Ο πολυσχιδής και ανεπανάληπτος αυτός μουσικός που ακούει στο όνομα Quantic έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας με full band τους The Combo Barbaro και συμπράττοντας μαζί με την αξεπέραστη Alice Russel θα σας προσφέρουν μια βραδιά, γεμάτη ρυθμό, χορό μέχρι τελικής πτώσεως και ψυχική έκσταση, βγαλμένη από τα καλύτερα λατινοαμερικάνικα όνειρα.

Ο χώρος του Gagarin 205 θα γεμίσει από Soul, Jazz, Latin, Cumbia, nu-soul, jazz, funk, bossa nova, σαξόφωνα, κιθάρες, μπάσα, τύμπανα, percassions και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας σε ένα ατελείωτο και ξέφρενο party.

Το οπλοστάσιό τους γεμάτο τόσο από το παρελθόν όσο κι από το παρόν αφού έρχονται με ολόφρεσκο δίσκο που κυκλοφόρησε στις αρχές Απριλίου με τίτλο ‘Look Around the Corner’. Μια επιστροφή στη soul μουσική μέσα από ένα tropical μονοπάτι. Μια ένωση βγαλμένη από τον παράδεισο και με υλικά αγνή γλυκιά soul, blues, με έντονα overtones gospel, folk κι όλα αυτά επενδυμένα με τον υπέροχο μανδύα της latin swing από τους Combo Bárbaro. Ο σύγχρονος πρίγκιπας της bossa nova και του trip hop συναντά μια από τις ιέρειες της soul του σήμερα και με την στήριξη του tropical side project του έρχεται για να χαρίσει σε όλους μας μια αξέχαστη νύχτα βγαλμένη μέσα από την ψυχή της Λατινικής Αμερικής.

Ο Βρετανός μουσικός και παραγωγός William Holland εδώ και 15 χρόνια, κάτω από τον τίτλο – ομπρέλα Quantic, εξερευνά τα μονοπάτια της nu-soul, jazz, funk, bossa nova και τις εκφάνσεις των παραδοσιακών μουσικών της Λατινικής Αμερικής. Πραγματικά ότι και να πει κανείς γι’ αυτό το φαινόμενο της σύγχρονης μουσικής πραγματικότητας είναι λίγο.

Μοναδικός πολυοργανίστας, μπορεί και παίζει άψογα κιθάρα, μπάσο, πιάνο, σαξόφωνο, ενώ είναι κι εξαιρετικός περκασιονίστας, έχει δημιουργήσει 6 διαφορετικά side projects με κυριότερα από αυτά τα The Quantic Soul Orchestra, The Limp Twins και Combo Bárbaro κ.α.. Επιπλέον έχει δημιουργήσει ένα από τα σπουδαιότερα label παραγωγής με τίτλο Tru Thoughts.

Ο αδάμαστος αυτός εξερευνητής της μουσικής από το 2000 που ξεκίνησε δε σταματά να πειραματίζεται. Αφού κυκλοφόρησε τα 2 πρώτα του album The 5th Exotic (2001) and Apricot Morning (2002) που περιείχαν φωνητικά από διάφορους τραγουδιστές συμπεριλαμβανομένης και της Alice Russell, το 2003 δημιούργησε την The Quantic Soul Orchestra, ένα project με στόχο την δημιουργία raw funk μουσικής με στυλ 60s/70s, παίζοντας ο ίδιος κιθάρα. Το 2007 μετακόμισε την Πόλη Κάλι της Κολομβίας, όπου χωρίς χρονοτριβή δημιούργησε ένα αναλογικό studio όπου ηχογράφησε το album των The Quantic Soul Orchestra με τίτλο Tropidélico (2007) καθώς και το debut album από ένα άλλο, tropical-dub, project του με τίτλο, Quantic Presenta Flowering Inferno (2008), με τη συμμετοχή πολλών μουσικών από την περιοχή. Σχεδόν άμεσα σχημάτισε και τους the Combo Bárbaro (Σημ. Ομάδα βαρβάρων. Σαφής αναφορά ότι κανένα μέλος της μπάντας δεν είναι ευρωπαίος).

Δισκογραφία

Quantic

Albums
The 5th Exotic [2001]
Apricot Morning [2002]
Mishaps Happening [2004]
One Offs… Remixes & B-Sides [2006]
An Announcement to Answer [2006]
Quantic Presenta: Flowering Inferno, Dog With A Rope [2010]

[With] The Quantic Soul Orchestra

albums
Stampede [2003]
Pushin\’ On [2005]
I\’m Thankful with Spanky Wilson [2006]
Tropidélico [2007]

[With] Combo Bárbaro Orchestra

Albums
Tradition In Transition 2009
Look Around The Corner 2012

Singles & EPs
Linda Morena / Enyere Kumbara 2009
Present Black Gold 7″ 2009
Un Canto A Mi Tierra 2010
Caliventura Remixes EP 2011

Alice Russel

Albums
Under The Munka Moon (2004
My Favourite Letters (2005)
Under The Munka Moon II (2006)
Pot of Gold (2008)
Pot of Gold Remixes (2009)

Opening Act: SOUL MATES & Kill Emil