Οι Transistor θα παρουσιάσουν ζωντανά το νέο τους album “Resting in the Shade of the Family Tree” σε μια συναυλία που θα περιλαμβάνει τα νέα

τους τραγούδια, παλιότερες επιτυχίες και… πολλές εκπλήξεις!

 

Παρασκευή 27 Απριλίου, στο Gagarin 205!

 

Οι Transistor κινούνται στο χώρο της εναλλακτικής ροκ σκηνής και στις αρχές Φεβρουαρίου μας “παρέδωσαν» το δεύτερο album τους, “Resting In The Shade Of The Family Tree”, έναν δίσκο που κυκλοφορεί ανεξάρτητα και σε δική τους παραγωγή.

Ένα συγκρότημα γέννημα θρέμμα της νέας μουσικής κουλτούρας της χώρας μας, αυτής της κουλτούρας που κινείται ανεξάρτητα από τις γνωστές νόρμες και φόρμουλες της πολιτιστικής βιομηχανίας. Στηρίζεται στην ποιότητα του υλικού και διαδίδεται από στόμα σε στόμα.

Μας πρωτοσυστήθηκαν με το τραγούδι “Living” που είχε συμπεριληφθεί σε last chance remix στη συλλογή “Blessed and Cursed” του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου και κατέκτησαν τα ραδιόφωνα αλλά και τις καρδιές μας. Oι επόμενες επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν…

Το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ “Things You Miss When You Blink” που περιείχε 12 κομμάτια με “αγαπημένα του κοινού” το “Epsilon”, το “Lover (Name it what you will)”, όπου συνεργάζονται με τον Craig Walker, πρώην φωνή των Archive και φυσικά το “Living”, στην αυθεντική του εκτέλεση. Το 2009 οι Transistor έγραψαν το “Divine” που έγινε μεγάλη επιτυχία και αφορμή για να τους γνωρίσει ένα ευρύτερο κοινό.

Οpening act: Τhe Verge

Είναι Αθηναίοι, είναι κουιντέτο, πρωτοεμφανίστηκαν τον Μάρτιο του 2012 και στη σύνθεση τους υπάρχουν παλιότερα μέλη των No Profile. Τους αρέσει να αναμειγνύουν vintage ήχους παρμένους από τη βρετανική pop rock σκηνή των 60s και των 70s και να μας τους παρουσιάζουν με τη δική τους σύγχρονη αισθητική. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στούντιο μαζί με τον παραγωγό Άλεξ Μπόλπαση προετοιμάζοντας και τελειοποιώντας το υλικό για την κυκλοφορία της πρώτης τους ολοκληρωμένης δουλειάς.

Οι The Verge είναι οι:

Νίκος Χαριτοδιπλωμένος, στα φωνητικά,
Γιάννης Ράλλης, στην κιθάρα,
Γιώργος Αναγνωστόπουλος, επίσης στην κιθάρα,
Βασίλης Νησσόπουλος, στο μπάσο,
Μανώλης Γιαννίκιος στα τύμπανα

Οι Transistor, που έχουν παίξει μαζί με δημοφιλείς καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας όπως, οι Black Eyed Peas, Faithless, James, Stereo MCʼs, Unkle κ.α., ανυπομονούν να βρεθούν και πάλι πάνω στη σκηνή! Έτσι, για την προώθηση του νέου άλμπουμ, έχουν προγραμματίσει μία σειρά συναυλιών και θα βρεθούν σε γνωστά και αγαπημένα live stages στην Ελλάδα.

Η αρχή θα γίνει στις 22 Απριλίου στο Βόλο για να συνεχίσουν τον Απρίλιο και τον Μάιο σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Πάτρα, Γιάννενα, Τρίκαλα, ενώ στην Αθήνα θα κάνουν μία στάση για την επίσημη παρουσίαση του άλμπουμ την Παρασκευή 27 Απριλίου, στο Gagarin 205!

Touring In The Shade Of The Family Tree

Βόλος, Σάββατο 21 Απριλίου | Vox Music stage
Λάρισα, Κυριακή 22 Απριλίου | ΝΑΜΑ WineBar
Αθήνα, Παρασκευή 27 Απριλίου | Gagarin 205
Θεσσαλονίκη, Σάββατο 28 Απριλίου | Μύλος Club 
Καβάλα, Κυριακή 29 Απριλίου | Jazz Rock 
Πάτρα, Πέμπτη 10 Μαΐου | Ακτή Δυμαίων 
Γιάννενα, Παρασκευή 11 Μαΐου | Boxx Live Stage 
Τρίκαλα, Σάββατο 12 Μαΐου | Κεντρική Πλατεία

Περισσότερες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα!

Transistor – Line Up:
Μαρία Κουρμούλη
| φωνητικά
Νίκη Καραγεώργου | keyboards, backing vocals
Στέλιος Σαβρανάκης | κιθάρα
Δημήτρης Καλαντζής | ντραμς
Duru | μπάσο