. Σοφοκλής Καραγιάννης).

Σχετικές ειδήσεις
15η Έκθεση κόμικς στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
06.12.2016 11:32
Οι εκδόσεις Ένατη Διάσταση και ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.), σε συνεργασία με το εργαστήριο ελευθέρων σπουδών COMINK, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, διοργανώνουν από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, την έκθεση κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών COMIC Ν’ PLAY 2016, με τίτλο "Αστεία πράγματα".
Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα: έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Manege της Αγίας Πετρούπολης
28.11.2016 17:09
Σημαντικές πτυχές της νεώτερης και σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την έννοια του τόπου και τη σημασία του ως πεδίου αισθητικής, καλλιτεχνικής και ευρύτερα πολιτισμικής αναζήτησης, θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο του αφιερωματικού «Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016».
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
Ανθρωπογραφές. Η έννοια του εκμαγείου στην τέχνη: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
09.05.2016 13:53
Το Εργαστήριο Γυψοτεχνίας-Χαλκοχυτικής της ΑΣΚΤ και το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζουν την έκθεση με τίτλο «ΑΝΘΡΩΠΟΓΡΑΦΕΣ. Η έννοια του εκμαγείου στην τέχνη», στο κτήριο της οδού Πειραιώς, από τις 12 έως τις 29 Μαΐου 2016. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00.
Book & Sketches: Ο Βασίλης Σελιμάς μας προσκαλεί στο εργαστήριο του
15.04.2016 11:42
Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του, «Νιω, μια μικρή ιστορία», ο Βασίλης Σελιμάς ανοίγει το εργαστήριό του στο κοινό για μια ημέρα, το Σάββατο 23 Απριλίου και παρουσιάζει την έκθεση «Book & Sketches».