Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Θυρίδα 111 - Ένας μονόλογος του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Άργος

Θυρίδα 111 - Ένας μονόλογος του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Άργος

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και η Κ.Ε.Δ.Α-Μ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών) παρουσιάζουν το θεατρικό μονόλογο …

του συγγραφέα-δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, με τίτλο «Θυρίδα 111».
 

Η ιστορία του Ισίδωρου, ενός απογοητευμένου από τη ζωή του υπαλλήλου τραπέζης, είναι τόσο αληθινή που θα μιλήσει στις καρδιές όλων. Εναλλαγές χαράς και θλίψης, απελπισίας και ελπίδας, ανατροπές και λύτρωση.

 


Ο θεατρικός μονόλογος Θυρίδα 111 θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Απριλίου 2012 στην Αίθουσα Τέχνης Αμυμώνη, στον Πολυχώρο Στρατώνων Καποδίστρια, στο Άργος.

 


Παραστάσεις : 18, 19, 20, 21, 22 – 27, 28, 29 Απριλίου
Ώρα : 9.30 μ.μ.
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νίκου Κλησιάρη.

 

Παίζουν οι:

Ισίδωρος: Νίκος Κλησιάρης
κος. Ευθυμιάδης (φωνή) : ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 ο Δήμος Άργους-Μυκηνών θα τιμήσει το σπουδαίο ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο για την πολυετή προσφορά του στην Τέχνη.

 

Στο τέλος της παράστασης «Θυρίδα 111» θα προβληθεί ένα κομμάτι απ\' τη σειρά «Εκείνος… και Εκείνος» το «Αυγό», που ήταν μια από τις σπουδαιότερες τηλεοπτικές επιτυχίες της ελληνικής τηλεόρασης.

 

Ο «Σόλων» Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο «Λουκάς» Γιώργος Μιχαλακόπουλος άφησαν γερά τη σφραγίδα τους σε μια δύσκολη εποχή, όπου έπρεπε για να περάσει από τη λογοκρισία της δικτατορίας, το σενάριο να είναι ευφυές και οι αιχμές με αλληγορίες και ιδιαίτερα έντεχνο τρόπο. Ο Κώστας Μουρσελάς αποδείχθηκε σπεσιαλίστας στο είδος αυτό. Το «Εκείνος κι Εκείνος», προβαλλόταν στο τότε Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας – Τηλεοράσεως [1972-1974] και αποτέλεσε την τηλεοπτική δύναμη του δυνατού διαλόγου, συνδυάζοντας τη φιλοσοφία και την πεζή καθημερινότητα. Η σειρά λατρεύτηκε από όλους τους ¨Έλληνες και δεν είναι τυχαίο πως  όταν πλέον δεν διασώζονταν στα αρχεία της ΕΡΤ, κάποια από τα σενάρια του Κώστα Μουρσελά ξαναγυρίστηκαν 17 χρόνια αργότερα με νέο σκηνοθέτη τον Κώστα Κουτσομύτη, αλλά με το αρχικό πρωταγωνιστικό δίδυμο τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και το Γιώργο Μιχαλακόπουλο.

 

 

Σήμερα που η πατρίδα μας μαστίζεται από χιλιάδες προβλήματα και η δικτατορία της τρόικας μαζί με τη γερμανική αλαζονεία και την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος οδηγεί τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών στην απόγνωση, το «Αυγό» από τη σειρά «Εκείνος και εκείνος» εξακολουθεί να αποτελεί ένα δυνατό τηλεοπτικό έργο με πολλές ερμηνείες για τον καθένα μας. Ο καγχασμός, η ειρωνεία, και η σάτιρα είναι τα δυνατά στοιχεία των δυο σπουδαίων ηθοποιών.

 

 

Με αφορμή λοιπόν τη θεατρική παράσταση του έργου «Θυρίδα 111» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου που ανεβαίνει από τις 18 Απριλίου στο Άργος στην αίθουσα «Αμυμώνη» στους Στρατώνες Καποδίστρια από το Δήμο «Άργους  - Μυκηνών» και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμους Άργους-Μυκηνών, ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος και ο πρόεδρος Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος θα τιμήσουν το Σάββατο 21-4-2012, τον σπουδαίο ηθοποιό του θεάτρου Γιώργο Μιχαλακόπουλο, ο οποίος συμμετέχει με τη φωνή του στο έργο, στο ρόλο του «Ευθυμιάδη» ενός πελάτη μιας τράπεζας στην οποία δουλεύει ο «Ισίδωρος», τον οποίον υποδύεται ο ηθοποιός Νίκος Κλησιάρης, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει και το έργο.

 


Το έργο είναι ένα βέλος στην καρδιά του θεατή, όπου διαπιστώνει πως ο κατ επίφασιν καλοζωισμένος υπάλληλος μιας τράπεζας, δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα καταπιεσμένο άτομο, το οποίο από την ημέρα που προσελήφθη ονειρεύεται να συνταξιοδοτηθεί για να ελευθερωθεί.

 

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Νίκο Κλησιάρη, που πριν από λίγο καιρό σημείωσε εξαιρετική επιτυχία στον ίδιο χώρο "Αμυμώνη" με το έργο «Η ιστορία του  ζωολογικού κήπου» του Έντουαρντ Άλμπι, δήλωσε για τη συμμετοχή του Γιώργου Μιχαλακόπουλου τα εξής: «Μόνο τιμή αισθάνομαι που ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος και ηθοποιός θα είναι μαζί μας με την μοναδική του φωνή στο έργο, αλλά και στην επίσημη πρεμιέρα.

 


Τόσο εγώ ως ηθοποιός, όσο και ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος ως συγγραφέας του έργου, τον ευχαριστούμε που θα μας δώσει τη δυνατότητα εκείνη την ημέρα να απολαύσουμε το «Αυγό» από τη σειρά «Εκείνος… και Εκείνος». Εμείς οι νεώτεροι ηθοποιοί, έχουμε μόνο να διδαχθούμε από έναν τόσο σπουδαίο καλλιτέχνη και ισχυρή προσωπικότητα. Όσο για το “Θυρίδα 111” πιστεύω πως θα είναι μια αποκάλυψη για όσους θα το παρακολουθήσουν».

 


Φωτογραφία:
Νίκος Κλησιάρης, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Αιώνιο ζευγάρι, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Underground
23.11.2016 11:46
Το Θέατρο Underground παρουσιάζει από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 το έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, Αιώνιο ζευγάρι.
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Πέτρας
08.09.2016 16:46
Ο Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος τον Οκτώβριο του 2016.
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου: Περιοδεία σε επιλεγμένα φεστιβάλ
22.07.2016 15:28
Ο Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου σε μεγάλα, επιλεγμένα φεστιβάλ της Ελλάδας, λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος τον Οκτώβριο του 2016.
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Βράχων
28.06.2016 16:35
Το Θέατρο Τέσσερις Εποχές παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων το έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ελευθέριος Βενιζέλος του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές
25.04.2016 13:21
Στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζεται από την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου.