Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η τέχνη των Manga

Η τέχνη των Manga
Ο Αθηναϊκός Καλλιτεχνικός Τεχνολογικός Όμιλος (ΑΚΤΟ) σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας διοργανώνουν στις 19 και 20 Φεβρουαρίου εργαστήριο - επίδειξη της Ιαπωνικής τέχνης του Manga από τις Γιαπωνέζες καλλιτέχνιδες Prin και Umi Konbu.

Ο Αθηναϊκός Καλλιτεχνικός Τεχνολογικός Όμιλος (ΑΚΤΟ) σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας διοργανώνουν στις 19 και 20 Φεβρουαρίου εργαστήριο - επίδειξη της Ιαπωνικής τέχνης του Manga από τις Γιαπωνέζες καλλιτέχνιδες Prin και Umi Konbu.

Η τέχνη των παραδοσιακών κόμικς της Ιαπωνίας, που επί πολλά χρόνια έχουν επηρεάσει την παγκόσμια σκηνή των κόμικς και των κινουμένων σχεδίων, έχει την τιμητική της.

Το εργαστήριο-επίδειξη της ιδιαίτερης αυτής τέχνης θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 19 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στο αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων του ΑΚΤΟ, στο κτιριακό του συγκρότημα στην οδό Κραναού 3 (Πλ.Κουμουνδούρου-Αθήνα).

Οι αδελφές Prin και Umi Konbu, γεννημένες στην Οσάκα της Ιαπωνίας, είναι εικονογράφοι, σχεδιάστριες, συγγραφείς, καλλιτέχνιδες και καθηγήτριες της τέχνης του Manga.

Δραστηριοποιούνται στην Γερμανία κάνοντας επιδείξεις και σεμινάρια σε όλο τον κόσμο. Στον κατάλογο των επίσημων συνεργατών τους περιλαμβάνονται εταιρίες από την Ιαπωνία, Γερμανία, Κάτω Χώρες και Αυστρία.

Το εργαστήριο, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, θα επαναληφθεί στις 20 Φεβρουαρίου στις 18.00, στον ίδιο χώρο.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτιστικής δραστηριότητας του ΑΚΤΟ η οποία προκύπτει παράλληλα με το εκπαιδευτικό του έργο και την απόλυτη εξειδίκευσή του με τις τέχνες και το Design.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Εύα Μαυρίδου (Υπεύθυνη Επικοιωνίας ΑΚΤΟ) στο τηλέφωνο 2105227450 και 210 5230130 ή μέσω e-mail στο eikona@akto.gr.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και για τη δεύτερη επαναληπτική ημέρα, μπορείτε να κάνετε κράτηση στο Μορφωτικό Τμήμα της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα (τηλ: 210 670 990, κ. Σοφοκλής Καραγιάννης).

Σχετικές ειδήσεις
Faces and spaces: Έκθεση της Νέλλης Τραγούστη στο Box Freiraum
11.01.2017 14:16
Το HELLAS FILMBOX BERLIN και το BOX FREIRAUM σε συνεργασία με την Ελληνική πρεσβεία – Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας, παρουσιάζουν την έκθεση “FACES AND SPACES”, με φωτογραφίες της Νέλλης Τραγούστη.
15η Έκθεση κόμικς στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
06.12.2016 11:32
Οι εκδόσεις Ένατη Διάσταση και ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.), σε συνεργασία με το εργαστήριο ελευθέρων σπουδών COMINK, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, διοργανώνουν από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, την έκθεση κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών COMIC Ν’ PLAY 2016, με τίτλο "Αστεία πράγματα".
Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ
07.11.2016 17:09
Πώς μια συλλογή μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για νέους καλλιτέχνες; Πώς καλλιτέχνες επικοινωνούν μεταξύ τους, ακόμη και αν μεσολαβούν πολλές δεκαετίες; Πώς ορίζεται η έμπνευση και πώς φιλοξενείται και μετουσιώνεται σε έργο τέχνης στη….σοφίτα ενός μουσείου; Αυτό το άκρως δημιουργικό πλαίσιο έρχεται να αναδείξει η νέα έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ», στη Μονή Λαζαριστών, από τις 9 Νοεμβρίου 2016 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2017.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
Ανθρωπογραφές. Η έννοια του εκμαγείου στην τέχνη: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
09.05.2016 13:53
Το Εργαστήριο Γυψοτεχνίας-Χαλκοχυτικής της ΑΣΚΤ και το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζουν την έκθεση με τίτλο «ΑΝΘΡΩΠΟΓΡΑΦΕΣ. Η έννοια του εκμαγείου στην τέχνη», στο κτήριο της οδού Πειραιώς, από τις 12 έως τις 29 Μαΐου 2016. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00.