Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Συναυλία του μουσικού συνόλου Ερατώ για την Σatellart - Transmitting Greece στο Μουσείο Μπενάκη

Συναυλία του μουσικού συνόλου Ερατώ για την Σatellart - Transmitting Greece στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το μουσικό σύνολο Ερατώ σε μια συναυλία στο κτήριο της οδού

Πειραιώς στις 21 Απριλίου 2012.


Η συναυλία πραγματοποιείται για την ενίσχυση της αυτοχρηματοδοτούμενης πλατφόρμας Σatellart - Transmitting Greece. Πρόκειται για μια διεθνή εκστρατεία για μία δεύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα. Μια ευρύτερη προσπάθεια για την ανάκτηση ενός ελληνικού brand name.

 

Ωστόσο ο τουρισμός δεν είναι το μοναδικό εξαγώγιμο προϊόν μας. Η Ελλάδα συχνά προβάλλεται με όρους φολκλόρ στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να παραγκωνίζεται η σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή της. μέσω της οποίας προβάλλεται ο Ελληνικός πολιτισμός .

 

Το σύνολο «Eρατώ» αποτελείται από τις Θεοδώρα Μπάκα (φωνή), Μαριέλλα Κεσίσογλου (κλαρινέτο) και Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο). Μετά από σπουδές σε Μουσικές Ακαδημίες της Γερμανίας συναντήθηκαν για να εκφράσουν την κοινή τους ερμηνευτική άποψη για την ελληνική έντεχνη μουσική .

 

Έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα, Γερμανία, Πολωνία και Ιταλία (μεταξύ άλλων στη Φιλαρμονική του Μονάχου, το Piccolo Teatro του Μιλάνου).

 

 

Σε αυτήν την συναυλία συμπράττει με το σύνολο «Ερατώ» η βιολοντσελίστρια Sedef Ercetin Atala από την Τουρκία, βραβευμένη με τη Μαρία Παπαπετροπούλου με το βραβείο Abdi Ipekci 1999 για την ελληνοτουρκική ειρήνη και φιλία.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η τρίτη συναυλία της ΚΟΑ στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη
12.05.2016 14:54
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας την πολυετή τους συνεργασία.
Η ΚΟΑ για τέσσερις συναυλίες στο Μουσείο Μπενάκη
15.03.2016 15:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει με το φετινό θεματικό της κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας τη πολυετή τους συνεργασία.
Η Baroque Project Orchestra στο Μουσείο Μπενάκη
09.02.2016 10:40

Οι «Εκλεκτικές Συγγένειες» είναι η τρίτη συναυλία της ορχήστρας Baroque Project Orchestra από τον Ιούνιο του 2015 και η πρώτη για το 2016, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη.
Χριστουγεννιάτικη συναυλία της ΕΛΣ στο Πεδίον του Άρεως
23.12.2015 12:56
Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, στις 17.00, στο Πεδίον του Άρεως, η ΕΛΣ θα πραγματοποιήσει συναυλία με αποσπάσματα από διάσημες ελληνικές και βιεννέζικες οπερέτες, με τη συμμετοχή καταξιωμένων Μονωδών και μικρού μουσικού συνόλου, σε μουσική διεύθυνση Χρύσανθου Αλισάφη.
I love Athens …at Christmas Time στο Μουσείο Μπενάκη
15.12.2015 15:41
Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:30 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία I love Athens …at Christmas Time με την Underground Youth Orchestra και την Έλλη Πασπαλά.