Το Magic Hour, η νέα ταινία του Κώστα Καπάκα δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευχάριστα αιφνιδιαστική, ευρηματική και σίγουρα επίσης

επίκαιρη. Μετά τα αισθητικά άρτια και νοσταλγικά Peppermint και Uranya, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης επανέρχεται εντελώς διαφορετικός με μια κατεξοχήν κωμική και γοητευτική low budget ταινία περιπλάνησης.

 

Με τίτλο εμπνευσμένο από την κινηματογραφική γλώσσα που αναφέρεται στο μαγικό φως που καταγράφει η κάμερα λίγο πριν ξημερώσει ή νυχτώσει, το Magic Hour σχολιάζει το μεταίχμιο μεταξύ μέρας και νύχτας, όπου όλα ετοιμάζονται να αλλάξουν. Όπως ακριβώς και οι ζωές των πρωταγωνιστών. Γυρισμένη αποκλειστικά σε video με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, η τρίτη ταινία του Κώστα Καπάκα είναι μια φροντισμένα χειροποίητη ταινία, μια επιστροφή στα βασικά με έμφαση στους εύστοχους και αυθόρμητους διαλόγους και στην κωμική πλευρά της κρίσης αξιών που μας απασχολεί όλους.

Με πρωταγωνιστές τους απολαυστικούς και εξαιρετικά ταιριαστούς Ρένο Χαραλαμπίδη και Τάσο Αντωνίου η ταινία καταγράφει μια σταδιακή απογείωση, μια σουρεαλιστικά αισιόδοξη πορεία ελαφρότητας, μια διασκεδαστική επιλεκτική χρεωκοπία.

Σύνοψη

Ο Διομήδης και ο Αριστείδης, δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους άντρες συναντιούνται τυχαία και ξεκινάνε μια διασκεδαστική περιήγηση στην ελληνική επαρχία. Για τους δικούς του λόγους ο καθένας προσπαθεί να ξεπεράσει μια προσωπική κρίση. Ο πρώτος (Τάσος Αντωνίου) έχει μόλις ανακαλύψει ότι η γυναίκα του τον έχει απατήσει με τον καλύτερο του φίλο, ενώ ο δεύτερος (Ρένος Χαραλαμπίδης) προβληματίζεται για την ματαιωμένη πορεία του ως σκηνοθέτης. Μαζί αυτοί οι δύο ήρωες περιπλανιούνται και παραδοξολογούν σχετικά με τα βασικά διλήμματα της ζωής και της κρίσης…

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
 

ΡΕΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΞΕΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΛΙΝΑΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΚΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ – KAPAFILMS/ AVIONFILMS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΚΑΣ
EXECUTIVE PRODUCER –  ΤΣΟΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
LINE PRODUCER – ΑΝΝΑΜΠΕΛ ΑΡΩΝΗ
Δ/ΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗΣ
PRODUCTION MANAGER – ΒΑΣΩ ΠΑΤΡΟΥΜΠΑ
ΜΟΝΤΑΖ – ΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
 

ΜΟΥΣΙΚΗ / ΣΤΙΧΟΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ