Tο πολιτιστικό συγκρότημα Artower Agora στην Βαρβάκειο Πλατεία,της Αθήνας εγκαινιάζει την Δευτέρα 3 Μαρτίου την ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Βαφειάδη με τίτλο \”Παγιδευμένοι ανάμεσα στην Πτώση και την Επιστροφή\”.

Tο πολιτιστικό συγκρότημα Artower Agora στην Βαρβάκειο Πλατεία, της Αθήνας εγκαινιάζει την Δευτέρα 3 Μαρτίου την ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Βαφειάδη με τίτλο \”Παγιδευμένοι ανάμεσα στην Πτώση και την Επιστροφή\”.

Οπως σημειώνει η κυρία Αιλιάνα Μαρτίνη, Διαδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης: \”Το θέμα του επί γης αγγέλου συνδέει τη σημερινή παραγωγή του καλλιτέχνη με την επανεκτίμηση της μεσαιωνικής, ρομαντικής και συμβολιστικής παράδοσης. Οι φτερωτές μορφές, παραπέμπουν στα χαρακτικά των Doré και Redon καθώς και στα γλυπτά του Rodin. Χαρακτηρίζονται από αμφισημία, αιωρούνται σχεδόν μεταξύ διαφορετικών υλικών, τεχνοτροπιών, ψυχολογικών διαθέσεων, πολιτισμών. Με αυτόν τον τρόπο, ένας σύγχρονος στο υλικό και την τεχνοτροπία καλλιτέχνης προβάλλει το στοχασμό του για το ξεπέρασμα της υπαρξιακής αγωνίας\”.

Ο Κωνσταντίνος Βαφειάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε γλυπτική πρώτα στο εργαστήρι του Μιχάλη Κάσση και αργότερα στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Θόδωρο Παπαγιάννη. Συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύεται στη Βυζαντινή Αρχαιολογία.

Ολη αυτή την περίοδο συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις, συνεργάζεται με Εφορείες Αρχαιοτήτων και Ινστιτούτα, λαμβάνει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια, δίνει διαλέξεις και δημοσιεύει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.

info
ARTOWER AGORA, Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος Πλατεία, Αθήνα, αίθουσα ΟURANIA (6oς όροφος),
Διάρκεια Έκθεσης : 3-29 Μαρτίου 2008
Ημέρες και ώρες λειτουργίας : Τετάρτη έως Παρασκευή 15.00-20.00, Σάββατο 12.00-16.00
Εκτός ωραρίου κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210 32 46 100,
www.artower.gr