Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” επιστρέφει νικητής στο θέατρο …

Badminton για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ως το πιο πετυχημένο έργο του Backstage Theatre Festival.
 

Από τους δημιουργούς των έργων “The Theatre Case” και “Το νησί”: Οι Βλακlist παρουσιάζουν την καινούρια αλλά και δοκιμασμένη θεατρική παραγωγή τους, μια ρομαντική κωμωδία σε πέντε πράξεις με την υπογραφή του William Shakespeare.

 
Όταν δύο ζευγάρια από ματαιωμένους εραστές, ένα μπουλούκι από αδέξιους ερασιτέχνες ηθοποιούς, ένα ζευγάρι αντιμαχόμενων υπερφυσικών ξωτικών και ένα ερωτικό φίλτρο που πήγε στραβά, ενώνονται μέσα σε ένα μαγεμένο φεγγαρόλουστο δάσος, υπό την ξέφρενη ατμόσφαιρα ενός βασιλικού γάμου, το αποτέλεσμα είναι ένα ασύγκριτο μείγμα ευθυμίας και μαγείας.

 
ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
 

Ένα «Όνειρο» και δη «Καλοκαιρινής Νύχτας». Ξεκινώντας από το ίδιο το κείμενο του Σαίξπηρ και χρησιμοποιώντας μια νέα, πρωτότυπη μετάφραση, ειδικά γραμμένη για το συγκεκριμένο εγχείρημα της ομάδας, και που δημιουργήθηκε από τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, αλλά και με πιστότητα στη γραφή του Σαίξπηρ, το κείμενο “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” θα παρουσιαστεί σε ολόκληρο το εύρος του.

 
Χρησιμοποιώντας την αισθητική που θα αναπτυχθεί στην παράσταση, θα είναι μια κοντινή και παραπλήσια εκδοχή στον ελισαβετιανό τρόπο παρουσίασης του θεάτρου, όπου τα σκηνικά και τα κοστούμια υπήρξαν μινιμαλιστικά και το βάρος έπεφτε στην ενσάρκωση του κειμένου από τον ηθοποιό. Δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο χώρο, να αναπνεύσει με διάφορους τρόπους και να δημιουργήσει διαφορετικά επίπεδα δράσης. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτυγχάνεται η σκηνική αφαίρεση, αλλά συγχρόνως και ο νοηματικός και δραματουργικός πλουραλισμός.

 
Στο συγκεκριμένο έργο, πάντα υπάρχει η ερώτηση του πώς να επιτευγχθεί το στοιχείο της μαγείας επί σκηνής. Τι τρόπους να χρησιμοποιήσει κανείς, βασισμένους σε τι, για να δείξει τη μαγεία και τα εξωπραγματικά πρόσωπα του έργου, την Τιτάνια, τον Όμπερον, τα ξωτικά κλπ; Σε παράξενα κοστούμια, σε σκηνική μηχανική υποστήριξη; Μπορεί το ίδιο ή και ακόμα πιο ισχυρό εφέ να δημιουργηθεί με μόνο μέσο το σώμα του ηθοποιού; Εμείς πιστεύουμε πως ναι. Και με αυτόν τον τρόπο το όλο στυλ της σκηνικής μας προσέγγισης είναι ένας συνδυασμός του κλασσικού κειμένου μαζί με τις τεχνικές κίνησης του σώματος.
 

Στόχος μας είναι το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», ένα από τα πιο σημαντικά κλασσικά θεατρικά κείμενα της Δυτικής Λογοτεχνίας, να επικοινωνηθεί με τη δική μας σύγχρονη φρέσκια ματιά. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
 

παίζουν:
 

Θάνος Αλεξίου, Μαργαρίτα Αμαραντίδη, Χάρης Αποστολάκος, Αλέξανδρος Βαμβούκος, Asadour Goudikian, Νατάσα Ζαγκλή, Γιάννης Ηλιόπουλος, Νάντια Καβουλάκου, Σάββας Κοβλακάς, Δημήτρης Παπαδάτος, Νάντια Παυλάκη, Νίκος Ρουμπάκης, Κώστας Φυτίλης.

 
Σκηνοθεσία, Σκηνικά & Σχεδιασμός Φωτισμών: Federico Nieto – El’ Gazi
Μετάφραση, Κοστούμια & Εικαστική Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αμαραντίδη
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Τζιουβάρας
Κατασκευή Σκηνικού: Δημήτρης Δημόπουλος & βλακlist
Graphic Design: Γιώργος Μ. Αμαραντίδης (meteoros)
Α Βοηθός Σκηνοθετη: Κωνσταντίνα Αρκουλή
Β Βοηθός Σκηνοθετη: Μαίρη Παπαθανασίου
Βοηθός Σκηνικά & Κοστουμιών: Μυρτώ Κοσμοπούλου