Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Juan Carlos Caceres: Ένας θρύλος του tango στο Gazarte: Αναβολή

Juan Carlos Caceres: Ένας θρύλος του tango στο Gazarte: Αναβολή

Λόγω της διενέργειας των εθνικών εκλογών η συναυλία του Juan Carlos Caceres με τους Tango Negro Trio στο gazARTE που ήταν ...

 

ήταν προγραμματισμένη για τις 5 Μαΐου αναβάλλεται.

Το δελτίο Τύπου της συναυλίας ανέφερε:

Ένας θρύλος του tango, ο Juan Carlos Caceres έρχεται στην Αθήνα, στο Gazarte, για μία μοναδική εμφάνιση το Σάββατο Με δύο ακόμα μουσικούς συνοδοιπόρους, περιοδεύει σε όλο τον κόσμο ως Tango Negro Trio προσκαλώντας το φιλόμουσο κοινό σε ένα ταξίδι στον χρόνο για να ανακαλύψουν μαζί τις ισχυρές μουσικές  ρίζες του Tango.

 

Ένα ταξίδι εντυπωσιακό, ρυθμικό, με πολλές εναλλαγές, μέχρι το τέλος του οποίου θα έχουμε γνωρίσει τί σημαίνει: Murga, Αργεντίνικη Milonga, Candombe και Habanera αλλά και την black soul του tango που τείνει να εξαφανιστεί στην Αργεντινή.

 

 

Με την βαριά, σχεδόν λάγνα φωνή του ο Juan Carlos Caceres, τραγουδά για την καθημερινή ζωή στο Buenos Aires, την νοσταλγία για την πατρίδα, την εξορία και τις πληγές του χρόνου δημιουργώντας έτσι ένα ενδιαφέρον χάρτη μουσικο-ιστορικών διασυνδέσεων καταγράφοντας ταυτόχρονα την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Μια παθιασμένη ερμηνεία, ένα ταξίδι στην ιστορία και το σύμπαν του Tango που μεταφέρει το κοινό σε άγνωστα μονοπάτια, πάντα όμως μέσα σε ένα μελωδικό και ευχάριστο κλίμα.

 


Ο αποκαλούμενος και “Paolo Conte της Νοτίου Αμερικής” (όπως και εκείνος δεν είχε αρχίσει την καριέρα του πριν την ηλικία των 50 ετών), γεννήθηκε στο Buenos Aires το 1936 και έζησε στο Παρίσι από το 1968. Τραγουδιστής, πιανίστας , συνθέτης, ζωγράφος, είναι ένας από τους ελάχιστους μουσικούς που έχει κάνει έρευνα για τις μαύρες ρίζες του tango και της πολύπλοκης σχέσης του με τους αφρικανικούς και λατινικούς ήχους και  ρυθμούς. Ήταν ο πρώτος πρεσβευτής της jazz στην χώρα του tango και στην συνέχεια μετέφερε τον ήχο του σε όλη την Ευρώπη.
 

 

 

Αποτέλεσμα όλων αυτών των αναζητήσεων είναι κάθε φορά που τον ακούμε, να συνειδητοποιούμε την ιδιότυπη χροιά που δίνει στο τάνγκο το οποίο εμποτίζει πάντα με τζαζ στοιχεία. Η μουσική του είναι πλούσια και παραπλανητική, τέτοια που στο πρώτο άκουσμα μπορεί να ακούγεται απλή και εύκολη αλλά στην συνέχεια συνειδητοποιεί κανείς πόσο μοναδική και σύνθετη είναι. O Juan Carlos Caceres χρωματίζει τις μελωδίες τόσο φυσικά, “όσο φυσικά πέφτει και ο Σηκουάνας στο Rio de la Plata”, όπως χαρακτηριστικά λέει και ο διεθνής τύπος.

 


Στο Gazarte λοιπόν το επόμενο ραντεβού του Caseres με την παρέα του, ως Tango Negro Trio! Στις 5 Μαΐου live στην Αθήνα θα τραγουδήσουν, θα παίξουν και θα χρωματίσουν τις ρίζες του τάνγκο με το πραγματικό τους χρώμα: το μαύρο! Σκέφτεστε κάτι καλύτερο μια μέρα πριν τις εκλογές;

 

 


Juan Carlos Caceres - piano and vocals
Carlos Buschini - bass and double-bass
Marcelo Russillo – percussion

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Max The Sax επιστρέφει στο Gazarte
19.12.2016 17:16
Ένας πραγματικός "rock star" του σαξόφωνου στο Roof Stage του Gazarte! Μarkus Ecklmayr... Ο "εκκεντρικός" τύπος που ξεχωρίσαμε και αγαπήσαμε ως front man του Parov Stelar επιστρέφει στο Roof Stage του gazarte για ένα live... εμπειρία.
Ακύρωση - Ο Michel Camilo live στο Gazarte
11.05.2016 15:55
H ενέργεια μιας... τροπικής καταιγίδας σε 88 πλήκτρα! Kάτοχος Grammy, Latin Grammy και Emmy, ο διάσημος πιανίστας, συνθέτης και παραγωγός Michel Camilo έρχεται στην Αθήνα το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, για μία συναυλία στο Gazarte! - Η συναυλία ακυρώνεται
Αναβολή - David Murray, Geri Allen & Terri Lyne Carrington live στο Gazarte
22.04.2016 09:57
Το Power Trio των David Murray, Geri Allen και Terri Lyne Carrington, έρχεται στο Gazarte για ένα live που θα μας μαγέψει! - Η συναυλία αναβάλλεται
Ο Frenic live στο Roof Stage του Gazarte
10.03.2016 13:49
Κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στο ρυθμό! Ο Frenic, ένας από τους σημαντικότερους DJ - παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής θα ανέβει στα decks του Gazarte και θα ξεσηκώσει τα πλήθη!
Max the Sax live στο Gazarte
08.03.2016 14:40
Ο Max the Sax, ένας πραγματικός "rock star" του σαξόφωνου στο Roof Stage του GAZARTE!