Η αίθουσα τέχνης Art Zone 42, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, παρουσιάζει την ατομική έκθεση εικαστικής φωτογραφίας της

Ελένης Φράγκου, με τίτλο  “Παράλληλοι Κόσμοι“. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24 Απριλίου 2012 στις 7.00 το απόγευμα.

Ο φωτογραφικός φακός της Ελένης Φράγκου εστιάζει στο μεγαλείο της φύσης που υπάρχει δίπλα μας, το οποίο αδυνατούμε να προσέξουμε στην καθημερινότητά μας. Στη σειρά έργων της έκθεσης υπό τον τίτλο “Παράλληλοι Κόσμοι”, ο μικρόκοσμος αποτελεί συνέχεια του μακρόκοσμου, ενώ ο άνθρωπος είναι ο μεσάζοντας μέσα από τον οποίον αυτή η επικοινωνία εξελίσσεται.

Οι νευρώνες στα πέταλα των άνθεων συμπληρώνουν τη γεωμετρική αρμονία του ουρανού. Το μικρό επικοινωνεί και εμπεριέχει στοιχεία από το μεγάλο και αντίστροφα. Αυτός είναι ο κόσμος μας, που έχει τύχει κάποια στιγμή να τον παρατηρήσουμε, αλλά όχι να σταθούμε  και να τον νιώσουμε. Η πραγματικότητα είναι τόσο μακριά μας και τόσο κοντά μας, αλλά βρίσκεται πάντα εκεί, προσιτή και ονειρική ταυτόχρονα. Εμείς θα επιλέξουμε αν θα γυρίσουμε να τη γνωρίσουμε ξανά.

Το φωτογραφικό έργο της Ελένης Φράγκου χαρακτηρίζεται από χρωματική αρμονία και γεωμετρικότητα. Τα θέματά της αποπνέουν ζωή και μας προσκαλούν να αφουγκραστούμε και να αναλογιστούμε την αέναη συνέχεια που κρύβεται στη φύση, στις δυναμικές της φόρμες και στο μεγαλείο των χρωμάτων της, άλλοτε παντοτινό όπως το χρώμα ενός λουλουδιού και άλλοτε στιγμιαίο όπως οι ιριδισμοί του ηλίου στο στερέωμα. Οι εικόνες της είναι περιγραφικές χωρίς να χρειάζεται να είναι επεξηγηματικές. Άλλωστε η φύση προϋποθέτει δημιουργία χωρίς σκέψη, χωρίς ανάλυση ή υπολογισμό, αφού η ίδια αποτελεί τον τελειότερο φορέα των μηνυμάτων της.