Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Μονοπάτια του μυαλού στο θέατρο Επί Κολωνώ

Μονοπάτια του μυαλού στο θέατρο Επί Κολωνώ

Το θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζει την παράσταση «Μονοπάτια του μυαλού» σε κείμενο και σκηνοθεσία Σοφίας- Ιόλης Μπούντα από το

Σάββατο 28 Απριλίου 2012.

 


Μερικά λόγια για το έργο:


Όταν ξυπνάς μια μέρα και διαπιστώνεις πως περπατούσες παράλληλα με τη ζωή σου, αναρωτιέσαι πως θα ήταν αν ήσουν στο κέντρο της. Αν συναντούσες σε ένα μονοπάτι τον νεότερο εαυτό σου, τι θα του έλεγες; Όταν το μυαλό σου σε παγιδεύει με τα παιχνίδια του, η μόνη σου σωτηρία είναι οι αναμνήσεις σου. Έχεις το κουράγιο να τις ξεθάψεις; Και αν ναι, πόσο καλά ξέρεις τον εαυτό σου;  


Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα;


Μην κοιμηθείς αν φοβάσαι να ξυπνήσεις . Είσαι σίγουρος πως είσαι μόνος σου στο σώμα σου;… 


Το έργο διαδραματίζεται μέσα σε ένα δωμάτιο. Ηρωίδα, η Φοίβη, μια γυναίκα που ταλαντεύεται ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη σφαίρα της φαντασίας, προσπαθεί μέσα από τις αναμνήσεις της να βρει τι πήγε λάθος στη ζωή της και πως μπορεί να αλλάξει τη συνέχεια της. Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν της συναντάει άλλες δυο γυναίκες, μέσα από αυτές θα προσπαθήσει να αλλάξει την τροπή των πραγμάτων. Όταν οι τρεις γυναίκες συναντηθούν σε ένα μονοπάτι με σκοπό να ζήσουν ξανά τη ζωή τους, μέχρι που είναι ικανές να φτάσουν; Είναι η μάχη μέχρι τελικής πτώσεως, η τελευταία;
 

 

 
Σημείωμα σκηνοθέτη


Μέσα από αυτό το έργο προσπαθούμε να σκιαγραφήσουμε τρεις ηλικίες που ζουν και μεγαλώνουν σε μια μεγαλούπολη του 2012. Την ανάγκη για έρωτα, ελπίδα και ηρεμία που παραμένουν αναλλοίωτα όσες εποχές και αν αλλάξουν.
Μέσα από ένα δωμάτιο που δεν αλλάζει και πολύ από τον τρόπο που έχουμε οριοθετήσει τη ζωή μας, τα βασικά ένστικτα πάλλονται να υπενθυμίσουν πως τίποτα δεν τελειώνει όσο ένας άνθρωπος αναπνέει.


Τρείς ηλικίες, που η μια παραδίδει την σκυτάλη στην επόμενη θα λογοδοτήσουν για τις επιλογές τους… άλλωστε σχεδόν πάντα όταν στρέφουμε τη σκέψη μας στο παρελθόν μας, δεν ευχόμαστε να είχαμε προσέξει καλύτερα τις λεπτομέρειες;

 

Οι συντελεστές:
Το έργο είναι σε κείμεν

ο και σκηνοθεσία Σοφίας Ιόλης Μπούντα. Την σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θεόδωρος Γράμψας. Τα σκηνικά σχεδιάστηκαν από την Βούλα Σοφρά ενώ τα κοστούμια και το Art Direction της παράστασης έχει αναλάβει ο Πάνος Αλμπάνης . Τον φωτισμό έχει αναλάβει ο Γιώργος Αγγιανίτης ενώ την μουσική επιμέλεια ο Βασίλειος Κόντης. Το video γυρίστηκε από τον Χαράλαμπο Γιαννακόπουλο ενώ την επιμέλεια της χορογραφίας και της κίνησης έχει αναλάβει ο Γιάννης Νικολαΐδης.

 


Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη τους τον Θεόδωρο Γράμψα, τον Γιάννη Νικολαΐδη και την μουσική σκηνή «Σταυρός του Νότου» για την παραχώρηση του χώρου για τα γυρίσματα του οπτικοακουστικού υλικού.

 


ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 


Κείμενο: Σοφία-Ιόλη Μπούντα
Σκηνοθεσία: Σοφία-Ιόλη Μπούντα
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θόδωρος Γράμψας
Σκηνικά: Βούλα Σοφρά
Art director, Κοστούμια: Πάνος Αλμπάνης
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Επιμέλεια κίνησης: Γιάννης Νικολαΐδης
Μουσική επιμέλεια: Βασίλειος Κόντης
Video: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος
Make up artist: Δέσποινα Σκόττη

 

ΔΙΑΝΟΜΗ
Ερατώ Μπολιάρη, Σοφία Ιόλη Μπούντα, Γλυκερία Παπαδοπούλου
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Οι «Γυναίκες» συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!
17.11.2016 14:02
Οι «Γυναίκες», Φωτεινή Βελεσιώτου – Αναστασία Μουτσάτσου - Μυρτώ Αλικάκη, συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν όλο τον χειμώνα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, και να εξομολογούνται ιστορίες, μελωδίες και πάθη μιας ζωής. Μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου ο λόγος πλέκεται μαγικά με τη μουσική και τα τραγούδια, με σκοπό την κάθαρση μέσω της εξομολόγησης, σκηνοθετημένη από την Ελένη Γκασούκα.
Το τσίμπημα της σφήκας από την ομάδα Rapel στο Θέατρο Επί Κολωνώ
30.09.2016 14:58
Σε συνέχεια των παραστάσεων που δόθηκαν στο πλαίσιο του Off-Off Athens Festival και έπειτα από τη διάκρισή της, η παράσταση «Το τσίμπημα της σφήκας» της ομάδας Rapel, σε σκηνοθεσία Ισμήνης Πρωίου, επιστρέφει στο BlackBox του Θεάτρου Επί Κολωνώ από τις 14 Οκτωβρίου.
Επί Κολωνώ - Σύγχρονο Θέατρο: Μία νέα καλλιτεχνική σύμπραξη ξεκινά!
27.09.2016 17:29
Στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου κατηφόρισε η Ομάδα Νάμα και το θέατρο Επί Κολωνώ το βράδυ της Δευτέρας (26/9) στο Γκάζι για να παρουσιάσουν από κοινού τα προγράμματα της σεζόν 2016-2017.
«η ριμάδα η ζωή», από τον Μανώλη Μαυροματάκη στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου
15.07.2016 11:22
Στις 29 & 30 Ιουλίου, ο χαρισματικός ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης, μετά την όμορφη σκηνική του πρόταση για μικρούς και μεγάλους πάνω στην «Καταστρούπολη» του Φίλιπ Ρίντλεϊ (2014), επανέρχεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη για να παρουσιάσει έναν ιδιαίτερο μονόλογο, τον οποίο ερμηνεύει ο ίδιος, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Στην παράσταση «η ριμάδα η ζωή», το πρωτότυπο κείμενο, τη μείξη καθώς και τη μετάφραση λοιπών κειμένων έχει αναλάβει ο Γιώργος Κοροπούλης, ενώ τη μουσική που θα εκτελείται ζωντανά, υπογράφει ο Τάσος Ρωσόπουλος.
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».